Last news in Fakti

6 Декември, 2019 13:44 1 878 5

Грабеж, престрелка и трупове във Флорида

  • сащ-
  • фбр-
  • маями-
  • стрелба-
  • флорида

Загинали са и двама невинни граждани

Грабеж, престрелка и трупове във Флорида - 1
Снимка: Shutterstock

Четирима души загинаха при престрелка с полицията след кражба на камион на компанията UPS и опит за грабеж на бижутерски магазин в предградие на Маями, съобщиха от ФБР и от местната полиция, предаде "Ройтерс".

Двамата крадци и две странични лица са били убити по време на завързалата се престрелка с органите на реда, съобщи полицията. Инцидентът започнал с опит за грабеж на магазин за бижута в предградието на Маями "Корал Гейбълс" в известния в града търговски квартал "Миракъл Майл" около 16:15 часа местно време. Собственикът на магазина посрещнал разбойниците с пистолет, а служителка на магазина е била леко ранена от рикоширал куршум. Поне един куршум по време на престрелката е уцелил кметството на "Корал Гейбълс", като е счупил прозорец и поради това сградата е била затворена, допълниха от полицията.

След неуспешния грабеж на бижутерския магазин, двамата грабители откраднали камион на UPS, взели шофьора за заложник и започнали преследване с полицията, завършило с престрелка на около 20 мили северно от Маями в "Мирамар". Престрелката започнала, след като камионът навлязъл в автомобилния трафик по магистралата. Двамата крадци са били застреляни, посочи пред медиите агентът на ФБР Джордж Пиро. Загинали са обаче и двама цивилни - шофьорът на откраднатия от похитителите камиона на UPS и страничен наблюдател, каза шефът на полицията в "Корал Гейбълс" Ед Худак.

Все още не е ясно дали заложникът и свидетелят са били застреляни от разбойниците или от полицията по време на кръстосан огън, допълни Худак, предаде БНР. В изявление на UPS се посочва, че в компанията са натъжени от инцидента, който UPS определи като "безсмислен акт на насилие". На този етап не са посочени имената на двамата кради, нито на двете невинни жертви.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Lili

    2 2 Отговор
    Laja i neverna informatsia. Slychi se v Miramar grada a ne v Coral Gables. Zashto pyblikyvate neverna informatsia? Az jiveia na 10 minyti pat i tova se slychi tochno do nas!

    Коментиран от #4, #5

  • 2 ХА ХА ХА

    4 0 Отговор
    Не е за вярване ! Престрелка някъде в САЩ , не може да бъде ! ХА ХА ХА ! ! !

    Коментиран от #3

  • 3 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "ХА ХА ХА":

    Ти да видиш! И аз не вярвам, мана! Вестниците пишат ....
  • 4 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Lili":

    Ходи да пийнеш едно кафе във Форт Лаудердейл.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.