31 Декември, 2019 10:02 16 956 96

САЩ не могат да разклатят "Северен поток - 2"

  • сащ-
  • санкции-
  • северен поток - 2

Ограниченията за проекта не дават резултат

САЩ не могат да разклатят "Северен поток - 2" - 1
Снимка: Shutterstock

Действията на САЩ срещу проекта „Северен поток – 2“ не дават резултат, съобщи Forbes.

Посочва се, че проектът е почти завършен. Смята се, че действията срещу него са закъсняли поне с година.

Според експерти, санкциите вероятно не се харесват на много, дори от критиците на руското правителство. Оказва се, че Гермаия и Франция са все по - негативни към новото противопоставяне на Русия.

Санкциите се определят като неефективни и безсмислени. От „Газпром“ се определят като европейска компания, която няма да бъде повлияна от геополитически действия.

В същото време за европейските домакинства е важно да бъдат подсигурени руски енергийни доставки. Руският газ е по-евтин от американските доставки на втечнен газ и това не може да бъде променено.

Проектът трябва да започне да действа до края на следващата година.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 76 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕНИАЛАНАТА ДЪРЖАВА

    262 12 Отговор
    СЕВЕРНИТЕ СТРАНИ СИ УСТОЯВАТ ИНТЕРЕСИТЕ, НО НИЕ СМЕ МАЛКА ДЪРЖАВА БЕЗ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ, ДАЖЕ СМЕ ТОЛКОВА ГЛУПАВИ ЧЕ РАЗМНОЖАВАМЕ БЕЗРАЗБОРНО "РОМЧЕТА" ВМЕСТО ДА ВДИГНЕМ ПЕНСИИТЕ НА РОДИТЕЛИТЕ СИ

    Коментиран от #19

  • 2 сухияТ

    179 8 Отговор
    да го разклатят - могът . но само толкова . а инак и на коча топките се клатят ........
  • 3 Borislav Popov

    32 230 Отговор
    САЩ и Украйна, специално правиха всякакви спънки на този Северен поток -2, понеже целта им беше Газпром да подпише за още 5 години транзитния договор с Нафтогаз ! Целта е постигната, Газпром, хем изплати 3 милиарда зелени на Украйна, хем клекна за транзита !! Хе, хе, хе, аре сега каскетнята да продължава да пее тук, че Путин е велик стратег...)

    Коментиран от #7, #13, #14, #18, #23, #24, #84, #92

  • 4 среднощен

    125 19 Отговор
    Започна разпределянето на ЕС..? Островът отива към САЩ - силните икономики на Германия и Франция отиват към Русия и Китай..? В продължаването целостта на ЕС няма логика, освен обяснението, че "англосаксонските еврейски интереси" се разбраха с "източно европейските руско-еврейски интереси" за плячката наречена ЕС..?
  • 5 mediator37

    108 7 Отговор
    Като Добри Терпешев на един митинг на ОФ 1945г.:
    -И някои казват, че народната власт се клатела и щяла да падне. Те и на коча мъдите се клатят, ама не падат.
  • 6 ФдисявьО ЗдздО

    61 4 Отговор
    Абе тия хора си живеят в свой измислен свят.
  • 7 ГосТ

    98 6 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    А кое по точно ти е смешно, че Русия ще продава и на краварите и на Европа ли ?

    Коментиран от #16

  • 8 Сесесере

    14 149 Отговор
    Тенденциозна статия написана от русофил, за домакинтвата не е важно да имат руски газ, а да имат евтин газ редовно! Двете неща са различни , всички го знаят . Тръбата трябва да се взриви, нищо чудно , ако я завършат да пуснат отрепките, някоя зараза към Европа !

    Коментиран от #12, #31, #60, #67

  • 9 Сесесере

    16 182 Отговор
    Слава на България, член на ЕС и НАТО ! Слава на САЩ , че ни подкрепят!
  • 10 gggw

    124 11 Отговор
    американците да не се спънат в собствените си санкции. ще накарат европа да им тегли една... вярно, че икономиката им е силна и произвеждат всичко, но това не им дава право да командват други държави.. все пак и европа не е африка
  • 11 Дон Чико

    127 8 Отговор
    Америте искат да ограничат зависимостта на васалите си ЕС от Русия. Не само, че няма да спрат Северен поток, а и следващите 5 години тръбата през укрите е подсигурена. Дабъл пенетрейшън, скъпи амери. Даже трипъл, защото през Турция също тече. На америте не им останаха дупки вече, руснаците ги разпраха.

    Коментиран от #79

  • 12 Дон Чико

    90 6 Отговор

    До коментар #8 от "Сесесере":

    Пич, връзвай пояса с експлозиви за кръста и бягай да взривяваш тръбата. Америте ще ти издигнат паметник. Жалко, че сигурно не си мюсляр, че щеше да чукаш и девици. Давай, ние натовците от БГ сме с теб!
  • 13 мда

    107 9 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Попов, толкова си жалък в опитите си да измислиш някакъв "успех" за империята на злото САЩ ! Значи Путин е "принуден" да използва отдавна съществуващия газопровод вместо да прави нов, да продава още газ и то по правила, които защитават интересите му от украинските крадци ! Дай боже и нас да ни "принуждават" така, смешнико !

    Коментиран от #20

  • 14 мими

    82 5 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    "Действията на САЩ срещу проекта „Северен поток – 2“ не дават резултат, съобщи Forbes". обаче калпака издънен - разбирачев по - напред от тях! Както пише един друг тук за теб."Първо си вземи матурите по физика и математика стигни основни образование пък тогава пиши"!

    Коментиран от #22

  • 15 1944

    14 99 Отговор
    еееех , мъко болшевишка. дори патока да бъде завършен ще струва милиарди долари повече от предвидените кражби , което го прави губещ както безаналоговия сила сибири. а дали изобщо ще го завършат е под въпрос. голяма часто от европейските страни са против.

    Коментиран от #21, #37, #70, #86

  • 16 Borislav Popov

    15 91 Отговор

    До коментар #7 от "ГосТ":

    Смешно ми е, че вие каскетите тук се биехте в гърдите и пелтечехте, че Русия няма да плати на Украйна 3-те милиарда долара, по решението на стокхолмския арбитраж, понеже тя не го признавала, но в крайна сметка си ги плати като миличка. Смешно ми е още, че вие каскетите, тук си късахте ризите на гърдите и разправяхте, че Газпром щял бил да спира транзита на газ през украинска територия и украинците, щели били да умрат от студ и глад. Но в крайна сметка, Газпром клекна и за транзита и за цената му, а вие ся пишете тук всякави простотии и се пукате от яд. Те това ми е смешно !

    Коментиран от #40, #55, #73, #81

  • 17 СссереМ

    11 95 Отговор
    ИСТИНАТА е че сев.поток е замразен, компаниите които бяха ангажирани да го направят се отеглиха,а нови на хоризонта НЯМА.

    Коментиран от #35, #71

  • 18 Нора Иванова Гюнер

    82 2 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Големите стратези , на големите държави , градят планове за 20 -50 години напред . Малките ,дребните , и колониално зависимите , гледат да оцеляват за момента, и кандисват на договорчета с времетраене , колкото пръстите на едната ръка, защото знаят ,че са временно назначени , слушкат ,папкат , и лапат това което им се подаде.

    Коментиран от #25

  • 19 Калбо

    9 32 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕНИАЛАНАТА ДЪРЖАВА":

    На калпав банан ромчета та му пречат
  • 20 Borislav Popov

    6 82 Отговор

    До коментар #13 от "мда":

    Не каскет, бъркаш се, това не е успех на САЩ, това е провал на вашия велик стратег, Путин и именно вие каскетите сте жалки жабчета в опитите си да ни го представите тук, че той бил гоооолемата работа и всичко било ставало така, както той решавал. Да, ама, ядец !

    Коментиран от #44

  • 21 898

    63 5 Отговор

    До коментар #15 от "1944":

    Не знам колко им е болшевишка мъката,обаче твоето фашистко нещастие извира в реване по форумите.Изтрий сополите от клавиатурата,че ще гръмне компа.

    Коментиран от #28

  • 22 Borislav Popov

    8 73 Отговор

    До коментар #14 от "мими":

    Резултата, вече е даден, каскет, 3-те милиарда на Нафтогаз - Украйна са платени и транзитния договор е подписан за още 5 години. Газпром клекна, от това по хубав резултат... здраве му кажи !

    Коментиран от #27

  • 23 Калбо

    48 4 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Селяндур прочети последните новини че няма да плащат 3 милиарда А за 5гд транзит 7 милирда товар новият договор А преди беше повече

    Коментиран от #30

  • 24 Хасан

    53 4 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Искам да споделя,че коментари биха скучни ако го нема редко л@ Ино borislav popov
  • 25 Borislav Popov

    7 65 Отговор

    До коментар #18 от "Нора Иванова Гюнер":

    Алоуууу, стратегааа, живей сега, след 20 -50 години, я камилата, я камиларя, тогава вече сегашната стратегия ще се окаже провал, спомни си стратегията на СССР.

    Коментиран от #29

  • 26 до "Професионален Безделник "

    59 5 Отговор
    Първи сме по- смъртност в света!Най-бедните в eu!Но сме с джендър-либерални ценности!Ами смешна Нова Година тогава😂.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 1944

    11 68 Отговор

    До коментар #21 от "898":

    фашисти са господарите ти от фабриката за тролове в ленинград. аз съм си обикновено българче. и искам чистата и свята република на апостола , а не окупацията на миризливия казашки ботуш. анадън му , тавариш? дадоха ли ви на копринка новите фесове с петолъчки? или ви минаха пак с по две кебапчета?

    Коментиран от #58, #80, #83, #88

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 онзи

    31 3 Отговор

    До коментар #8 от "Сесесере":

    Днес се е запалил психодиспнсера на Сточна гара и някой нуждаещи се ще останат малко без хапчета и специално обгрижване.Надявам се скоро да възснановвят щетите и човешките същества в нужда като теб и твойте роднини,съсвсем скоро да започнат да си пият медикаментите.Обличайт официалната риза,че при тази скъпа комунстическа газ и тези малки социални пенсий може да не дочакате пролетта.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Хрониките на Евразия

    5 54 Отговор
    $88 трилиона е БВП на целият свят
    $21.3 трилиона - БВП на САЩ
    $2.5 трилиона . - експорта на САЩ
    $129 милиарда . - експорт на нефт и газ на РФ , това е :
    0.14% от БВП на света , 0.6% от БВП на САЩ, 5% от експорта на САЩ.
    И московските некадърниците вярват , че с тези копейки ще могат да живеят вечно ..
    А да започнат да работят , не искат ..
    Колко може да изкарат така ?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ДДД

    29 1 Отговор

    До коментар #17 от "СссереМ":

    Той опроверга Forbes със своята безкрайна мъдрост!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Нещата от живота

    45 3 Отговор

    До коментар #15 от "1944":

    Доставките на газ , са си чисто руски бизнес , генериращ печалби за 700-800 милиарда. дали ще дадат 20 000 000 000 за някой газов поток , руснаците не ги тресе. Газа е хляба , газовото трасе е ножа , двете заедно осигуряват огромно стратегическо предимство. И един такъв случай от житейската практика. Две заведения едно срещу друго , и конкурентни в краткият туристически сезон , с приблизително еднакъв брой обороти. Единият реши да си почине , за да може да си изхарчи парите , и реши да го даде под наем . Другият веднага му предложи , дай го на мен аз ще го работя , и му плати с договор наема за 3 години , след което го затвори и изобщо не го работи . Хората идваха само при него , оборотите му се увеличиха чувствително . След 3 години когато изтече договора , и старият собственик отново отвори , той повече не можа да го разработи както преди , защото му избягаха и клиенти , и персонал . Стратегията да дадеш едни пари в точният момент , се възвръща многократно в бъдеще .
  • 38 Въпрос

    41 2 Отговор
    И сега какво правим акционерите за ВПГ в Александруполис !???
    Май ни изгоряха акциите или евроатлантическият клуб ще оправи нещата, както преди 20 години с мариците. Скъп не скъп сапуна ще го ядеме !???
  • 39 Да де

    8 39 Отговор
    Тва да имаш най много, земя и ресурси в Света и да драпаш с 300 да продаваш и разчиташ само на газ. Ето за какво Руснака е беден.
  • 40 Дон Чико

    57 2 Отговор

    До коментар #16 от "Borislav Popov":

    Тия 3 милиарда са да жертваш пешка за царица, Боре. Путин ви изигра брутално. Все повече газ дългосрочно за амерските васали. Гадно ли ти е да зареждаш руски бензин и да се грееш на руска газ, а? С отвръщение пълниш резервоара на таралясника ама няма начин, къде са амерските шишета с газ, къде, смешко?
  • 41 Kcaniba

    38 1 Отговор
    Русия намести ли ва, соросняя!!!
  • 42 Borislav Popov

    3 35 Отговор

    До коментар #34 от "Коча с двата коша":

    Като нямате какво да възразите, винаги обиждате, впрочем на глупаци като теб не се обиждам.
  • 43 Това е лъжа

    27 3 Отговор
    "Руският газ е по-евтин от американските доставки на втечнен газ и това не може да бъде променено."
    ---------------------------------------------------------Това е лъжа, питайте хроникьора, той знае най-добре
  • 44 мда

    49 2 Отговор

    До коментар #20 от "Borislav Popov":

    Не плачи , смешнико ! Явно ти е много трудно да представиш унижението на САЩ като успех и се задоволяваш да плюеш по Путин. Русия продава и печели. САЩ се скара с европейските държави, Китай, Индия, Иран, Ирак и кой ли не още. Остана им да рекетират последните бедняци(България) да купуват ненужно нападателно оръжие(самолети)!

    Коментиран от #47

  • 45 не син

    38 3 Отговор
    Някой съмнява ли се, че Русия си е включила в цената на газа и тези 2,9 милиарда платени на Украйна ? И кой ще ги плати ?
  • 46 Гост

    40 4 Отговор
    “ Руският газ е по-евтин от американските доставки на втечнен газ и това не може да бъде променено.” - край на цитата! Понял?! Все!
  • 47 Borislav Popov

    9 44 Отговор

    До коментар #44 от "мда":

    Ха, ха, САЩ се скарала с европейските държави, помечтай си смешко, този жоговор е именно заслуга на Трамп и САЩ, ако искаш да знаеш, свали си кепенците от очите и виж какво пишат световните медии, в това число и руските, за победата на Зеленски и Нафтогаз и за провала на Путин и Газпром. Аре, вие кааскетите, дуфайте супата и се пукайте от яд, а аз ще отида да ударя една-две-три ракийки, за последната за тази година, голяма победа на САЩ и Украйна, над империята на злото !!

    Коментиран от #50

  • 48 Доктор Тръмп

    16 4 Отговор
    Французите винаги са били подли момичета на повикване за германците.Жалък народ.Кюри е полякиня Шопен поляк а Пикасо испанец.Жалка измислена държава васал на германия двойно по-малка от нея.Смех!

    Коментиран от #74

  • 49 Гебрев Герб ев

    27 4 Отговор
    На всички русофоби подсказвам следващата "опорна"точка!!!! ВСИЧКО РУСКО Е ...НОВИЧОК!!!! И по тръбата ще тече новичок,и в "Камчия" ще се складира същия,и обитателите на резервата ще го продават вместо водка..... абе мани-бегай!
  • 50 мда

    31 3 Отговор

    До коментар #47 от "Borislav Popov":

    Такъв жалък комедиант си, че сам си измисляш смешки и сам си се смееш на тях ! Сега разбирам защо всички във форума те псуват, а минусите ти са рекордни !
  • 51 отец фьодар

    31 2 Отговор
    Какво си видял от САЩ- кърлежи, смучат от цял, като ти е мечта заминавай.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Бойко Борисов

    25 1 Отговор
    Срам! Нищо, аз с Мустафа се разбрах да купувам за матряла скъп втечнен газ от моите приятели
  • 54 Хрониките на Евразия

    5 33 Отговор
    Медведев нарече газовият договор с Украйна -" необходим компромис ".
    Сега вече ми е неудобно даже и да попитам - Ами какво ще ги правят Северен поток 2 и Турски поток ?
    Пълен провал на главният , московски , газов стратег ..
    Ей това е !

    Коментиран от #82

  • 55 ДДТ

    35 2 Отговор

    До коментар #16 от "Borislav Popov":

    А ти Попов знаеш ли при какви условия Русия плаща на Украйна,да не си им светил при договарянето? Просто американците увисват с техния шистов газ и в Украйна. И ще свалят гарда за Донбас.
  • 56 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 1 Отговор
    каквото сееш това ще жънеш
  • 57 Соколов

    10 1 Отговор
    Не си бойко бойко никога нема да каже приятели а той вика преатели
  • 58 898

    12 3 Отговор

    До коментар #28 от "1944":

    Не меси името на Апостола в напъните си!"При нацисткия поздрав дясната ръка е протегната напред под ъгъл от 45 градуса и почти винаги действието е придружено с думите Heil Hitler!, изречени с твърд и обикновено силен глас. Ако се стои пред по-висша личност трябва едновременно с това да се тропне леко с пети"!
    Хайде бегай по коридора!
  • 59 Хрониките на Евразия

    4 33 Отговор
    Най - главното забравяте ,- 5 години РФ няма да може да шантажира Европа с газа ..
    Но ще има повече пари за корупция. .
  • 60 Сашо

    21 3 Отговор

    До коментар #8 от "Сесесере":

    Ама наистина сереш!
  • 61 Abv

    33 3 Отговор
    Арр всички сороспии бргом в САЩ да миете кенефи и да спите в колите и по улиците. Може и някой купон за храна да ви отпуснат, ако сте достатъчно черни. Ако нр бяхте вие България щеше да е едно добто място за живеене, а не корумпиран кенег.
  • 62 хмммм

    6 24 Отговор
    Идеята е да сринат Русия икономически и да се възползват от нейните ресурси неограничено. Ако Русия реши да разбие ЕС и САЩ ще пострада икономически,защото от ЕС и САЩ идват основната част от парите и материалите. Русия е финансово много зле имайки в предвид мащабите си. Реално май няма кой знае какви полезни ходове .
  • 63 Тиберий

    34 4 Отговор
    Четох коментарите Никой ли не вижда брилянтния ход на Русия с един куршум три заека Украйна вързана Щатите прецакани Европа доволна Бонус спечелено време

    Коментиран от #64

  • 64 Случаен читател

    33 1 Отговор

    До коментар #63 от "Тиберий":

    Най-важното:
    Русия си гарантира доставките за Европа, въпреки забавянето на СП2 и ТП,
    Украйна ще купува руски /не американски/ газ директно,
    Русия дава на Украйна 5 години да помисли как ще я кара след тях.
    И един отговор на Хрониките - Русия НИКОГА не е рекетирала Европа с газ! Спря доставките заради крадливите украинци и след като Европа намачка укрите,всичко си потече като преди. Дори и след 2014 Украйна не посмя да пипне тръбата за Европа.

    Коментиран от #65, #75

  • 65 Тиберий

    17 1 Отговор

    До коментар #64 от "Случаен читател":

    Браво за коментара Явно не сте случаен
  • 66 сноу

    15 4 Отговор
    Изглежда като ви се опразнят тумбаците освирепявате и започвате да се дърлите в абсурдното желание да доказвате измишльотини за велики икономики .Всички евроикономики са настроени и притиснати да хрантутят ордите безчетна арабскоциганска ,че и мьослемска сган, а каквото остане го сипват в паничката за пенсии.Колкото ще да е велика една икономика ,щом се помпи единственно да развъжда боклуци тя няма смисъла и авторитета на истинска такава.

    Коментиран от #69

  • 67 дон чичо

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "Сесесере":

    Ти ,май отдавна си заразен , теб нема да те фане нищо , даже и акъл
  • 68 ПЕНКО

    20 0 Отговор
    ГОЛЯМАТА БИТКА ЗА ГАЗА ВЕЧЕ Е ПРИКЛЮЧИЛА !!! РУСИЯ ОВЛАДЯ АРКТИКА !!! КАТО ЗНАМ КАКВО ПРАВЯТ И В АНТАРКТИКА -ПОЧВАМ ДА ЖАЛЯ ЗА ЦИОНИСТИТЕ -СЕМИТИ -ЗАВЛЯДЯЛИ НАРОДА НА САЩ С БАНКИТЕ СИ И ДАЛАРА !!!!!!! ОПТИМИЗМЪТ МИ МЕ НАСИЛВА ДА ВЯРВАМ , ЧЕ НЯМА ДА ИМА НОВ СВЕТОВЕН "ОСВИЕНЦИМ " !!!!
  • 69 Тиберий

    16 1 Отговор

    До коментар #66 от "сноу":

    Прав сте америка създаде проблема Европа го решава
  • 70 дон чичо

    19 0 Отговор

    До коментар #15 от "1944":

    през тази година 52 фирми за добив на шистов газ са фалирали.От01.01.2020 на Ямал амерски цистерни за втечнен газ няма да се пълнят. Ще им се наложе да го пълнят другаде -диверсификация в действие, ако ви харесва
  • 71 дон чичо

    15 0 Отговор

    До коментар #17 от "СссереМ":

    Газпром закупи судно за полагане на трби за 1 млрд$ ,есть деньги пить молоко ! мотцыкл, цыкл,цыкл и проблема болше нет

    Коментиран от #76

  • 72 дон чичо

    25 0 Отговор
    когато правеха газопровода за Гърция , тръбите за него ги доставяха от Италия, безшевни. В соцлагера нямаше производство на такива.США направиха така , че Италия отказа да доставя тез трби на СССР, и какво? За ,има няма година се научихме да правим безшевни трби за газопроводи + автомати за заваряване на същите
  • 73 SSSR

    22 1 Отговор

    До коментар #16 от "Borislav Popov":

    Много си ПроЗ.. бе Попов. Руснаците още преди санкциите казваха, че ще запазят транзита през Украйна, защото потреблението на руска газ постоянно се повишава, никой не иска скъпа американска газ. Така че даже още газопроводи ще се строят. А ти се пускай от яд. Европа иска евтин газ, не е глупава..

    Коментиран от #78

  • 74 дон чичо

    13 1 Отговор

    До коментар #48 от "Доктор Тръмп":

    А Кутузов разбъркал цветовете на руското знаме и го подарил на френковете за спомен
  • 75 дон чичо

    13 1 Отговор

    До коментар #64 от "Случаен читател":

    в десетката, поздравления
  • 76 Тиберий

    14 0 Отговор

    До коментар #71 от "дон чичо":

    Прав си Капо Русия им дава работа да искарат някой лев Тъпанарите слушат американците
  • 77 СТРАНДЖАТА

    20 0 Отговор
    МЯСТО НЕМОГАТ ДА СИ НАМЕРЯТ КРАВАРИТЕ ЧЕ НИКОИ НЕ ИМ ИСКА СКЪПИЯТ ВТЕЧНЕН ГЪЗ.
  • 78 цървул руски

    0 22 Отговор

    До коментар #73 от "SSSR":

    Ти найстина ли си толкова прост ? Ние ако взимахме газ от САЩ ,щеше да ни е 3 пъти по-евтино от руската газ !

    Коментиран от #87, #95

  • 79 Иван

    19 0 Отговор

    До коментар #11 от "Дон Чико":

    Абе, на Америте дупки свободни колкото искаш, ама на имитатора на Борислав Попов свободна дупка не остана! Мисля си онзи ден дали да не му звънна, да го ощастливя момчето и него с едни 100 лева за час, той вдига, ама няма с какво да говори - всичките му отвърствия заети, плющят яко...

    А "Северен поток 2" какво да го мислим - вместо до края на годината с помощта на швейцарците ще стане готов лятото догодина. И това е всичко! Руснаците ще се оправят. Ние да му мислим, че "Южен поток" се превърна в "Турски поток" и вместо да прибираме милиони от транзитни такси, сега нямаме нищичко от онези проекти, които навремето Първанов и Р. Овч. бяха обявили за "Голям шлем". Вместо от всичко да прибираме пари в полза на България набарахме шлема на войничето... А политиците ни се кълнат в българските интереси...
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Anubis

    13 0 Отговор

    До коментар #28 от "1944":

    А миризливия каубойски ботуш?
    Той не ти ли мирише?
  • 84 БПФ

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Сульо, само където транзитът намалява драстично - с над 50%, тоест реално все едно за първите две години Газпром ще плаща колкото и досега... после 3 години доста по-малко от наполовина, а след 5 години вероятно... КРАЙ !!! Защото това стига да се построи още един газопровод, заобикалящ украйна.

    та кой на кого е клекнал, я пак си помисли?
  • 85 БПФ

    10 1 Отговор
    Каква зараза ще пуснат по тръбите за ПРИРОДЕН ГАЗ, изрoд ??? Ти си най-яркото доказателство, че русофобите са психически болни и опасни за обществото, че трябва да се затварят с лудници и да се лекуват с лоботомия !!!
  • 86 БПФ

    9 1 Отговор

    До коментар #15 от "1944":

    Със златни тръби ли ще довършат тия 160 километра, че ще струва "милиарди" повече? Поредният ментално увреден, жалък русофоб. А Силата на Сибир не го мисли - той има договор за доставка на природен газ за 400 милиарда !!! С тоя договор той не само си избива парите, ами си осигурява и тлъсти печалби.
  • 87 Българина

    5 2 Отговор

    До коментар #78 от "цървул руски":

    А кой ни пречи да взимаме от краварите като е толкова евтин, бе Тъпанар?!!!!!!!
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Ксюш

    1 10 Отговор
    Потока спря, няма кораб. Щяха да прецакват Украйна, ама гуй!

    Коментиран от #93

  • 90 Каунь

    6 1 Отговор
    Без суровина икономиките ще забуксуват и ще има съкращения на пролетариат доходите ще спаднат и ще има революция. Сибир е необятен и суровина бол хамериканците са му фърлили око ама си праят сметка без кръчмар. Та кат им упре яйцето на ануса фризовете сами ша опънат тръбата ма на друга цена.
  • 91 Путкин

    2 2 Отговор
    За какво им е да го клатят, нали им напукаха глобите и ушанките си ги плащат.........!
  • 92 Ggg

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Бълнуваш за някакви 3 000 000 000. Не само, че Украйна не е получила нищо, но и се отказа от дела за едни 7 000 000 000. А иначе количествата през Украйна ще са такива, че само да може да се плаща поддръжката на тръбопровода, т. е. печалба за Байдън, уок!
  • 93 Ако СП спре

    1 0 Отговор

    До коментар #89 от "Ксюш":

    Германия фалирва. Ще си внася автомобили от Нигерия.
  • 94 Дзинпин

    2 0 Отговор
    Моите момчета могат да оборудват кораб за полагане на тръби за по-малко от месец. Ама след като положи СП II няма да спре. Тогава швейцарците ще закарат своя кораб за скрап. Сами да преценят, устройва ли ги!
  • 95 Батко

    3 0 Отговор

    До коментар #78 от "цървул руски":

    Казваш по-евтино от САЩ, а? Добивът на шистов газ е по-скъп от традиционните находища, следва втечняване на - 200С, товарене, транспорт от на майка си гъза, дегазиране от скъпи инсталации, скъпи терминали и казваш по-евтин, а? Мушморок безкнижний.
  • 96 запознат

    0 0 Отговор
    краварския втечнен газ е набъкан с химикали и става сама за промишлено ползване-ТЕЦ!