Last news in Fakti

24 Ноември, 2019 21:06 5 151 22

Става интересно! Милиардер се закани на Тръмп

  • майкъл блумбърг-
  • избори-
  • сащ-
  • президент-
  • доналд тръмп-
  • номинация

Тръмп представлява екзистенциална заплаха за нашата страна, заяви Блумбърг

Става интересно! Милиардер се закани на Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският милиардер Майкъл Блумбърг обяви официално, че се включва в надпреварата за президент на Съединените американски щати, предадоха американските медии.

77-годишният Блумбърг, който е бивш кмет на Ню Йорк, ще се бори за номинацията на Демократическата партия за изборите през 2020 година. Целта на богаташа е една – да седне на стола на републиканеца Доналд Тръмп.

„Кандидатирам се за президент, за да победя Доналд Тръмп и да възстановя Америка. Не можем да си позволим още четири години на безразсъдни и неетични действия от негова страна. Тръмп представлява екзистенциална заплаха за нашата страна и нашите ценности. Ако той спечели още един мандат, може никога да не се възстановим от щетите”, обяви Майкъл Блумбърг.

Един от най-заможните американци ще се бори с конкуренцията на още 17 кандидати, които искат да спечелят номинацията на демократите. Блумбърг е осмият най-богат американец със състояние от $54.4 милиарда според „Форбс”. От години се говори, че Блумбърг може да се кандидатира за президент. Сега вече кандидатурата му е факт.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ироничен

    38 4 Отговор
    "77-гoдишният Блумбърг, кoйтo e бивш кмeт нa Ню Йoрк, щe ce бoри зa нoминaциятa нa Дeмoкрaтичecкaтa пaртия зa избoритe прeз 2020 гoдинa. Цeлтa нa бoгaтaшa e eднa – дa ceднe нa cтoлa нa рeпубликaнeцa Дoнaлд Тръмп."

    Ако само ще наддават на години, направо да вземат една наша певица. Хем ще удари рекорда, хем ще е първата жена....

    Коментиран от #2

  • 2 asd

    17 5 Отговор

    До коментар #1 от "Ироничен":

    Да ама не са "умни" като бай ви Ганя а? Не тръгват да "дават път на младите а? Тц тц тц... мани ги тея ахмаци. Ще искат те акъл от бай ви Ганя, ама късно!
  • 3 юда

    35 3 Отговор
    Дедото на Блумбърг е руски евреин и нищо чудно да има роднини някои от руските милиардери олигарси, които 99% от тях са евреи.
  • 4 Да да

    27 6 Отговор
    Проблема на демократите е ,че нямат силен човек! Републиканците имат един и то много силен,а демократите имат няколко посредствени!Единствения им шанс беше Бърни Сандърс на предишните избори,но те избраха кукувицата с оралната афера от Белия Дом! Тръмп ще е президент още един мандат. Блумбърг може да не доживее до изборите,ако изобщо се класира за тях.
  • 5 среднощен

    13 0 Отговор
    "Контра на безкоз"..? Да видим дали Тръмп ще отговори с "ре-контра " или ще обяви игра с всички козове...? И тогава от ръкава ще се извадят всички печеливши карти..? "Ястребите" губят търпение..??
  • 6 Хрониките на Евразия

    12 26 Отговор
    Блумберг като започва предизборната гонка за 2020 година не оставя никакви шансове на рижият клоун

    Кремъл е в траур - риска да загубят своят главен asset в Белият Дом на САЩ е много голям ! 😂

    Коментиран от #11

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Novus ordo seclorum

    15 7 Отговор
    То пък преди Тръмп бяхте чудо. Фалирала кравеферма .

    Коментиран от #21

  • 9 Жоро

    7 26 Отговор
    Каскетите да си гледат кочината...Който и да стане президент на Сащ,ще гледа интереса на родината си....И който и да седне на президентският стол,Сащ пак ще си останат най богатата и мощна държава в света....И преди Рейгън бяха,и след Буш и Клинтън,с Обама пак...И Блумбърг да стане президент...Свинските каскети пак ще квичите на свинско,с рубла не по ценна от тоалетната хартия с която си бършете посраните есове :D
  • 10 123

    31 2 Отговор
    Какво казва Уикипедиа:
    Майкъл Блумбърг е роден в еврейско семейство...
    Щом евреина реве значи Тръмп се справя добре.
  • 11 Гост

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "Хрониките на Евразия":

    Значи на Блумбърг ако не му дадат да хапне новичок или Полоний е сто про президент
  • 12 Дългия

    16 4 Отговор
    Никой не обича силните , Тръмп е от тях! Може би е най добрият до сега! Знаете ли колко му е годишната заплата ? Ще ви кажа 1$ да разписва се срещу 1$!!! Сами си водете изводите.

    Коментиран от #13, #15

  • 13 Бачо Киро

    10 2 Отговор

    До коментар #12 от "Дългия":

    Е той от Баце видя за заплатата. Баце не помниш ли как все обясняваше как имал едни 5000лв в банката... Е, Баце обаче само говори, не подписва глупости, не е вчерашен 😂😂😂😂😂
  • 14 VVV

    8 1 Отговор
    Блумбърг печели от консултантски услуги на фондовата борса. А търговските спорове не са добре за мултинационалните компании ,а за местния бизнес .Освен това китайците ще го ограничат заради конфликта. Според мен преследва лични интереси и не мосли за общото благо .
  • 15 asd

    2 7 Отговор

    До коментар #12 от "Дългия":

    Затова компаниите му се облажиха с милиони спестени данъци след "данъчната му реформа" а? Хахахаха! Ае бегай в ляво бе шебек дебилен!

    Коментиран от #22

  • 16 Наблюдател

    2 4 Отговор
    Става интересно, Блуумбърг е сериозен кандидат за разлика от кметчето джендърче дето е кмет на някакво градче или Байдън дето опипва жените а синчето му е на хохолска хранилка
  • 17 Оги

    6 2 Отговор
    Бай Мишо Блумберг, на 77 за къде ти е да се възстановяваш от каквото и да било? Или според тебе ада е в Америка и той? Или си безсмъртен?
  • 18 стоян георгиев

    2 9 Отговор
    разликата между блумбърг и тръмп е четри години,така че няма кво да се говори за възраст.в европа и сащ хората живеят и бачкат на подобна че и на по-висока от тази възраст .примери бол като се почне от черния за всички сорос, мине се през наи-сериозния американски инвеститор уорън бъфет и се стигне до англииската кралица,която може да бъде маика на тръмп и на блумбърг.та няма драми с блумбърг,реигън управляваше на неговите години през втория си мандат и тва беше наи-успешния мандат на американски президент.блумбърг е обаче всичко това което тръмп не е въпреки че много иска да бъде.та ще бъде добре да се кандидатира предвид че кандидатите от демократическата партия са много слаби.тои ще отцепи и огромна част от партииния вот на републиканците,щото реално блумбърг е републиканец по идеи и положение,а и като кмет на ню йорк го харесваха и демкрати и републиканци.

    Коментиран от #19

  • 19 Хитър Петър Стоянов

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "стоян георгиев":

    Деси, ти прочете ли, какво си написала, преди да го постнеш?

    Коментиран от #20

  • 20 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Хитър Петър Стоянов":

    тва дето съм писал хубаво го прочети и си води записки по него!после може да го пратиш да ти дадат опорки за да има кво да кажеш срещу него.знам че сега целия руски електорат ще почнете бясно да псувате конкурентите на тръмп,не щото искате в америка добър президент ,а щото искате руската подлога да остане.заради тръмп вече даже не използвате козяк нали другари???!!!смях!жалки тролчета мразещи собствената си страна и народ и готови в името на масква да предадат дори и маиките си!та след като съм деса значи ми следиш бая време постовете другарю,що сега не ми викаш че съм на заплата от козяк ,а?:))))))))))))))я напиши ти нещо против масква да те видим колко си свободен в мнението си?
  • 21 Фалирала кравеферма?

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Novus ordo seclorum":

    Страната която печата доларите, която прави войните по света и която е всъщност господаря на "светосната банка" (анмериканските евреи)? На тазгодишният фирум в Санкт Петербург, Путин заяви, че имат за цел да изчистят заема към "федералния резерв" и "световната банка". Чии са тези институции, на "фалиралата кравария"? Хахааа
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.