Last news in Fakti

23 Януари, 2020 11:52 1 296 10

Тръмп търси външна помощ за втори мандат

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • сенат

Адам Шиф с обвинения към президента

Тръмп търси външна помощ за втори мандат - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Американският президент имаше план да подобри собствените си перспективи за преизбиране. Това заяви ръководителят на процеса срещу държавния глава Адам Шиф, цитиран от USA Today.

Сенатът провежда втори ден на дискусии по темата. Самият Шиф изнесе встъпително слово пред Горната камара.

Според него Доналд Тръмп е използвал правомощията си , за да възпрепятства разследването. Той смята, че той е потърсил чуждестранно участие в политиката на страната, за да подобри своите възможности за втори мандат.

Шиф твърди, че единствената цел на президента е политическа подкрепа. Според него руското правителство е съучастник в кампанията срещу бившия вицепрезидент Джо Байдън.

Срещу Тръмп се води разследване за опит за оказване на натиск над украинското правителство за получаването на информация срещу неговия политически конкурент. Президентът твърди, че в разговорите му с украински представители няма нищо необичайно.

Сенатът е контролиран от републиканците и се очаква те да подкрепят президента.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боку

    2 0 Отговор
    Па я съм за нигу
  • 2 Йосарян

    4 2 Отговор
    Перуката ще спретне война с Иран. Тва ще им е краят. Не че не са гражданска война, но това е друга тема.
  • 3 El chochone

    2 2 Отговор
    губи авторитет и неистово търси подкрепа
  • 4 ###

    6 2 Отговор
    Перуката е безнадежден случай, а демократите безпомощни шизофреници, избирайте!
  • 5 Ventura

    4 0 Отговор
    Баце ще му тури едно рамо, нали са големи приатели.
  • 6 Факт

    2 0 Отговор
    А Ева къде е!?
  • 7 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    ОТ ВРЕМЕ ОНО АМЕРИКАНСКИТЕ СЕНАТОРИ ИМАТ "ПРАВО"- НА МАФИОТСКИ ДАЛАВЕРИ ПО ДРУГИЯ СВЯТ !!! НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ НАПАЛМЕДЖИЯТА ОТ ВИЕТНАМ-ПРЕЧУКАЛ "ЮЖЕН ПОТОК" В БЪЛГАРИЯ И КАТО НАПАЛМАДЖИЯ Е ПОГРЕБАН -КАТО ГЕРОЙ НА САЩ !!!! "ЕХ САЩ БАНЯ -ЕХ КЕФ... ТАКАВА" БЯНЯ" САЩИ ВИ ЧАКА -ГОЛЯМ КЕФ " !!!
  • 8 Горо

    1 0 Отговор
    Голяма демокрация в САЩ, няма що - Тръмп ще остане на поста си, само защото републиканците контролират Сената. В България е същото - Борисов е вече 10 години на власт, защото контролира парламента.
  • 9 Еййй

    0 1 Отговор
    Е па Путин нема ли пак да удари едно рамо?😂😂😂😂😂
  • 10 Мойше

    0 0 Отговор
    С демократите начело Америка я чака крах.Опотите на Щази да скапят Америка ще завърши с невиждано фиаско.Новият лидер на Европа е Франция управлявана от Израел.Немските фашизоиди и монголоидни примати отичат завинаги.Поляците са със Сащ и трябва да заграбят източната част на Германия но първо трябва да се откажат от гнусният католицизъм и да приемат юдаизма и да разрешат на евреите да заплождат полякините.Само това е ключът към успеха