Last news in Fakti

8 Декември, 2019 17:20 7 228 31

Армията на САЩ ще "пренасочи" вниманието си към Русия

  • армия-
  • сащ-
  • русия-
  • китай-
  • марк еспър

САЩ начертаха стратегическите си цели

Армията на САЩ ще "пренасочи" вниманието си към Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Американският министър на отбраната Марк Еспър заяви, че планира да пренасочи вниманието на американската армия към конкуренцията с Русия и Китай, въпреки заплахите за сигурността в Близкия изток, предаде AP.

Еспър очерта стратегическите си цели и приоритети в реч на Националния форум за отбраната "Роналд Рейгън", на който всяка година се срещат военни, представители на правителството и на отбранителната индустрия.

Министър Еспър, който встъпи в длъжност през юли, ще се придържа към отбранителните приоритети, зададени от неговия предшественик Джим Матис, който също присъстваше на речта. Матис подаде оставка преди година в знак на протест срещу решението президента на САЩ Доналд Тръмп за изтегляне от Сирия.

Оттогава Близкият изток стана още по-нестабилен. Поради опасения за действията на Иран, от май насам в района на Персийския залив бяха изпратени още най-малко 14 000 американски военни. Сирия може да бъде смятана за още по-сложен проблем за Вашингтон, а Ирак е изправен пред граждански протести.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Президент Унгого Кобе

    104 11 Отговор
    Това да не ви е Етиопия, Сомалия и България бе???
  • 2 El chochone

    12 107 Отговор
    МУРЗИЛКИТЕ СКОРО ЩЕ РУПАТ ШИШАРКИ НАТИКАНИ В СИБИР.!

    Коментиран от #3, #4, #5, #13, #19, #24

  • 3 Тольо

    78 6 Отговор

    До коментар #2 от "El chochone":

    Хапчетата и не забравяй розовите :D
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ха-ха

    58 9 Отговор

    До коментар #2 от "El chochone":

    Така фантазира балканско овчарче !
    Гледай, теб да не ти натикат в турски сараи !
    Или викаш,что-свикнал сьм.Все се някьв трябва да ни господар.Днес един,утре друг-това за бьлгарин е истина.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Нормален

    45 8 Отговор

    До коментар #6 от "С400 засича само руски самолети и ракети":

    Няма по тъпанарски "разсъждения" от твоите. Пробвай да се сетиш защо!
  • 8 НГВС соросня

    53 6 Отговор
    И като САЩ пренасочат вниманието на армията си, състояща се от третополов добитък, към Русия и Китай, какво ще стане? Да не би случайно руснаците или пък китайците да се уплашат от амерските меки китки с разхлабени отверстия и пълни памперси?! 😂
  • 9 Кунг Фу Боеца

    50 6 Отговор
    Тръгнали джендърите да плашат руската Мечка и китайския Дракон?!
  • 10 Булаир

    55 4 Отговор

    До коментар #6 от "С400 засича само руски самолети и ракети":

    България е била най-много под турско робство, заради което сме още на тоя хал. Силно да любя и мразя – такава е повелята на Ботев. Е, мразя тези, които неглижират турските зверства, защото това са били ЗВЕРСТВА, от подчовеци, по-долни и недоправени от липсващото звено и австралопитека. А ако не е била Русия, ти щеше да се казваш (ако не се казваш и наистина така) Асан, Мюмюн, Мертек, Гьонсурат, диване или нещо от сорта.

    Коментиран от #26

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Обективен

    48 3 Отговор
    Да, видимо е вече, че САЩ (Израел) ще подпалят света. Тялото на тоя свят се разгражда от тумор и той от години има разсейки по цялото, това тяло *американски военни бази по целия свят). Всички знаем какво става с такова тяло с разсейки- умира тялото, барабар с разсейките!
    Само Borislav Popov, elchochone, Сссссем и други, подобни не искат да свалят розовите очила.
    В ядреният ад ще горим всички, и русофилите, и русофобите, неутралните. Децата на всички ще горят там или ако остант живи, ще зявиждат на мъртвите.
    Само не знам с какво Природата, животните, растенията и т.н. са виновни, за да понесат това бедствие?! Колкото до нас- ние си го заслужаваме.
  • 13 куку руку ку

    29 2 Отговор

    До коментар #2 от "El chochone":

    По-скоро американските войници имат проблеми с перисталтиката и искат да си я оправят...
  • 14 Путин

    27 2 Отговор
    Пренасочвам си го в другия крачол!
  • 15 ****

    19 2 Отговор
    Че те досега накъде бяха насочени,към марсиянците ли,или този се прави на интересен?
  • 16 Аха

    29 3 Отговор

    До коментар #6 от "С400 засича само руски самолети и ракети":

    А краварския ботуш ти харесва нали?
    Па и бая бази инкогнито си направиха тук,за да си пазят кото си заграбиха.
    Па веч 30г.краварска демокрация ни накара да се разбегаме на вън .
    Тйо май и това е целта им май
  • 17 Wang Ba

    25 1 Отговор
    Цялата работа е да активизират източна Европа, пък като стане напечено, сами ще избягат, оставки ще си дават, театри ще играят. Къде са почвали нещо и са оставали? Къде? Никъде. Поне вече знаем кой ще се наеме да обезлюди евроизтока.

    Коментиран от #20

  • 18 Кой68

    25 2 Отговор
    Тия само се чудят къде да забъркат нов конфликт.Близкия Изток гори след "нежните революций",Латинска Америка и там се тресе.Остават Азия и Европа?Каква е тая мания да палиш конфликти и после със цялата си наглост да викаш -Аз съм миротворец?????
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 тъжен

    7 1 Отговор

    До коментар #17 от "Wang Ba":

    То не, че местните политици и военни не са на кючек от щастие да слугуват на Пентагона, та сами предлагат и бази и покупки на хайг цени на Стара техника, ти за там овориш. Откакто евроседерастите и юдоатлантиците са на власт тук, сигурността ни е отрицателна. Нулева. Радвай се на загива ето ни, то е заради герои като теб, воини на новия рептилоиднонацистки ред. Преди щях да страдам заради предците ни и нас, но като ви гледам на повечето мисленето, приемам, че с такива гробари като теб, България е обречена и вече даже не ми е криво, то с такива като теб е невъзможно да оцелее.
  • 21 Чук

    8 1 Отговор
    Значи нови поръчки за памперси
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ЦЯЛОТО КОМИ АСССР

    7 1 Отговор
    Някои забравиха как се изнизаха като пръ.дня из гащи от Виетнам ......
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Тъп си като гъ на слона

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "С400 засича само руски самолети и ракети":

    За да има сделка трябва да има продавач и купувач които да се споразумеят за цената. Русия ти продава “скъп” газ най вероятно защото някой умник като теб се е съгласил да плащате съответната цена. С други думи, никой не ви е виновен че сте прости и корумпирани. Бедността е най-справедливото наказание за глупака.
  • 26 Георги

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "Булаир":

    Абе калъв Левски, Ботев, Раковски и още един куп други как са се казвали да не са били с османски имена, Турция тогава я е нямало промит руски мозък. Русия води поредна война с османската империя и не е заради нас, за нейни интереси. Нашето освобождение е вследствие от тая война, но войната не е била за това.

    Коментиран от #27, #30

  • 27 Да бе така е

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Георги":

    Да бе така е ...не е имало Турция , имало е Османска Империя , в която са били основен етнос и са управлявали, и насилвали поробените народи, османските ТУРЦИ , наречени така по името на предводителя Осман ... така ,че и да не ти е удобно дали ще наречем тази държава Османска или Турска Империя е все едно , въпрос на избор от страна на историците ... историците от 1775г. насам наричат Източната Римска Империя - Византия , по името на града Бизантиум, но тя се е наричала - Βασιλεία Ῥωμαίων на гръцки , или Imperium Romanum на латински ...това е.
    Така ,че турците са си турци независимо дали ги наричаш османски турци, младотурци, реджепски турци или анадолски турци.
    Ай у лево ... що се отнася до интересите , ако беше само за интереси Руският Император нямаше главоболи да ни създава държава, а направо щеше да забоде тук флага и щеше да ни обяви за Задунайская Губерния ... щеше да му е по -лесно ...и народа навит и досега са имали падишах, сега ще имат император ...православен при това и т.н.
    А ако някой ти каже , че след 500 години "присъствие " сам ще си изградиш администрация, армия, органи на вътрешната сигурност и съдебна система просто му се усмихни и се прави ,че му вярваш.
    Да не говорим, че някой ще те признае , като правен субект на куковци ако нямаш поддръжка ...
  • 28 Kaniba

    1 0 Отговор
    фащисаните пак напълниха памперсите!!!
  • 29 КУРнинов

    1 0 Отговор
    ИДВА КРАЯ НА ДЖУДЖЕТО ПУТЮ И ПО СТАР МОСКОВСКИ ОБИЧАЙ ЩЕ БЪДЕ ЕКЗЕКУТИРАН ОТ НАЙ-БЛИЗКИТЕ СИ СПОДВИЖНИЦИ ОСВЕН АКО НЕ ИЗБЯГА В СИРИЯ ИЛИ ВЕНЕЦУЕЛА!
  • 30 КУРнинов

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Георги":

    Грешиш ние не сме освободени от Руската империя в руско-турската освободителна война! Първо войната не е руско-турска както ни я представят комунистите защото Турция не е съществувала тогава . Войната е Руско-Османска а когато воюват две империи то е за завоюване на територии а не за освобождаване на народи наричащи се държава! Така че от тази война България не е освободена а преминава под Руско владение и така до 1944г. когато пък сме вече модерно окупирани от СССР и така до 10-ти ноември 1989г. когато СССР фалира и България прави опит засега успешен да се отскубне от имперските лапи на Русия и за пръв път от седем века да води самостоятелна политика и да се самоопределя като народ нация и т.н.
  • 31 НАБЛЮДАТЕЛ

    1 0 Отговор
    ТЕ ОТ ВОЙНАТА ВЪВ ВИЕТНАМ НЕ СА ЯЛИ БОЙ СКОРО И ЗАБРАВИХА КАКВО Е ТОВА. НО ТУК ЩЕ СИ НАМЕРЯТ МАЙСТОРА. ЩЕ ИМА ЯКО РИТАНЕ В ЗАДНИЦИТЕ ИМ,АКО СЕ РАЗМИНАТ САМО С ТОВА.