Last news in Fakti

1 Януари, 2020 19:43 4 178 17

Тръмп: Иран ще плати висока цена

  • иран-
  • сащ-
  • доналд тръмп

Президентът на Съединените щати заплаши отново Техеран

Тръмп: Иран ще плати висока цена - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Преди да пожелае щастлива Нова година, президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заплаши отново Иран, като предупреди, че Техеран ще бъде отговорен за евентуални жертви или щети в американската дипломатическа институция в Багдад, която беше атакувана от протестиращи иракчани.

"Посолството на САЩ в Ирак е безопасно от часове! Много от нашите велики военни, заедно с най-смъртоносната военна техника в света, веднага бяха разположени на мястото. Благодаря на президента и на премиера на Ирак за бързата им реакция", написа президентът в любимия си Туитър.

"Иран ще бъде изцяло отговорен за загубените животи или нанесените щети във всяко от нашите съоръжения. Те ще платят много ВИСОКА ЦЕНА! Това не е предупреждение, а заплаха. Честита Нова година!", добави Тръмп.

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви от своя страна, че атаката срещу американското посолство в Багдад е била организирана от "терористи".

"Атентатът беше организиран от терористи - Абу Махди ал Мухандис и Кайс ал-Хазали - и подкрепен от иранските представители - Хади ал Амари и Фалех ал Фаяд. Всички те са на снимка, направена под посолството ни", обяви Помпео.

"Днешната атака срещу американското посолство не трябва да се бърка с легитимните усилия на иракските протестиращи, които от октомври са на улицата, настоявайки в Ирак да бъде прекратена корупцията, която беше внесена в страната от иранския режим", добави дипломатът.

Иран отрече да е участвал в нападението над американското посолство в Багдад.

Въпреки постоянните обвинения на Вашингтон, че Техеран е организирал инцидента в дипломатическото здание, говорителят на външното министерство на Иран Абас Мусави заяви, че "американските служители имат поразителната дързост да приписват на Иран протестите на иракчани срещу вашингтонското дивашко убийство на най-малко 25 иракчани".


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мордор

    19 7 Отговор
    Смех, плаши Кънча с ножка!
  • 2 Дядо Либен

    27 3 Отговор
    Аз мислех, че Венецуела ще обвинят, но там май им се получиха нещата и потече кранчето.
  • 3 Ноко

    45 8 Отговор
    Кой си ти бе?. Ще заплашва! Американците да си стоят в Америка и ще е мирен света.

    Коментиран от #6, #17

  • 4 Йосарян

    42 6 Отговор
    Персите са антична Култура, кравар. И щом водиш Война срещу целият свят, ще патиш.
  • 5 ****

    26 3 Отговор
    И тези заплахи сме ги чували вече за кой ли път,то сречу С.К. Иран,Венецуела,и какво се случи,едно голямо нищо,приказки хвърлени на вятъра от вятърничев човек.Май прави ще излязат психолозите като казват, че тромпета е неуравновесен.
  • 6 onq s konq

    2 41 Отговор

    До коментар #3 от "Ноко":

    Ти не разбираш:Не е Проблемът Американците да си стоят в Америка,а че нито Иранците си стоят в Иран,нито Руснаците- в Русия.И тогава Америка като вижда това,ИЗПРАВЯ СЕ като Балкански Лъв и на чист Български ГРЪМОВНО се провиква - "ТЪЙ ЛИИИ"...?!!

    Коментиран от #11, #12

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ТОЧКАТА

    11 2 Отговор
    А стига бе байчо!!!Честита ти нова година,както и на коментиращите и най вече на ,,ФАКТИ,,!!!Пожелавам ви щастие и здраве с пари,оти здраве без паре си е жива болест!!!!НАЗДРАВЕ,байчо ,наздраве ,,факти,,наздраве пичове и пички уважаващи сайта...До нови срещи...ЧНГ.
  • 9 хаха

    8 19 Отговор
    Тръмп ще смачка кафевите боклучета!! хаха
  • 10 Borislav Popov

    21 3 Отговор
    Доста агресивно и нагло изявление по нова година за един президент в стартирала процедура за импийчмънт.
  • 11 ???

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    И ТЪЙ ЛИИИ от С.Корея им маха за поздрав.🐯👋
  • 12 Балкански лъв

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Имаш пред вид български футболист.
  • 13 Скит'ник

    9 2 Отговор
    Посолството на САЩ в Ирак е безопасно от часове! Много от нашите велики военни, заедно с най-смъртоносната военна техника в света, веднага бяха разположени на мястото. ..Дончо ,Дооончоооо Дооооннюювииицоо Скрии са мъ' Мишко!!! Тттцццссс

    "сащ-исаните ще бъдят изцяло отговорени, за загубените животи или нанесените щети във всяко от нашите съоръжения и места,коитосме запалели ние самите.
    Ние сащ ще платим много ВИСОКА ЦЕНА!
    А честита година Дончо от село Трън и три пъти да си кажеш-
    ИЗТЪРВАЙЙ СА ...
  • 14 Шляхтиц

    3 0 Отговор
    НОВИЧОК, НОВИЧОК, НОВИЧОК !!!!!!!!!!!!!!!
  • 15 Асен Илиев

    0 0 Отговор
    https://contestimg.wish.com/api/webimage/5930a761dd60ec54888ea52f-large.jpg?cache_buster=bc8d2dcf17ce4098af3fa62d7c8346be
    за като излизате от посолството :)
  • 16 Асен Илиев

    1 0 Отговор
    А това е само за дипломати, за да се ползват с дипломатически и физически имунитет :)
    https://i.pinimg.com/originals/6b/70/10/6b7010b1e2a712e05cccac62db8a106c.jpg
  • 17 Чопи

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ноко":

    Селски нали видя, кой е той!