Last news in Fakti

17 Декември, 2019 13:10 1 201 4

ЕП: Управлението в Малта трябва да се смени

  • малта-
  • еп-
  • дафне галиция-
  • убийство-
  • правителство

Малта има нужда от напълно независима прокуратура

ЕП: Управлението в Малта трябва да се смени - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Европейският парламент обсъди въпроса с върховенството на закона в Малта и разследването на убийството на журналиста Дафне Галиция. В изказванията си евродепутатите призоваха за оттеглянето на премиера Джоузеф Мускат, чиито приближени наскоро бяха уличени във връзки с убийството.

Европейската комисия посочи, че гибелта на Галиция буди тревога за цяла Европа, както и че журналистите трябва да бъдат защитени, защото иначе демокрацията е под заплаха. Малта има нужда от напълно независима прокуратура, властите многократно са изразявали готовност да направят необходимите промени, но все още напредък няма. Всеки европейски гражданин заслужава справедливост, добави комисията.

Групата на Европейската народна партия призова за незабавното оттегляне на премиера Мускат. Всеки ден, в който той още е на власт, е обида; истината ще излезе и справедливостта ще възтържествува. Правителството в Малта тъне в морална разруха, добави групата на ЕНП.

Групата на Европейската обединена левица настоя за незабавната оставка на малтийското правителство и призова ЕНП да прояви същото отношение към погазването на законността, когато се обсъжда дейността на правителствата от нейното политическо семейство. Малта не е единственото място, където има престъпления, корупция и данъчни убежища, не е единствената страна, която продава визи. Малта е проявление, а не причината, има нещо гнило в ЕС и трябва да го поправим, добави тази политическа сила.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 00000014

    4 0 Отговор
    Крадецът вика дръжте крадеца!
  • 2 Българина

    2 1 Отговор
    Интересно защо ЕП не се произнесе за нашата прокуратура Ало Ваньо, Ало Банов, тефтер гейт и апартамент гейт ГП Груп гейт и т.н.? Все неща, които ги знае всеки четящ човек в България и никой не се съмнява в истиността им! Нещо като всеобща истина която само за властта е неясна

    Коментиран от #3

  • 3 Отговор

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Българина":

    Защото ЕП не може да се произнася за всичко. Тогава да се произнесе и за къщите за гости на Йончева например.
  • 4 веселяк

    1 0 Отговор
    Европейския съюз в ролята на Съветския съюз!