Last news in Fakti

24 Януари, 2020 10:11 1 744 2

Нови правила за бременните жени, които искат американска виза

  • сащ-
  • виза-
  • гражданство

Почти всяко дете, родено на американска земя, получава автоматично гражданство - закон, критикуван от президента Доналд Тръмп

Нови правила за бременните жени, които искат американска виза - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Държавният департамент на Съединените щати оповести нови правила, чиято цел е спирането на практиката бременни жени да влизат в страната, за да родят там. Мерките влизат в сила от днес.

Бременните жени, които кандидатстват за американска виза, ще трябва да доказват, че имат конкретна причина за пътуването си до САЩ, различна от тази да родят там.

Почти всяко дете, родено на американска земя, получава автоматично гражданство - закон, критикуван от президента Доналд Тръмп.

Според неговата администрация новата политика е нужна, за да се опази националната сигурност и общественото здраве.

Затягат се и правилата за желаещите да влязат в страната, за да се лекуват. Те вече ще трябва да доказват, че имат "средствата и намерението" да платят медицинските си разходи, както и че имат уговорка с доктор, склонен да им осигури лечение.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    6 5 Отговор
    Стига бе "журналисти"къде издават американска виза,къде се намира тая държава-Америка,май няма такава държава.

    Коментиран от #2

  • 2 Петровица

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    Има, има Петре, щом всички се натискат да влязат в нея...