Last news in Fakti

10 Декември, 2019 18:40 2 286 8

САЩ, Канада и Мексико с търговско споразумение

  • сащ-
  • мексико-
  • канада

То трябва да замени НАФТА

САЩ, Канада и Мексико с търговско споразумение - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ, Канада и Мексико постигнаха ново търговско споразумение, съобщи USA Today.

Новината беше обявена от президента на Мексико Андреас Мануел Лопес Обрадор. Представители на правителствата на САЩ и Канада днес ще пристигнат в Мексико.

Там ще бъде обявено и новото споразумение. Трите държави са се договорили по въпроса за труда и стоманата.

Американският президент Доналд Тръмп вече е разговарял с канадския премиер Джъстин Трюдо. Двамата са обсъдили напредъка по споразумението.

Според Тръмп има добри изгледи за постигане на договореност. Председателят на Камарата на представители Нанси Пелоси даде официална пресконференция по въпроса.

Тя обяви, че демократите са успели да предоговорят сделката. Според нея сега тя изглежда по-добре от предишната такава.

Новото споразумение осигурява по-добри условия на труд за служителите и е ползотворна за климата. Очаква се скоро в САЩ да се гласува за споразумението.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ю Кортес

    4 7 Отговор
    Гигантска икономическа зона.
    Само икономиката на Мексико е по голяма от руската.
    А икономика на щата Калифорния,три пъти по голяма от мексиканската.

    Коментиран от #2

  • 2 Рошко

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ю Кортес":

    По фекалийй, и празни приказки, на едните устите им не спират да лъжат и крадът, другите с години не могат са оправят с картелите, а на канадчетата, каквото им каже дъртата кукумявка от фъкингдам

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "Рошко":

    То се вижда кой е по фекалиите и по лъжите !!! Това е споразумение е еквивалентно на договора на Европейския съюз и създава първата икономика в света с общо БВП над 23 трилиона !!!

    Коментиран от #4

  • 4 ГосТ

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    "Споразумението за икономическо партньорство (СИП) между Европейския съюз и Япония влиза в сила на 1 февруари 2019 г. От сега нататък предприятията и потребителите в цяла Европа и в Япония могат да се възползват от най-голямата в света зона за свободна търговия.ЕС и Япония се договориха да определят амбициозни стандарти по отношение на устойчивото развитие и за първи път в текста на споразумението е включен конкретен ангажимент по Парижкото споразумение относно изменението на климата."

    Коментиран от #5, #6

  • 5 ГосТ

    1 5 Отговор

    До коментар #4 от "ГосТ":

    Би трябвало това да бъде оста. САЩ, Русия и Китай са тъпанари. Китай може да е стара култура, особено сравнение с диваците от тундрите и прериите, но са жалки крадци.
  • 6 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ГосТ":

    Европа е 18,7 трилиона , Япония 4,9 , общо са 23,6 , но това споразумение е просто за безмитна търговия !! И в ЕС и в Япония си остават стотици протекционистични политики , които спират наистина свободното движение на стоки и капитали , да не говорим за загубите дори само от разплащанията с различна валута и съответните банкови такси върху обороти за трилион и повече и разходите за транспорт от двата края на света !! В Северна Америка практически валутата е една , долара и производствата и търговията са даже по интегрирани от тези вътре в ЕС !!! Така че място за сравнение просто няма ! ЕС има такова споразумение като с Япония и със Южноамериканските държави , но това е просто безмитна търговия и то със стоки със различен стандарт , щото и в Япония и в Южна Америка стандартите са различни !

    Коментиран от #7, #8

  • 7 ГосТ

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Икономическото споразумение с Япония е най-мащабната търговска сделка, сключвана досега от ЕС от гледна точка на размер на пазара, и ще създаде най-голямата зона за свободна търговия в света, обхващаща 635 млн. души. Касае се не само за стоки и капитал, а също и за технологии и наука.
  • 8 ГосТ

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Нали се сещаш, че тези изобщо са несравними с ЕС-Япония. Тук не говорим за нек'ви цифри, а реална икономика. Проблемът е наистина в ресурсите. Точно затова е важно Русия да се освободи от джуджето с имперските амбиции и света да се промени.