19 Декември, 2019 12:00 2 122 11

Израел нанесе въздушен удар в Газа

  • израел-
  • ивицата газа-
  • хамас-
  • въздушен удар

Няма данни за пострадали

Израел нанесе въздушен удар в Газа - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Израелската авиация атакува рано сутринта днес оръжейна работилница в контролираната от радикалното движение „Хамас“ Ивица Газа, след като палестински екстремисти изстреляха ракета по Израел, предаде AFP.

„През нощта ракета бе изстреляна от Газа към израелска територия, в отговор изтребители удариха фабрика за оръжие на „Хамас“ в северната част на Газа“, обяви израелската армия, съобщи БНР.

Няма данни за пострадали в двете атаки. „Хамас“ контролира Газа от 2007 г. и Израел държи отговорно радикалното движение за всички изстреляни ракети, въпреки наличието и на други екстремистки групировки.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знам знам🙄

    4 2 Отговор
    Ще има бой в оня район
  • 2 Знам знам🙄

    6 5 Отговор
    Между другото какво става с безаналоговите рушкиПВО на Сирия? Евреите що така не се съобразяват с тях?

    Коментиран от #5, #8

  • 3 64$8

    5 2 Отговор
    Много фабрики за оръжие в тази Газа. Нон стоп ги обстрелват. Да не се окаже, че си бомбардират цивилни сгради!
  • 4 Брей

    6 2 Отговор
    И къде е Ердоган да защитава мюсюлманските братя в Палестина? Няма време, брои паричките които ще получи ако изгради тръбопровод Израел-Турция-Европа. Ееех Тайип, това са много пари, нали? Хахаха, лъжец чифут!

    Коментиран от #6

  • 5 Бай хой

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "Знам знам🙄":

    Айнщайн ивицата Газа е окупирана и незаконно анексирана от Изсраел. Намира се между Изсраел и Египет. Какви руски пво та перат по празната кратуна? От къде ви събират такива неграмотници. Кьорав ли си че супер мега фънк технологичната израелска армия и авиация въоражени с мериканска скрап воюват вече на собствена територия притиснати от Иран?

    Коментиран от #11

  • 6 Бай хой

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Брей":

    Брейчо, ивицата Газа се намира оттатък Изсраел. Откъм Еджипет. Тръбопровод през Газа може да води към Еджипед или Йордания. Съобщаваш за някакъв нов проджект или какво?
  • 7 ПЕНКО

    0 2 Отговор
    МАЛКО ОСТАВА- РУСИЯ ДА ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ НА ХАМАС -ДА ЗАТВОРИ НЕБЕТО СИ ЗА ИЗРАЕЛСКИ НАПАДЕНИЯ !!!!!!! СВЪРЗАНО Е СЪС " ЗБОДЖАТА " В САЩ !!!
  • 8 Rado

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "Знам знам🙄":

    Така се прави реклама на F16, вече има 10-ки атаки, а ни една свалена F16-ка. А тукашните русофили реват, че били хвърчила и на всичкото отгоре не са Block 70. Фактите говорят, а русофилите си правят тяхната пропаганда.

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Rado":

    И къде ги видя тия руски пво в Египет ма Радкей? Ивицата Газа граничи с Египет и е на противоположната страна на Изсраел спрямо Сирия. И седнала да коментира чалгарката без елементарни познания по география.
  • 10 Бай хой

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Rado":

    Радкей явно фъ16 блок 70обеля вече не смеят да препарят до сирийската граница. Точно блок70 младост ще се произвеждат според изсраелските подобрения. Както виждаш вече бомбят само на територията на изсраел и то на противоположната страна на Сирия. СМЯТАЙ! Страх! Навремето мериканците са ги направили за борба срещу миг 21. Сега когато индия направи модернизация на миг21 хамитата изкараха конкурентната версия фъ16 блок70 младост който тоже ще се произвежда в Индия. Интересно тиквата къде ще търси по нашите ширини миг21 за да ги преследва. Може би по музеите. А и нямаме палестинци без пво наблизо за да ги атакуваме с фъ16 блок70 меден рудник.
  • 11 Бах

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бай хой":

    То тъпото не знае че Нетаняхуто ходи да се мазни на Путин да не стане някоя грешка като ходят чифутите да бомбят в Сирия....това щото не ги е страх от "старата руска техника"