Last news in Fakti

3 Януари, 2020 07:24 32 423 136

Война? САЩ взривиха ирански генерал

  • иран-
  • ал кудс-
  • касем солеймани

По нареждане на президента Тръмп в Багдад е бил убит при ракетен удар командващият елитните Ал Кудс генерал Касем Солеймани

Война? САЩ взривиха ирански генерал - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Пентагонът заяви, че по нареждане на президента Доналд Тръмп в Багдад е бил убит при ракетен удар командващият елитните ирански Бригади Ал Кудс генерал Касем Солеймани, предаде ДПА.

"По нареждане на президента американските въоръжени сили предприеха решителни отбранителни действия за защита на американски официални лица и военнослужещи в чужбина, като убиха Касем Солеймани", се казва в изявление на Пентагона.

Солеймани "активно е разработвал планове за нападения над американски дипломати и военнослужещи в Ирак и в целия регион. Той също така е одобрил извършените тази седмица нападения над посолството на САЩ в Багдад", се казва още в изявлението.

Белият дом не взе отношение по новината, но президентът Тръмп пусна в Туитър образ на американското знаме без никакъв коментар малко след съобщението за смъртта на Солеймани.

САЩ държат отговорни Солеймани и Бригадите Ал Кудс за смъртта на стотици военнослужещи от САЩ и водената от Вашингтон коалиция. Те заявиха, че Солеймани е организирал ракетния обстрел от 27 декември, в който беше убит американски цивилен подизпълнител в Ирак.

Иранските Гвардейци на революцията потвърдиха смъртта на Солеймани. В тяхно изявление, излъчено по иранската държавна телевизия, се казва, че Солеймани е "загинал като мъченик при атака на Америка по летището на Багдад".

Бригадите Ал Кудс са една от най-боеспособните части на иранските Гвардейци на революцията и активно участват във военните конфликти в Сирия и Ирак. Смята се, че ефективността на това специално подразделение до голяма степен е зависела от способностите на неговия командир генерал Касем Солеймани. Представители на администрацията на Тръмп са заявявали, че за тях Солеймани е терорист.

Това е "изключително опасна и безразсъдна ескалация", алармира с отговор иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф.

Зариф заяви, че убийството на Солеймани е "акт на международен тероризъм от страна на САЩ".

Зариф заяви, че САЩ ще носят отговорността за всички последствия от убийството на командира на елитните ирански Бригади Ал Кудс.

Солеймани беше най-ефективната сила в борбата с "Ислямска държава", "Ал Кайда" и сирийската групировка Фронт Ан Нусра, заяви Зариф.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оле мале

    245 76 Отговор
    Рак , Мерак и Простак са не лечими диагнози характерни САЩ и компания!
  • 2 Ахахахахахах

    126 104 Отговор
    Много се гордея със съединените щати. 2020г започва с война гордея се.

    Коментиран от #15, #21

  • 3 Гост

    278 68 Отговор
    Как терорист номер едно в света нарича други терористи, че дори ги избива. Вижда се на кого помага ФАЩ!
  • 4 Анти турчин

    270 60 Отговор
    Тъпи англосаксонци ще ни докарате до пълно унищожение някой ден.
  • 5 Реално

    306 57 Отговор
    Има ли някъде по света ,където американците да не са взриаявали и убивали....? Истински варвари и убийци са американците-а сега търсят нова голяма война-иначе фалит...
  • 6 бочо

    62 111 Отговор
    да се готвят безродниците на копринка

    Коментиран от #16, #23

  • 7 Дедо Вангьо

    160 39 Отговор
    Сега ще тръгне нова бежанска вълна. Този коч е неспасяем. Чудя се, дали ще се укроти, ако вълна получи откъм Мексико. Viva Mexico! VIVA MEXICO!
  • 8 Чопи

    75 173 Отговор
    При евентуален отговор от страна на Иран същият ще бъде ликвидиран за около два часа без дори да се намесят американците. Изрел е готов да нанесе ядрени удари по стратегически обекти, на Иран веднага.

    Коментиран от #11, #24

  • 9 розово

    170 29 Отговор
    Всеки военен конфликт е добре дошъл стига да е по далече от територията на САЩ.
  • 10 американската нация е най-гнусната нация

    207 46 Отговор
    Е ми Солеймани е избивал американските под изпълнители от Ислямска държава, и за това е проблем за краварника!
  • 11 среднощен

    143 51 Отговор

    До коментар #8 от "Чопи":

    Иран - разбирайте Русия, Китай, Южна Корея и Япония..? Израел ще се замислят малко преди да "натиснат копчето"..?

    Коментиран от #57, #85, #113, #127

  • 12 Бисер

    196 32 Отговор
    Много добре правят руснаците,като се въоръжават.Ако искаш мир,готви се за война.

    Коментиран от #67, #99

  • 13 Borislav Popov

    68 188 Отговор
    Русофилския плач е като музика за моите уши 😂😂. Браво на бай Дончо! Бой по чутурите за мюмюните и това е.

    Коментиран от #41, #73, #90, #126

  • 14 ****

    112 28 Отговор
    Както вървят нещата,само да не се укаже,че това ще е последната война за човечеството,ако конфликта се разрасне и се намесят и други държави в него.

    Коментиран от #107, #115

  • 15 хи хи хи

    118 26 Отговор

    До коментар #2 от "Ахахахахахах":

    И когато тази война се прехвърли в САЩ като терористична ще стане още по интересно.

    Коментиран от #18, #27

  • 16 no name no face no number

    83 36 Отговор

    До коментар #6 от "бочо":

    Гответе се вие козияшки измекяри, че часът ви наближава, чета, че бутате стрелките с всичка сила напред е ще го дочакате светът няма да ви търпи вечните простотии просторащи се из цялата планета.Скоро ще ви сгънат летящото килимче
  • 17 бай Мъдьо

    54 100 Отговор
    Най-после рижата перука да направи нещо добро.Бой по резаните с ракети.
  • 18 среднощен

    26 45 Отговор

    До коментар #15 от "хи хи хи":

    Тя е вече в САЩ..? Но американските служби след 11-ти септември си направиха своите изводи и сега са едни от най-подготвените в света..! По-скоро диалогът ще се върне на ниво "дипломация" и отново ВЕЛИКИТЕ СИЛИ ще решат проблема / ще поделят плячката/..?
  • 19 Или или

    67 11 Отговор
    Нищо ново, Руснаците как ликвидираха навремето един от главорезите на Чечня. По сателитния телефон, и по сигнала. В този момент изтрелват ракета, и тя се води по излъчването на телефона и дотам.
  • 20 Бмб

    41 40 Отговор
    А ким, кога ще исКИМти и той?

    Коментиран от #26, #108

  • 21 Емил Рангелов

    54 90 Отговор

    До коментар #2 от "Ахахахахахах":

    И аз се гордея от това че още една фанатична чалма няма да убива никой повече!На терора се отговаря по такъв начин!Винаги е в сила древната истина,"За жалост най-стабилния мир идва след тежка война!"и американците не са ви виновни за нищо червени ,чалмосани псета!

    Коментиран от #22, #87, #128

  • 22 Ха ха

    9 12 Отговор

    До коментар #21 от "Емил Рангелов":

    Воят ред ешки е музика
  • 23 Стига ва

    14 10 Отговор

    До коментар #6 от "бочо":

    Ми Банкялии ко ши праят тугаз
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 лудият каубой

    70 22 Отговор
    Международно право , какво е това ? В САЩ такова нещо не се изучава.
  • 26 Ко речи

    9 4 Отговор

    До коментар #20 от "Бмб":

    Тоз дето влиза с шут в спалнята на бялата барака, за него ли питаш??? хи хи

    Коментиран от #48

  • 27 Ъпсурт

    30 44 Отговор

    До коментар #15 от "хи хи хи":

    След атентата в Ню Йорк, от тогава не е имало друг атентат в Америка. Просто Американските служби, са много по подготвени.

    Коментиран от #33, #124

  • 28 Д. Димитров

    112 36 Отговор
    Не, те американците не са терористи... Това да взривяваш чужди граждани в чужда държава на международно летище не е тероризъм! Все пак убитите са се борили срещу ИД, Алкайда и куп други уродливи отрочета на ЦРУ, това е недопустимо за ФАЩ. А и те са богопомазани и имат право да убиват всеки човек по света ненаказуемо, Бог им е издал сертификат за ненаказуемост. И сега всички европейци ще плеснат с ръце и ще се прегърнат (робите са безгласни и страхливи). Кръвожадността на САЩ е огромна, тази държава се храни от смърт (продажба на оръжия, кражби на ресурси от "демократизираните" страни, убити са стотици милиони от 50-те години до днес в името на "демокрацията"). Хиените от военопромишления комплекс на ФАЩ изкарват милиарди от мъката на хората. Мога да добавя още, но не виждам смисъл защото за силния на деня няма съд и присъда, като в дивия запад. Впрочем всеки президент на ФАЩ от оня сакатник който пусна атомните бомби над Япония до рижия ненормалник трябва да бъде съден за престъпления срещу човечеството а омрелите са осъдени от Бог, защото при него не е важно колко силен си бил. ДО КОГА?

    Коментиран от #35

  • 29 Поп Богомил

    36 69 Отговор
    Май Рижавия Перчем показа малко характер и всички червени гниди ревнаха. Когато червените боклуци наказаха с безразборни бомбардировки цял цивилен град, за една свалена летяща бракма - мълчахте, нали ? Тоя мекушавец трябва дя се вземе в ръце най-после. Както е тръгнало, скоро и ние ще си изберем някоя африканска държавица и ще пратим войски там. Ама после ще се водим колониална държава - империя. Да му мислят ватенките, жъртурите, рязаните и всички колеги империалисти.

    Коментиран от #34

  • 30 Неминуемо ще последва отговор

    55 28 Отговор
    Сега ще умрат и няколко американски войничета или американски слуги.
  • 31 Я русский полюционер

    41 72 Отговор
    Никога не съм се съмнявал, че по заповед от ботоксовия гном в кремълториума червените безродници в България ще станат мюсюлмани без да се замислят и подобни новини доказват това. Вижте само колко много поклонници на чалмите драскат глупости срещу християнска държава като САЩ! Дали е съвпадение, или не, факт е, че след построяването на най-голямата джамия на континента Европа, в москвабад, и след като кремълториумския гном се загушка с чалмалиите, в България започна и циганизацията. По подобие на руската джамахирия, където прираст на населението се наблюдава единствено в районите с мюсюлмани и прогресивна ислямизация на цялата територия, в България положението е идентично - бум на раждаемостта сред ромите и масово приемане на исляма.
  • 32 Българин

    35 63 Отговор
    Хаха кеф - русофилистиците вият на умряло за изгубения си ислямски другар … А на мен мед ми капе - безценно :)

    Коментиран от #37, #38

  • 33 някой

    66 27 Отговор

    До коментар #27 от "Ъпсурт":

    Че този атентат си бе разработка на ЦРУ. За тях човешкият живот е нищо пред икономическите и военните интереси. От тази идиотска държава/финансирана от еврейте/,тръгват всички военни конфликти и вирусни епидемии по света. Това е истинското лице на "световната демокрация"!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Публикувано

    51 22 Отговор

    До коментар #28 от "Д. Димитров":

    Има нещо вярно в коментара ти. Впрочем атентатите в Запада. Започнаха след, като Америка и Европа окупира и издевателстваха, над мюсолманските държави.Пък сега видиш ли мюсолманите били лоши, че отвръщали заради тира ията на Западняци.

    Коментиран от #98

  • 36 Тероризмът е инструмент

    50 16 Отговор
    На САЩ чрез който си създават предпоставки за да се намесват в която си искат точка на света.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Русофил.

    22 34 Отговор

    До коментар #32 от "Българин":

    Вием от кеф като се празним на майка ти между краката.
  • 39 Какво

    39 49 Отговор
    И руснаците не са по долу. Много добре помня гаврата им срещу Грузия, когато се употреби повече от необходимата сила срещу цивилни. Тва си беше адски терор. Лично знан как погазват правата на тамошните Българи, и насила ги пишат татари. Е тва е любимата ви Русия.
  • 40 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    40 12 Отговор
    светът се управлява от психо пати
  • 41 Въпросче

    28 10 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    А това за ликвидираните амери напълни ли ти очичките със сълзи ?
  • 42 Баш Бащицата

    50 18 Отговор
    Не вярвам на американците. Солеймани беше най-ефективната сила в борбата с "Ислямска държава", "Ал Кайда" и сирийската групировка Фронт Ан Нусра, заяви Зариф. Ако това е вярно, а то е, то кого са взривили? Когото не трябва.
  • 43 Доктор Тръмп

    22 38 Отговор
    Само един типичен бугаропитек каквито са 99.99% в тая държава опелджии гоуфаджии и тн хвани единия та удари другите могат да възхваляват брадатите чалмари.

    Коментиран от #50, #96

  • 44 Кирил

    32 48 Отговор
    Никой никъде не може да се скрие от възмездието.
    Слава на САЩ

    Коментиран от #47

  • 45 Бай Ташко

    31 24 Отговор
    Бой по чалмите !!!
  • 46 9393

    41 12 Отговор
    Вие разбирате ли, че започне ли война с ран САЩ, ще се намесят и Руснаците, няма да остне една престрлк, а много сериозно нещо, което ще засегне всички в Света.
  • 47 gorst

    22 9 Отговор

    До коментар #44 от "Кирил":

    А този кво прави в Багдад?
  • 48 Мрън мрън

    0 3 Отговор

    До коментар #26 от "Ко речи":

    Ама на детско ли си го гледал, или на филм фантастика? Щото в реалния живот те такова животно нема.
  • 49 некойси

    36 7 Отговор
    Аз само да попитам дали няма как да пуснат по една ракета на Боко и на Шиши?
    Щом става толкова лесно за ирански генерал едва ли ще ги затрудни за тях. Ама едва ли, като изпратят посланници ги гушкат и целуват и играят по свирката и предават всякакви национални интереси, само и само да са те.
  • 50 Джан джун

    13 24 Отговор

    До коментар #43 от "Доктор Тръмп":

    Ами обичат си 500годишното робство и искат пак да ги яхат. Носталгия Стокхолмски синдром.
  • 51 Всичко руско е скрап

    24 30 Отговор
    С 300 къде са ? Защо не прихванаха американските ракети ?

    Защото са скрап -за това
  • 52 Хрониките на Евразия

    28 20 Отговор
    Заедно с този генерал , са убили и лидера на Хизбула в Ирак , както и командира на паравоенни милиции в Ирак , подкрепяни от Иран ..
    Пълен букет от терористи .организирали нападението над американското посолство в Багдад .
  • 53 boy.de

    16 7 Отговор
    Сюлеймани е един/първия от 10 000-те хиляди "безсмъртни", следователно не може да умре и новината е фейк..Може би само за Сюлеймани не е....
  • 54 Etnolog

    30 27 Отговор
    Ще излезе, че Краварите са реални защитници на християнството наред с интересите си, за разлика от бутафорната и духовна империя на изток, която освен неуловими ракетки, нищо не произвежда, и е в колаборация с исторически убийци на християни...
  • 55 Боби

    41 21 Отговор
    Защо тези тъпи американски свине, не си гледат собствения наркоман ски народ а се бъркат в чуждите работи. Навсякъде са плъзнали наркотици заради тях.
  • 56 Всичко руско е скрап

    23 32 Отговор
    Ватниците мигат на парцали , не вярват на очите си .

    Те са още на ниво варели бомби.
  • 57 Чопи

    20 26 Отговор

    До коментар #11 от "среднощен":

    Не няма да се замислят. Просто ще ги изтрият от лицето на земята завинаги. Руснаците, и Китайците ще мируват щото сметките им са в долари в швейцарски банки.

    Коментиран от #63

  • 58 ****

    41 18 Отговор
    Кой твърди,че сащ не са терористи,а кой създаде талибаните в Афганистан и ги въоръжава и строи укрития срещу християнска Русия,кой създаде и подпомага с оръжие пари и лекарства ИД.в Сирия,с тази помощ от сащ, брадатите избиха християните Изити.А кой взриви в СА Арамко,целта на уродите евреи и сащ да насъскат СА и Иран към война,тази измет е по долна и от терористите.
  • 59 333333333333

    15 18 Отговор
    Един дюнерджия по-малко
  • 60 Долу сащ и идила им

    41 18 Отговор
    ...КОМАНДВАНЕТО НА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА "ИДИЛ - ДАЕШ"
    И ВСИЧКИ НЕЙНИ ИСЛЯМСКИ ТЕРОРИСТИ
    ИЗКАЗВАТ СЪРДЕЧНА БЛАГОДАРНОСТ
    НА СВОЯ ВЕЛИК СЪЮЗНИК - СЪЕДИНЕНИТЕ АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ
    И ЛИЧНО НА ПРЕЗИДЕНТА НА САЩ - ДОНАЛД ТРЪМП
    ЗА ТОВА УБИЙСТВО
    НА ИРАНСКИЯ ГЕНЕРАЛ,
    КОЙТО НАЙ-ЕФЕКТИВНО ВОЮВА
    СРЕЩУ ТЕРОРИСТИТЕ НА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА
    И НАНЕСЕ НАЙ-ГОЛЕМИ ПОРАЖЕНИЯ
    НА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА....
    ...СЪРДЕЧНО ВИ БЛАГОДАРИМ СКЪПИ И МИЛИ САЩ,
    ЗА ВСЕСТРАННАТА ПОДКРЕПА КОЯТО
    ТАЙНО И ЯВНО НИ ОКАЗВАТЕ,
    ЗА ФИНАНСИРАНЕТО,
    ЗА СНАБДЯВАНЕТО С ОРЪЖИЕ,
    ЗА СНАБДЯВАНЕТО С АМФЕТАМИНИ И ЦИГАРИ,
    ЗА СНАБДЯВАНЕТО С КОМУНИКАЦИОННА И СВЪРЗОЧНА ТЕХНИКА,
    ЗА ОБУЧЕНИЕТО НА НАШИТЕ ИСЛЯМСКИ УМЕРЕНИ ГЛАВОРЕЗИ,
    ЗА ЛЕЧЕНИЕТО НА НАШИТЕ РАНЕНИ ИСЛЯМСКИ ТЕРОРИСТИ,
    ЗА МЕДИЙНАТА ПОДКРЕПА И ОТРАЗЯВАНЕТО
    НА НАШИТЕ ВЕЛИКИ ТЕРОРИСТИЧНИ ДЕЙСТВИЯ И АГРЕСИИ
    ЗА УБЕЖИЩЕТО КОЕТО ОСИГУРИХТЕ
    НА НАШИТЕ ИСЛЯМСКИ ТЕРОРИСТИ В ЕВРОСЪЮЗА...
    ...А СЕГА И ЗА ТОВА, ЧЕ УБИХТЕ ИРАНСКИЯ ГЕНЕРАЛ
    КОЙТО НАЙ-УСПЕШНО ВОЮВАШЕ СРЕЩУ НАС...
    ...БЕЗКРАЙНО СМЕ ВИ БЛАГОДАРНИ НА ВАС - САЩ
    И ЩЕ ВИ СЕ ОТБЛАГОДАРИМ
    КАТО ПРОДЪЛЖИМ ПОД КОМАНДВАНЕТО НА САЩ
    ДА ИЗВЪРШВАМЕ ВСЯКАКЪВ ТЕРОРИЗЪМ
    КОГАТО И КЪДЕТО НИ ЗАПОВЯДАТЕ...
    ...ВИНАГИ СМЕ НА ВАШЕ РАЗПОЛОЖЕНИЕ
    ДО КАТО ВИЕ САЩ РЕДОВНО НИ ФИНАНСИРАТЕ И ВЪОРЪЖАВАТЕ...
    ...СПЕЦИАЛНИ БЛАГОДАРНОСТИ И НА БЪЛГАРИЯ
    ЗА ДОСТАВКИТЕ НА РАКЕТИ "ГРАД", МИНОХВЪРГАЧКИ,
    МИНИ, СНАРЯДИ И БЯЛ ФОСФОР.
  • 61 Хрониките на Евразия

    31 21 Отговор
    В Близкият изток от хиляда години се избиват един други шиити , сунити и Алах знае колко други , после САЩ били виновни .
    Такива изостанали в своето развитие общества могат да живеят мирно , само в тоталитарни режими .
    Дадеш ли им свобода , реки от кръв ще потекат ..
    Силно се надявам това да не го видим в Европа , ако се разпадне РФ -то ..
    А там положението е същото , както в Близкият изток - всяка народност мрази друга , а всички заедно мразят руснаците ..

    Коментиран от #130

  • 62 До глупака

    24 24 Отговор
    Глупако комунист произхождали от най бедните и неграмотни български родове дядовците им се предлагали на руската армия за постове и пари убивали децата на възрожденци и революционери без капка милост прочиствали българщинара от българите за да достигнат най великата перверзия на човека за чужди интереси да убият собствения си народ ограбвайки и прогонвайки от родината му сега когато защитаваш ислямската държава Иран извършваш същата перверзия през Иран служиш на Турция и Най вече на Русия КОМУНИСТА СТАВА ИСЛЯМИСТ.
  • 63 среднощен

    18 7 Отговор

    До коментар #57 от "Чопи":

    А вие защо си мислите, че тези банки се управляват само от англосаксонски-еврейски капитал..? Нима не допускате, че в управлението на тези банки имат дял и източноевропейските руско-еврейски интереси..? Помислете и ще разберете за какво говоря..!
  • 64 Голямо Браво

    26 20 Отговор
    За това САЩ са най-великата държава, защото не прощават! В нащо EU само меки китки и джендъри!
  • 65 Някой си

    20 31 Отговор
    Браво САЩ ❤️🇺🇸
  • 66 Барчо

    19 16 Отговор
    А да ни е честите Новата Година с нова свада!!! Все пак да се надяваме, че това са само заигравки, както до сега и нищо повече. Та значи първо американците убиват 25 човека и после в отговор биват не нападнати, а окупирани американски обекти. След като този вид демонстрация е прекратена /обсадата/, американците пак убиват няколко човека, в този случай висши военни. Та ака Иран са мъжкари и си държат на реномето при положение че го имат, ще трябва да отговорят с нещо по-яко. Но най-добре ще бъде да само да си оближат раните, да поплюят малко в ефира и да замълчат. В противен случай може да се присъединят към групата на Ирак, Либия ...... В една открита война едва ли някой ще им помогне с военна сила, та дори и Русия.
  • 67 Барчо

    14 12 Отговор

    До коментар #12 от "Бисер":

    По принцип напоследък се тиражират всякакви крилати фрази, повечето от които не са верни. Нямам в предвид твоя цитат. Имам в предвид един дето е И най-лошия мир е по-добър от най-добрата война. Край на цитата. Не ме интересува кой го е казал, но е със сигурност някой роб по собствено желание. Американците водят най-лошите войни, а са си много добре те самите. Въпроса е да подбереш някой по-слаб и да го биеш като маче у дирек, та да плашиш другите.
  • 68 Дончо Горския

    14 5 Отговор
    Не знам, Но Саляма съсипа Персия, една от най-древните култури!!!! А салямски Иран ще отговори, като си пришият кожички, с бомбички!!!!
  • 69 Ивайло

    25 27 Отговор
    От къде на къде тези омразни и смрадливи ирански муцуни ще се закачат със САЩ - основният днес пазител на световния мир ! Мисля ,че те бяха достатъчно дълго предупреждавани да си седнат на парцалите ! При една ескалация на напрежението Иран може да бъде заличен географски !

    Коментиран от #83, #109

  • 70 До глупака

    14 18 Отговор
    Глупако комунист произхождали от най бедните и неграмотни български родове дядовците им се предлагали на руската армия за постове и пари убивали децата на възрожденци и революционери без капка милост прочиствали българщинара от българите за да достигнат най великата перверзия на човека за чужди интереси да убият собствения си народ ограбвайки и прогонвайки от родината му сега когато защитаваш ислямската държава Иран извършваш същата перверзия през Иран служиш на Турция и Най вече на Русия КОМУНИСТА СТАВА ИСЛЯМИСТ.

    Коментиран от #79

  • 71 Гарван Гарванов

    14 16 Отговор
    Директна покана за чалмите да изпробват ядреното си оръжие за близо и далеч. Честито на целия свят.
  • 72 Ха ха

    23 12 Отговор
    Убили генерала а и го обвиняват ами САЩ на негова територия ли го убиха и как така стана че целия свят пречат на САЩ.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Абдула

    22 7 Отговор
    Не съм на страната на янките,но Сащ
    са твърде голяма лъжица за Иран.
    Ще стане като с Ирак ако продължават
    така.

    Коментиран от #78

  • 75 ТОЧКАТА

    7 7 Отговор
    Ама че СПОСОБНОСТИ!!!....толкова ПОДРОБНО знаят дейността на Сулеймани ,,,сякаш е на щат в тяхно учреждение!!!!!А знаем ,че ИД е на щат при тях!!!!!...враговете на нашите приятели са наши врагове!!!!!!...А какво ли знаят за назе?
  • 76 реалист

    21 17 Отговор
    Иран ще яде мермела . Изобщо не са наясно с какво се захващат. Нападението на посолството в Багдат беше тяхно дело . Ама това е американска територия ,аланкоолу ,как ще ви се размине ? Ще ви плющят та свят ще ви се извие
  • 77 Дядо дончо

    4 13 Отговор
    Ща ги ликвидира и другите. То мойто момче посланика у багдат не само го обрязали ами и го стресирали кат чуй оджата да вика от джамията и са изпуска не мога да му насмогна с памперса ама иначе много добре играе на криеница три деня не могат го намери нито туристите нито мойте момчета
  • 78 ТОЧКАТА

    31 12 Отговор

    До коментар #74 от "Абдула":

    и какво стана с ИРАК????РАЗСИПАХА ГО,ВЪРНАХА ГО 1000 ГОДИНИ НАЗАД!!!!!!!Сложиха ХАОСА ТАМ!!!В ТОВА САЩ са най ,,,добри,,......да осерат всичко и всички.

    Коментиран от #135

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 ТОЧКАТА

    12 7 Отговор
    еретично ,но това е атака срещу ХРИСТИЯНСТВОТО!!!!!Не срещу исляма!!!!!
  • 81 Усмивката

    13 2 Отговор
    ТОЙ и Боко Ра беше най-ефективната сила в борбата с групировките ,,Октопод”,,Ал Батбекю”,,Златните Ал пирамиди” и най кървавата ,,Баба Дора джихади”
  • 82 ****

    16 7 Отговор
    Сега да видим как и кой ще преминава през Ормузкия залив?

    Коментиран от #92

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Хрониките на Кравария

    25 8 Отговор
    Американския тероризъм е най- демократичния в Света ! Убийствата на хора е национален спорт !
  • 85 пРосия

    11 9 Отговор

    До коментар #11 от "среднощен":

    Каква Русия бе шамшал ,изпонас#али са се там

    Коментиран от #95

  • 86 Руски самовар

    16 15 Отговор
    пРосия веднага да изпрати страшния савовар Су 57 . О той падна и се разби .
    Нищо де ,и без това Раптър щеше да го оножда
  • 87 Rado

    10 5 Отговор

    До коментар #21 от "Емил Рангелов":

    Не обиждай русофилския брат - иранския генерал.
  • 88 Помнящ

    7 11 Отговор
    Гнусарите от Пентагона още не могат да забравят унижението " Орлов нокът " , на път са да го повторят !
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 SS14

    3 2 Отговор

    До коментар #82 от "****":

    Защо ,какво ще стане ?!
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Чопи

    4 1 Отговор

    До коментар #91 от "Михаил Тодоров":

    Как го измисли това творение 😂😂
  • 95 среднощен

    6 8 Отговор

    До коментар #85 от "пРосия":

    Явно не очаквате отговор от "шамшал" и затова нищо няма да коментирам..! Останете си в своята самодостатъчност и в авторитета на съжденията си санкционирани единствено и само от вашето его..! Ще ви отговоря с една мъдрост от Стария завет: " Когато слепец слепеца води и двамата ще паднат в ямата"..! Ако ме разбирате изобщо..?

    Коментиран от #131

  • 96 Докторе ти

    3 2 Отговор

    До коментар #43 от "Доктор Тръмп":

    Докторе ти да не си от останалия 1%
  • 97 Я сом

    14 10 Отговор
    Солеймани беше най-ефективната сила в борбата с "Ислямска държава", "Ал Кайда" и сирийската групировка Фронт Ан Нусра, заяви Зариф Мисля , че това да говори достатъчно !
  • 98 гост

    12 1 Отговор

    До коментар #35 от "Публикувано":

    А руснаците срещу кого воюват в Сирия,срещу не лошите мюсулманили ли?Или щом е за рунаците,тогава са лоши.
  • 99 гост

    10 4 Отговор

    До коментар #12 от "Бисер":

    Те руските ракети са най-мирните ракети в света.Като руската радиация,тя дори лекува.

    Коментиран от #105

  • 100 Мунчо

    8 9 Отговор
    Хамериканските терористи пърдят, пардон лъжат, защото няма други терористи освен тях и техните протежета, а Иран не е от тях!

    Да си стягат памперсите, защото много пълни ще заминат на онзи свят, където ще ги чака Макейн да си правят компания, а празнуващите това ще бъдат по целият свят!

    Коментиран от #119

  • 101 Логика

    11 0 Отговор
    Щом омразата е стигнала такова ниво шанса за война е голям. Това е естествен начин за намаляване на омразата в хората или хората с омраза. Ходете да се биете за тъпотиите в които вярвате или някой ви подхлъзва да вярвате
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 007

    2 8 Отговор
    Ехоо , хора спокойно , всичко е кьорфишек , Солейманчето е живо и здраво ! Не случайно статията завършва така ! Всичко е театър ! Ако беше иначе Тръмпчо нямаше да сложи само едно знаме , а щеше да пише надълго и на широко в Туитър ...... 😂 А наздраве за Новата Година .....🥤
  • 104 БНА

    17 8 Отговор
    Започне ли голямата война в Близкия Изток, ще дойде и при нас. Тогава ще ги видя всички педерасчета дето пищат тука и барут не са помирисвали, къде ще бягат. Мислят си, че западните им господари ще ги спасяват, ама не знаят, че на никого не са нужни сбърканяци.
  • 105 Бисер

    15 9 Отговор

    До коментар #99 от "гост":

    Що американските да не са лековити?Ако Иран и Ирак бяха въоражени като Русия ,комбойците щяха да гледат и мигат само.Тези ракети дето ги изсипаха докато сваляха Хюсеин ,лековити ли са.Като го свалиха ( твойте любими комбойци)не отвориха ли портите на ада?Или ти е къса паметта.Добре си прави Русия !Що не стрелят по руснаците.Щото се готвят за война.Чете ли какво са разсекретили руснаците,за ВСВ?Не пише много в международната преса,нито в наша.Знаеш ли защо не пише.Защото се оказа,че цяла Европа е била нацистка подлога.Начело с ония най- ревящите славяни,полските подлоги
  • 106 Сталин

    9 5 Отговор
    Убиха Бин Ладен, Убиха Ел Багдади, Убиха и ирански генерал, браво на САЩ ,но незнам защо ги хвърлят в морето,Абе общо взето мижай да те лъжа,хора подготвени от САЩ умират ушким ,да бе да,кавалска история,А Ким си язди коня,
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 СПЕЦНАЗ

    6 10 Отговор

    До коментар #20 от "Бмб":

    http://karlovo-news.com/fakti/mesta/voennata-mosht-na-severna-koreya
    Армията на Северна Корея е 1150 000 +6 милиона души готови за час да влязат в строя. Имат 5000 РЗСО от типа на Град, Торнадо в бункери. За три дни ще премажат Южна Корея

    Коментиран от #111

  • 109 СПЕЦНАЗ

    13 8 Отговор

    До коментар #69 от "Ивайло":

    САЩ са терорист номер 1. Имат над 700 бази по света. Русия има 2. САЩ са разпалили 250 войни, преврати, конфликти
  • 110 Хрониките на Евразия

    9 6 Отговор
    Българските копейки , късат моряшките си фланелки от мъка , разбиват балалайки , а водката не им върви както вчера .
    Загина техният верен съратник - Касем Сулеймани!
    Нищо , че до днес никой от тях не беше чувал за него ..
    Но никой не може да ги спре да проклинат САЩ от разстояние , все едно бащите им са палестинци …
  • 111 До СПЕЦНАЗ

    4 3 Отговор

    До коментар #108 от "СПЕЦНАЗ":

    ...Aрмиятa нa Ceвeрнa Кoрeя e .... Зa три дни щe прeмaжaт Южнa Кoрeя.
    Е добре бе тъпАнаР, защо трябва да я премазват ?
  • 112 Dada

    3 4 Отговор
    Да се готвят курнелия нинова, ташко ерменков и александър симов
  • 113 general Toshev

    2 5 Отговор

    До коментар #11 от "среднощен":

    srednoshten samo ne se ebavay s israel prekaleno silen e za tova

    Коментиран от #116

  • 114 ПЕНКО

    7 3 Отговор
    САЩ НЕ СА ЛИ ОТ ДРУГАТА СТРАНА НА ЗЕМНОТО КЪЛБО !!! ТЪРЪТЪП Е ПИОНКА ЗА ДЕЙСТВИЕТО НА ЦИОНИСТИТЕ ОТ ИЗРАЕЛ !!! ТЕЖКО ВИ И ГОРКО СЕМИТИ ПО СВЕТА ---НА ВСЯКЪДЕ ЩЕ ВИ ТЕРОРИЗИРАТ И УБИВАТ ДРУГИТЕ 7 МИЛИАРДА ЖИВИ ХОРА !!!!!!!!!!!
  • 115 До 14

    7 5 Отговор

    До коментар #14 от "****":

    Спокойно, това ще е по-лека война, както 1вата Световна Война, просто за загрявка!!! Тежката война, по подобие на 2рата Светоена Война, ще се води на териториите на България, Украйна и Латвия!!!
  • 116 среднощен

    5 1 Отговор

    До коментар #113 от "general Toshev":

    /"...Тогава ръководи Трета армия, която през 1916 г. води успешни боеве срещу Румъния и Русия. При щаба му като офицер за поръчки е аташиран княз Борис, тогава млад поручик. Оттогава и датира възхищението на бъдещия цар към генерал Тошев:

    „Безспорно голям военачалник, генерал Тошев притежаваше способността да прецени обстановката, положението наше и на враговете зряло и проникновено. Прозорливост и бърза съобразителност лъха от всички негови разпореждания…“/; Цар Борис е един от малкото владетели в Европа, които запазват своите евреи от хитлеристите..! По никакъв начин не се "ebavam s israel" - просто се опитвам да подредя нещата според "причините и следствията"..?
  • 117 Груз 200

    5 10 Отговор
    Посланието на САЩ: всеки, който смята, че може да се бъзика с Америка греши дълбоко и за него винаги има подготвена персонална умна ракета, която ще го открие в мишата дупка, в която се крие и ще го унищожи.
    Който разбрал - разбрал!
  • 118 vasik atanasova

    6 9 Отговор
    слава на Сащ
    слава на украйна
    този генерал е вкарал русикте войски в сирия
    хубаво са му направили
    американците
    това означава че те имат информация за всеки
    и могат да го ликвидират по всяко време
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 А в Русия

    2 2 Отговор
    мълчат ли, напук мълчат. После ме убеждавайте, че не са същите дренки.
  • 121 Бъларин

    13 5 Отговор
    Да ме прощават "евроатлантиците",но това си е чисто криминално деяние-УБИЙСТВО.Плюс един куп нарушения на международните норми.И за капак-ТЕ СЕ ГОРДЕЯТ,ЧЕ СА УБИЙЦИ...О,Боже Мой!!!
  • 122 ела

    10 2 Отговор
    Тези престъпниции убийци до ВСВ война (откакто прозгласиха се като държава) най малкото воюваха по между си или в Американския континент.Сега повечеот 70 години тези убийци ( от филмити им) убиват когото си искат когато си искат винаги прави и намират предлог това" Световно зло" докато не се разпадне или изчезне човечеството няма да види мир и спокойствие. Това е второто "Зло" за човечеството след Татаромонглската империя която воюваше -вечно- и убиха 1/10 от световното население ( за времет до 1265 година).Ченкис хан-Тимур -( Cengis han) преди да умре последното му желание ) Европа да бъде напълно " покорена " ако не да бъде унищожена.
  • 123 Дада

    3 3 Отговор
    Да се готви Владо Путев, кой разбрал разбрал.
  • 124 бай Шиле

    2 5 Отговор

    До коментар #27 от "Ъпсурт":

    Е на 11.9 се вида колко са подготвени.Над 1ч и 30 митути NORAD не вдяна какво става.Добре,че стюардесата се обади по телефона от борда на атакуващия самолет.После имаше един час съгласуване на действията.Ами ако не бяха десетина откачени идиота,а беше някоя държава?
  • 125 Мими

    6 3 Отговор
    Браво Тръмп ,Браво Америка .. чистете.. има още..
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 среднощен

    2 0 Отговор

    До коментар #127 от "pantata":

    Съжалявам, колега - нищо не разбирам..?
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Христо

    6 0 Отговор
    Бившият анализатор от ЦРУ Кенет Полак казва за него: „За близкоизточните шиити той е Джеймс Бонд, Ервин Ромел и Лейди Гага на едно място. За Запада той е... отговорен за износа на Ислямската революция на Иран, подкрепата за терористи, подривната дейност срещу прозападни правителства и воденето на войните на Иран.“
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Атака

    1 4 Отговор
    Империята на злото ФАЩ и световния паразит Исрахел търсят повод за война ..способни са да инценират всичко ...знаят как , след 9/11 разбраха ,че номера минава ... Всички сме в опасност заради фащ и психопатите ционисти
    Бг да отзове посланика и да привика Мостафата за обяснения
  • 135 Казуар

    3 1 Отговор

    До коментар #78 от "ТОЧКАТА":

    Хаосът в Ирак го създадоха иранците, защото отделиха шиитите и направиха държава в държавата.
  • 136 демократи

    1 0 Отговор
    Интересно, защо ЕС мълчи? Това ли са прословутите Евро-Атлантически ценности, г-да европейски политици?