Last news in Fakti

12 Януари, 2020 13:29 2 520 22

Примирие в Либия

  • либия-
  • примирие-
  • правителство

Споразумение между либийското правителство и опозиционните сили

Примирие в Либия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Либийското правителство на националното съгласие се съгласи на примирие, съобщи ТАСС.

Това стана, след като командир Халифа Хафтар обяви, че е готов на примирие. По-рано Русия и Турция призоваха за споразумение между двете страни.

Либийският премиер Файез Сарадж обяви, че е съгласен с предложението. То ще влезе в сила тази вечер.

Либийското правителство обяви, че си запазва правото да отговори на всяка провокация от другата страна. Руският президент Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел обявиха, че подкрепят мира в страната.

Те подготвят мирна конференция в Либия, която трябва да се проведе в Германия.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Самата истина

    30 2 Отговор
    Германия ? Турция и Русия накараха двете враждуващи сили в Либия за спиране на огъня .Вече никой не взима подвнимание нито Германия нито ЕС .

    Коментиран от #6

  • 3 Шопа

    6 8 Отговор
    Платена и лъжлива БГ медия .
  • 4 До атлантиците

    11 3 Отговор
    Видяхте ли сега господа, като гледате снимките на Ердоган и Путин да се здрависа, на Меркел и Путин също какво става, става мир, а натовец казва моя приятел Путин, 1среща имаше и със Зеленски и там подписаха, а нашия пасито пускаш китайски играчки в студиото на бтв сутринта, мини дрончета, то какво да прави, Той Путин и 9 май направи от 2018 в Израел, Нетаняху беше до него на парада в Москва тогава, пише история, ама и дедите не забравя:)
  • 5 hond

    8 7 Отговор
    Хафтар видя какво се случи със Сюлеймани и прие по доброто решение за него .
  • 6 ⚡ Хрониките на Евразия

    10 7 Отговор

    До коментар #2 от "Самата истина":

    Путин :
    " Ако има руски наемници в Либия , те не представляват интерес за руската държава и тя не им плаща "
    Ей това е :.
    Стараеш се , денонощно лижеш , лъжеш , правиш се на русофил ..
    А Путин излиза и казва :
    " Българските тролове не са интересни за руската държава , нашият боклук ни е достатъчен !"
  • 7 Философ

    13 1 Отговор
    Светът се променя в положителна насока. Това добре.

    Коментиран от #9, #13

  • 8 До6

    3 1 Отговор
    А не е така, когато тука нашите прекалят и набедят някой за шпионин до дето на значат нов прокурор:), награждава с медал публично, защото знае, че тук е жертва на други игри пишман шпионина, та не го учи ти какво да прави Путин,като виждаш от новините той знае да прави приятелства даже с натовци:)
  • 9 Румяна Костова

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Философ":

    Завиждам Ви за оптимизма. По-скоро е затишие пред буря.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бай хой

    6 3 Отговор
    За Либия има надежда от как янките избегаха. Остава само избраното от народа правителство да се справи с международно признатото правителство. То май и тука е същата работа. Докато търпим международно признати управляващи ще дълбаем дъното.
  • 12 Анонимен

    5 1 Отговор
    ПНС е марионетка на САЩ. Всичко е заради либийският петрол. Въобще, където са намесени каубоите, всичко тъне в мрак, гнет и корупция. Преди малко гледах по БСТВ, посланика на Куба у нас. Куба е страна, която има горчив опит с демокрацията от каубойски тип. Та жената каза, че борбата на кубинският народ продължава. Въобще словото и беше толкова прочувствено и силно, изпълнено с любов към България и българският народ, че човек няма как да не почувства с душата си подобни думи. Има някаква необяснимо дълбока емоционална връзка между България и Куба, такава каквато ние никога няма да имаме със северно 🌎 ките култура и народ. Та се запитах, защо Куба не се поддаде на интригите на запада след смъртта на Фидел, подобно на България през 1989. И отговора, който аз си давам е "Защото Куба помни историята си". А защо ние забравихме нашата? Запитах се защо Борисов не прегърна тази жена, вместо Херо Мустафа. Защо не развиваме културно-историческите си връзки с Куба? Кое прави САЩ по важни за България от Куба?
  • 13 Пираня

    2 9 Отговор

    До коментар #7 от "Философ":

    Кое му е добро, малоумията на Путин или Ердоган ли??? Колко примирия имаше в Сирия милион и едно и после същото. Ужким примирие в Сирия джихадистите нападнаха Алепо Путин си трае. Путин е жалък с желанието да се подмазва на света че уж въдворява мир. Мир с терористи не се сключва те са малоумни и безчуствени. В Либия е същото днес Сараж е в Истанбул дава парите на либийците за да го пази Ердоган. С предатели също не са преговаря, когато предава рода и държавата си всички нации по света наказват тези хора. Дори и руснаците които сега берат ларвите от измисленият мир на гърба на либийският и сирийски народ избиват предателите и терористите си а не сключват мир с тях.
  • 14 ПАДИШАХА ОБИЧА СМЕЛИТЕ

    7 0 Отговор
    Още на 08,01 казах че на 12 01 ще има примирие.Хитлер и Сталин както разделиха Полша сега Путин и Ердоган режат Баницата в Либия.Другите сили са аут от играта.Има Северен поток,Турски поток и още един поток ще има когато Путин и Ердоган решат за югоизточното Средиземноморие до Македония и нагоре който ще има дялове от Руска Сирия Турция Либия Египет Израел и двете разделени Кипърски Републики.без Гърция.Сори Гърция искаше Пашата да е извън играта обаче сега тя сама падна извън Лодката и се моли за сламки
  • 15 БАЙ МАРИН

    6 1 Отговор
    Сега след това споразумение Турция ще продължи да въоръжава Либия, а Хафтар ще остане доволен и дано благодарен че няма да го съдят. Повечето войници на Хафтар са от протурски настроени племена и най вероятно ще минат на страната на официално признатото правителство.

    Коментиран от #16

  • 16 Пираня

    1 3 Отговор

    До коментар #15 от "БАЙ МАРИН":

    От кого признато бе джихадист, кой парламент го избра кой народ гласува за него? Либийците мразят турците както и всички араби защото от развита цивилизация ги превърнаха в примати. Сарадж е спуснат от Ердоган да ограби Либия. Иска петролът и всички пари от народа тоест 2.7 милиарда долара. Сарадж първо се подкрепяше от ислямистите които избиха хиляди християни в Либия, но като видя че не са достатъчни се предаде и на Турция. Мекотело без капка чест и достойнство, което рано или късно ще увисне на бесилото. Очаква го съдбата на Мирси или Хашоги.

    Коментиран от #17

  • 17 БАЙ МАРИН

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "Пираня":

    Не съм джихадист бе балък, имам в предвид официално признатото от ООН правителство на Либия, а Хафтар е един хайдутин американски агент. Либийците винаги са симпатизирали Османската империя ,това че това не ти харесва си е твой минус. България след Османското управление ако беше паднала под френско и ти щеше да симпатизираш турците.

    Коментиран от #18, #19

  • 18 Пираня

    2 6 Отговор

    До коментар #17 от "БАЙ МАРИН":

    Ти оли... н ли си на твоята Турция да не би ООН да и избра правителството??? Само либийският народ може да избере парламент, който да излъчи правителство. Либииският народ иска свобода а не някой да я граби. Все тая дали са французи, руснаци или примати пардон турци. Провери какви постижения имат арабите а турците са измислили само рязането на глави.
  • 19 Пираня

    1 3 Отговор

    До коментар #17 от "БАЙ МАРИН":

    И стига с това ООН, то дава временни решения които задължително минават през избори. Твоят плъх не ги проведе. Освен това ООН е съставено от държави как само 2 държави и то терористични подкрепят Сарадж и изведнъж ООН подкрепят плъха??
  • 20 БАЙ МАРИН

    4 1 Отговор
    Между Турция и Либия е сключен договор за морските граници от който печеливши са и двете страни, а Хафтар обяви че ако дойде на власт ще анулира договора.Хафтар ,който е американски агент и американски гражданин, който е подкрепен и от Франция чии интереси обслужва.

    Коментиран от #22

  • 21 Хахаха

    1 0 Отговор
    Какъв Путин каква Меркел бре примати? Султанът постави ултиматум на джихадиста Хафтер да свалии оръжието до 12. Това е. Като каже агата дур дурдисваш. Иначе лошо.
  • 22 Пираня

    0 2 Отговор

    До коментар #20 от "БАЙ МАРИН":

    Договорът е за ограбване на либийският народ, както и вторият договор където Либия се задължава да заплати 2.7 милиарда долара на Турция. Договорът противоречи на международното право и е толкова абсурден колкото България и Армения да сключат договор за разпределение на Черно море. В момента сме свидетели на възхода на ислямска държава под предводителството на Ердоган и със скритата подкрепа на Путин за да може накрая пак да бъде спасител на Европа.