Last news in Fakti

10 Ноември, 2019 13:41 1 357 8

Тачи няма да направи компромис

  • косово-
  • хашим тачи-
  • мини шенген-
  • инициатива

Инициативата „мини Шенген“ е безсмислена

Тачи няма да направи компромис - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Косовският президент Хашим Тачи заяви, че е отказал да присъства на среща в Охрид за така наречената инициатива „мини Шенген“ в Западните Балкани, защото "Косово не желае да замени евроатлантическата си перспектива с каквато и да е регионална инициатива", написа той в своя профил във Facebook и посочи, че на първата среща за тази нова регионална инициатива в Нови Сад миналия месец Сърбия "умишлено е пропуснала Косово". Инициативата е "безсмислена", докато Сърбия и Босна и Херцеговина не признаят Косово.

„Стремим се към преодоляване на сегашните пречки с диалог и международно признаване. Едва след като стане това, можем да бъдем част от такива регионални инициативи като равноправна държава", написа Тачи. Той критикува албанския премиер Еди Рама за неговото участие на срещата на върха в Охрид, където "Република Косово не е призната".

Този уикенд в Охрид се провежда среща между лидерите на Сърбия, Северна Македония и Албания по т.нар. инициатива "мини Шенген" за свободно движение на хора, стоки и капитали в региона. На неделната среща присъстват и представители на Черна гора и Босна и Херцеговина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Дедо Вангьо

    5 4 Отговор
    Много е долно тези, които родиха Република Косово, сега да се опитват да я задушат по конюнктурни причини. За Сърбия е ясно - тя е рожденна мащеха на нежелано дете, но останалите...и те стават съучастници в убийство, което никой няма да им прости, защото едно дете трябва да се направлява и учи, а не да се убива.
  • 3 Ба си

    15 4 Отговор
    Те тоя също е избивал мирно население кат Караджич,но джендърите само сърбина осъдиха.
    И защо ли?
    Защото сърбия е не зависима и не слушка джендърите кравари и европейци.

    Коментиран от #4

  • 4 я па тоя

    4 10 Отговор

    До коментар #3 от "Ба си":

    А Путев колко деца и жени изби в болници и училища не е истина Целия свят го знае
  • 5 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    ТАЧИ : " МАЛКО МАНГИЗОС АМЕРИКАНОС - НИЕ НЕ СМЕ ЛАКОМИ "!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор
    с обор зад гърба вонята е навсякъде...
  • 8 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    а сега! макетата и сърбите най обичат да тепат шиптъри....