Last news in Fakti

30 Декември, 2019 07:59 1 595 13

Папата: Оставете телефоните, говорете си!

  • папа франциск-
  • ватикан

Главата на Римокатолическата църква пожела на хората да се посветят на общуването със семейството

Папата: Оставете телефоните, говорете си! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

За повече близък контакт помежду ни призова папа Франциск. Главата на Римокатолическата църква пожела на хората да намалят използването на телефона си в празничните дни, за да се посветят на общуването със семейството.

Той даде за пример на семействата Исус, Мария и Йосиф.

"Те са се молили, работели са и са общували един с друг", каза папата на вярващите, дошли на площад "Свети Петър" за неделното му обръщение "Ангел Господен".

"Питам се дали вие във вашето семейство знаете как да общувате, или сте като тези деца, които са около масата, и всеки си чати по мобилния телефон. Цари мълчание като на литургия, но няма общуване", каза още папата.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 барбонос

    9 5 Отговор
    Папата: Оставете телефоните, говорете си!ПРАВ Е ПАПА ФРАНЦИСК. ДНЕС КАКТО СМЕ ЗАБИЛИ НОСОВЕ В ТИЛИФОНЧЕТАТА СИ,НЕ ВИЖДАМЕ ДОРИ КОЙ МИНАВА ПОКРАЙ НАС. ПИНОКИО ВЕЧЕ НЕ Е САМ.
  • 2 Купете си

    2 7 Отговор
    Айфон и ще заправите за другите телефони ..това е искал да каже
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 2 Отговор
    ДОБРОТАТА в нас е все по кът
  • 4 Анти турчин

    5 2 Отговор
    Прав е папата защото една голяма част от населението си стои пред телефоните , особено децата.Тези устройства излъчват микровълни които ни пържат мозъците.
  • 5 Лора, внимавай...!!!!

    4 0 Отговор
    Доста интересен призив и добър от папата, но те възрастните вече повече обичат тези джаджи от децата, затова така ще продължи,, глупаво съвремие,, ние с телефон сме се родили и ТХ....!!!!
  • 6 Тръмп

    5 0 Отговор
    Ми те,Телефоните са за говорене и писане,което е друго ниво на общуване,дистанционно и отваря пред всеки целия свят!!!;););)За съсипването на Семейството,вината не е в телефоните а на Попър и ученика му Сорос!!!:):):)Това е начина на Юдаизма да съсипе Християнството!!!:):):)Юда и Исус са във Война все още!!!:):):)
  • 7 Телефона е

    2 2 Отговор
    Част от мен. Трябва да се говори дигитално. Така сме по свързани по между си с телефоните си. А на живо се отбягваме и се правим че не се познаваме така не може да се свържем.
  • 8 На работа ли си бе...?!

    2 1 Отговор
    Папа, искам да те попитам дали си на работа, как ще стане това, естествено с телефончету...!!!
  • 9 Лудия

    2 2 Отговор
    Добре го е казал.
  • 10 Никога

    3 2 Отговор
    В 21век живеем. А папата защо не ни плени и ни научи да говорим на живо? Той само знае как да приказва. Как не му паднаха чинетата на тоз дърт крокодил. Само знае как да яде и нищо не прави. То и аз мога да съм папа. Да обикалям света и говоря тъпотии. И после да ям и да се веселя. И да ходя по крви зад гърба на човечеството без да знае и да ги чукам кчките и да ги жертвам в името на Сатаната в ритуал. Не е ли забавно да си папа.
  • 11 КарлЛуков и.д. папа

    0 1 Отговор
    Оставете телефоните,говорете си...сами!
  • 12 ЛЬОКЛЕР

    2 0 Отговор
    Тоя в джоба ако няма 2 телефоно,та на.Акъли дава а тъне в корупция и разкош
  • 13 А откъде знаете Раднево..?!

    2 0 Отговор
    Че някои си говорят само, да не ви е казал. Папата...?!