19 Януари, 2020 15:37 3 754 13

Обвиненията срещу Тръмп са неоспорими

  • доналд тръмп-
  • импийчмънт-
  • камарата на представителите
Обвиненията срещу Тръмп са неоспорими - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп трябва да бъде отстранен от поста, за да бъде защитена националната сигурност и опазена системата за управление на страната, заявиха седемте конгресмени демократи, които ще представляват Камарата на представителите на съдебния процес в Сената. Позицията на обвинителите е изложена в публикуван вчера меморандум на сайта на долната камара на американския Конгрес.

"Делото срещу президента на САЩ е просто, фактите са неоспорими, а доказателствата убедително установяват, че президентът Тръмп е злоупотребил с правомощията на поста си, за да провокира чуждестранна намеса в избори за своя собствена политическа изгода и в ущърб на американските национални интереси. Той е загърбил клетвата си да изпълнява вярно законите и е предал общественото доверие. Погрешното поведение на президента Тръмп представлява опасност за нашите демократични процеси, нашата национална сигурност и нашата привързаност към върховенството на закона", заявяват авторите на документа.

След като бил уличен, президентът се е опитал да потули делото чрез възпрепятстване на разследването на Камарата на представителите на неговите злоупотреби. Той трябва да бъде отстранен от поста, заявяват конгресмените. По думите им Конституцията предлага единственото средство срещу толкова груба злоупотреба с президентската власт - отстраняване от поста.

"Единственият оставащ въпрос е дали членовете на Сената ще приемат и изпълнят дълга, възложен им от съставителите на Конституцията и техните конституционни Клетви. Историята ще отсъди доколко всеки сенатор се е стремял да бъде над междупартийните разногласия, честно да проучи фактите и да защити Конституцията", подчертават авторите на меморандума. Те призовават Сената да признаят Тръмп за виновен, така че сегашният и всеки бъдещ президент да не могат да извършват правонарушения, попадащи под импийчмънт, и да избягват отговорността за деянията си.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айдееееее

    54 20 Отговор
    Да го разтурят тоя свинарник наречен САЩ и да мирне света вече от тези световни терористи....

    Коментиран от #6, #12

  • 2 😃АНАЛлизатор😂

    36 15 Отговор
    Соросоидите на Клинтън нямат никакъв шанс срещу Тръмп.

    Коментиран от #7

  • 3 ТРОПЧО

    34 14 Отговор
    САЩ Е СВИНЩИНА ОТСЯКАДЕ ЦЕЛИЯ СВЯТ РАЗБУТВАТ ТЕЗ МРЪСНИ ИЗМИКЯРИ ДА ГИ БУРЯТА ОТНЕСЕ ТОРНАДО ДА ГИ ЗАСТИГНЕ НИКОИ ДА НЕ ОЦЕЛЕЕ ТОГАВА ВСИЧКО ЩЕ СЕ УСПОКОИИ
  • 4 Наглец

    26 10 Отговор
    Не са толко луди да свалят Тръмп ако го направят Америка ще изчезне от картата.Дойдат ли демократите с Ю Ес Ей е свършено.
  • 5 Сандо

    21 8 Отговор
    Засега ми станаха ясни най-вече две неща:първо-където отидат САЩ корупцията достига такива размери,че се налага борба с нея / която естествено се води под ръководството на американците /,и второ - украдаха парите на Украйна,дадени от тях.
  • 6 Хаха

    12 19 Отговор

    До коментар #1 от "Айдееееее":

    Преди това има доста други за разтурянето катопървобитнофеофалния затворРусия
  • 7 Да да

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "😃АНАЛлизатор😂":

    Кой е Бил Клинтън? - Не сме ние шефа! Сигурно е конкуренцията! 🤣🤣🤣
  • 8 иво минджев

    11 4 Отговор
    Няма страшно, Владимир Владимирович ще им назначи нов президент !
  • 9 Дядя Ваня

    9 2 Отговор
    Ама защо само отстраняване?? Няма ли да влезе в затвора за някое и друго десетилетие? Ну, пока.
  • 10 Gost

    7 2 Отговор
    инпиичмант
  • 11 кой да бъде

    8 3 Отговор
    Путин да назначава друг.
  • 12 ЦРУ

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Айдееееее":

    Аби ти луд ли си ????….Нали там са парите на почти всички руски олигарси бе !!!!!!!НАли там живеят и печелят близо 500 000 БГ ...бееее !!! Нали там са децата и внуците на -: …….Тодор Живков.....Корни...Ламбо / бог да го прости /…….Сталин....Хрущов…..Лавров.....Песков и т.н....и т.н.
  • 13 Пресаташето

    4 1 Отговор
    Неоспорими били. Кой казва - CNN ? Вие други източници не ползвате ли?