29 Ноември, 2019 13:34 852 2

Шарл Мишел оглави Европейския съвет

  • шарл мишел-
  • ес-
  • европейски съвет-
  • доналд туск

Туск предаде на Мишел звънеца, с който се откриват заседанията

Шарл Мишел оглави Европейския съвет - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск предаде ръководството на институцията на Шарл Мишел. Мандатът на председателя на Европейския съвет е две години и половина с възможност да бъде удължен само веднъж.

Преди пет години не подозирах, че сценарият на моя мандат ще бъде като писан от Алфред Хичкок, пошегува се Туск. Той отбеляза, че от 2015 г. насам ЕС е преживял няколко кризи - на еврозоната, с мигрантите, покрай събитията в Украйна, възхода на "Ислямска държава" и решението на Великобритания да се оттегли от Общността.

Гордея се, че в последните пет години служих на Европа. Това е най-доброто място на света. Европа ще остане такава, докато бъде континент на свободата и законността, добави Туск. Той заяви, че общата европейска цел е единството.

Туск предаде на Мишел звънеца, с който се откриват заседанията на държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС. На свой ред Мишел изрази желанието си да направи всичко по силите си за разбирателство между държавите в ЕС. Европа може да бъде по-самоуверена на световната сцена, можем не само да четем, а и да пишем вестникарските заглавия, добави той. Доскорошният белгийски премиер обеща да работи в диалог и за намаляване на бюрокрацията.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    4 0 Отговор
    Още един еврейски сатанински плъх.
  • 2 йиге

    4 0 Отговор
    Шарл козел, поредно ЕС гейче.