12 Януари, 2020 16:37 3 372 22

Boeing 737: MAX е проектиран от клоуни

  • служители-
  • самолет-
  • boeing

Това показват вътрешни съобщения на компанията

Boeing 737: MAX е проектиран от клоуни - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Boeing публикува стотици вътрешни съобщения от компанията, които повдигат сериозни въпроси за симулаторите и самолета 737 Max, който бе "заземен" през март след две фатални катастрофи, съобщи Economic.bg

При обмен на съобщения през април 2017 г. двама служители изразили оплаквания за Max, следвайки препратки към проблеми с компютъра за управление на полета на самолета. „Този самолет е проектиран от клоуни, които от своя страна са надзиравани от маймуни“, пише неназован служител.

В едно съобщение от ноември 2015 г., което изглежда хвърля светлина върху методите на лобиране, използвани при отговори на отправени запитвания от страна на регулаторите, служителите на Boeing отбелязват, че регулаторите вероятно ще искат обучение на симулатор за определен тип предупреждение в пилотската кабина.

„Ще изостанем и вероятно ще се нуждаем от подкрепа на най-високи нива, когато дойде време за окончателните преговори“, пише служителят.

Производителят на самолети заяви, че някои комуникации "повдигат въпроси" относно взаимодействията на Boeing с Федералната авиационна администрация (FAA) във връзка с процеса на одобрение на симулатора.

Издавайки редактирани версии на т.нар. „напълно неприемливи“ комуникации, Boeing заяви, че се ангажира с прозрачност в отношенията с регулатора.

Нередактирани версии на съобщенията бяха предадени на FAA и Конгреса през декември, припомня "Гардиън".

Питър Дефацио, председателят на комисията по транспорт в Конгреса, която разследва Max, каза, че съобщенията „рисуват дълбоко обезпокояваща картина за това докъде Boeing очевидно е готова да стигне, за да избегне проверките от регулаторите, екипажите на полетите и публиката , дори като собствените му служители са алармирали вътрешно“.

Той добави: „те показват координирани усилия, датиращи от най-ранните дни на програмата 737 Max за прикриване на критична информация от регулаторите и обществеността“.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Я русский полюционер

    11 50 Отговор
    Със сигурност руски навлеци, които се мислят за най-великите конструктори, а не могат просто ножче за бръснене да направят.

    Коментиран от #11

  • 2 Инженер Ганю Ганев

    27 4 Отговор
    Пробийте му дупки в основата на крилата! Никога няма да се откъснат по дупките. Това го доказахме с нашата тоалетна хартия.
  • 3 А стига бе

    21 3 Отговор
    Аааа как бе-сега нашите сорос подлоги ще ги изкарат и тия амери путиноиди-е сега Борката Попов ще им разкаже играта на тези американски ушанки и каскети
  • 4 Коmapak

    27 2 Отговор
    Така се случва когато дадеш на програмисти да правят самолет. Да не говорим колко месеца им трябва да си изчистят бъговете и още са до никъде!
  • 5 Гостилничаря

    40 1 Отговор
    Не, проектиран е от стиснати милиардери, плащали по 9 долара на час з да им пишат софтуера на ковчезите! Сега тези 9 долара ще им отворят 9 милиардна дупка в стиснатите отвори.....!
  • 6 А стига бе

    30 3 Отговор
    Айдеее номер 1 вече е започнал-и пак го гонят руснаците...хааахахааа....Ти пич се оглеждай да не скочи някой руснак да те изяде-баууууууууууу
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 gggw

    20 0 Отговор
    така става винаги когато парите започнат да управляват. разните му там финансисти и нищоправячи се набутват на лидерски места в компании и нямат никаква визия и мисъл за конкретните проблеми.
  • 9 Даммммм

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "''Румяна Костова'' е по-бесен от язовеца":

    И хапчетата вече не ти помашат охи-врьзвай си вьжето-само то ти е спасението6626
  • 10 дърт крокодил хемафродит

    12 3 Отговор

    До коментар #7 от "''Румяна Костова'' е по-бесен от язовеца":

    Ако краварите си бяха стояли на задниците нямаше да има свалени самолети нито в Украйна , нито в Иран.

    Коментиран от #13

  • 11 искаш ли и моите полюции

    18 2 Отговор

    До коментар #1 от "Я русский полюционер":

    бе инджинер ? Що не си гледаш турския сериал са си седнал глупости да ръсиш. То в интерес на истината и краварите не могат да направят ножчета за бръснене.
  • 12 Боби

    13 0 Отговор
    Не само този е направен от малоумници.
    Гледайте поредицата "Разследване на самолетни катастрофи".
  • 13 Пръцко

    4 8 Отговор

    До коментар #10 от "дърт крокодил хемафродит":

    Че краварите хич не са стока - по това спор нема, ама не ти ли прави впечатление, че през последните 5 години всички свалени пътнически авиони по света са ударени от руски ракети?! Въпросът е - боклуците по света ли си избират руско железо, или руснаците си избират боклуци, на които да си продават смъртоносното железо?!?
  • 14 Екстра

    9 3 Отговор
    Заради мангизите Хамериканците убиха във двете катастрофи хора, колкото във двата свалени самолета над Украйна и Иран. И нищо, няма санкций или наказани. Лицемерие от висша степен. Да не говорим че ако не бяхабсе месили във Украйна и Иран, нямаше да има свалени самолети.
  • 15 Дедо ви

    5 0 Отговор
    Ха-ха-хааа! А пуйките се набутаха и си поръчаха цели 10 броя от този бъгав самолет.
  • 16 Бойнг 747

    5 9 Отговор
    Бойнг е може би най-великата компания в авиацията,а с този самолет си плюха доста на реномето.Ако не вземат мерки,ще паднат до нивото на руснаците.
  • 17 Райт Циклон

    6 3 Отговор
    За сведение на тези които плюят американската техника или възхваляват руската законите на физиката не се приемат от парламента .Няколко са инжинерните школи и те предимно са в промишлените държави, немско френско и англоговорящи. САЩ са основата на тежката промишленост на СССР. Две са дърхавите направили уникални самолети САЩ и СССР/Не Русия/
  • 18 ТОЧКАТА

    4 0 Отговор
    Това е ПРЯКА И ДИРЕКТНА последица о НЕОЛИБЕРАЛНИЯТ ИКОНОМИЧЕСКИ МОДЕЛ ЗА ....СЪКРАЩАВАНЕ НА РАЗХОДИ!!!!!Тогава дори законите на физиката отиват по дяволите!
  • 19 Казуар

    4 4 Отговор
    Руснаците все още не могат да произведат икономичен двигател за пътнически самолет.

    Коментиран от #20

  • 20 ТОЧКАТА

    6 3 Отговор

    До коментар #19 от "Казуар":

    а ТРЯБВА ЛИ????да е за сметка на сигурноста????виж ,,БОИНГ,, тъпако...

    Коментиран от #22

  • 21 Алфа Вълкът

    6 0 Отговор
    „Този самолет е проектиран от клоуни, които от своя страна са надзиравани от маймуни“ - това беше много добро.
  • 22 Алфа Вълкът

    4 6 Отговор

    До коментар #20 от "ТОЧКАТА":

    Каква сигурност? Монтирали резервоара над колесника и колесникът избил и пръснал резервоара. Не помня за кой руски самолет ставаше въпрос. Миналата година падаха по 2-3 на месец.