Last news in Fakti

2 Февруари, 2020 08:20 26 070 12

Влизат в сила новите визови правила на ЕС

  • ес-
  • виза-
  • правила

Те трябва да опростят пътуването до държавите от общността и да помогнат за решаването на миграционната криза

Влизат в сила новите визови правила на ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Актуализираните правила за издаване на визи за ЕС, които трябва да опростят пътуването до държавите от общността и да помогнат за решаването на миграционната криза, влязоха в сила днес. Това съобщиха от пресслужбата на Европейската комисия (ЕК).

„Новите правила на ЕС за краткосрочните визи се прилагат по целия свят от 2 февруари 2020 г. Те улесняват легално пътуващите да кандидатстват за виза за влизане в Европа, допринасят за развитието на туризма, търговията и бизнеса, като същевременно предоставят повече ресурси за противодействие на нередовните миграционни потоци и заплахите за вътрешната сигурност на ЕС “, се казва в изявлението на Комисията.

Решението за промяна на визовите разпоредби беше взето от Съвета на ЕС миналия юни. Както обясни Съветът, „новите правила ще осигурят по-лесни и бързи визови процедури за легално пътуващите. Те позволяват подаването на заявления от шест месеца до 15 дни преди пътуването, предоставят възможност за попълване и подписване на формуляра за кандидатстване за визи по електронен път, издаване на визи за по-дълъг период на пребиваване за редовно пътуващи”, се казва в решението на Съвета.

В същото време ЕС повишава консулската такса от 60 на 80 евро: „За да могат държавите-членки да покрият по-добре разходите за кандидатстване за виза, без да създават пречки за кандидатите, таксата за виза ще бъде увеличена до 80 евро”.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕФФРОПЕЕЦ

    14 6 Отговор
    ВЛИЗА - ИЗЛИЗА...

    Коментиран от #11

  • 2 Гост

    29 24 Отговор
    Баба Ванга ни предупреди.... Ще дойде нова болест и трудно ще се открие лек за нея... Хората ще мрът много..... Също каза че границите ще се затворят и българите да се приберат до 2023 година.... Иначе няма да могат...

    Коментиран от #9

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Весел Патиланчо

    43 2 Отговор
    Европейците ли са им виновни на тези англичани? Да са им честити чернилките и арабите, в чиито държави те си пъхаха носовете с векове.

    Коментиран от #8

  • 5 Дъъъ

    15 2 Отговор
    Ся понеже визите за слънчака на пенделчетата нема да безплатни ше требе да се компенсират по баровете с по евтини гаражни продукти като джин, водка, вискита и тн. Та доставчиците другарите бразилци да се вземат още ся у ръце за да не се излагаме пред чужденците през лятото.

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 В затвора си правят също ракия

    15 2 Отговор

    До коментар #5 от "Дъъъ":

    Лятото сберете 20 инжинери по алкохола от затворите, и им направете Винпром! Хем евтин алкохол за англетата, хем ще се напълнят болниците!
  • 8 Воин от Изток

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Весел Патиланчо":

    Правилно точната приказка
  • 9 Ирина

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Щом б. Ванга и политици всички во всички держави ЕС,, едно цяло,, :)
  • 10 Сансар

    4 2 Отговор
    Остава да върнат и комунизма!
  • 11 НАЙ БЕДНИЯ европеец

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "ЕФФРОПЕЕЦ":

    НЕ ИЗЛИЗА ВСЕ НИ Е ВЪТРЕ ОТ 60---НА 80
  • 12 ДОКО

    0 0 Отговор
    НОВИТЕ ПРАВИЛА ПО ЛЕКА И БЪРЗА ПРОЦЕДУРА ЗА ИЗДАВАНЕ НА ВИЗИ ЗА ЦИГАНИ ТЕ СВОБОДНО ТРЕБЕ ДА ОБИКАЛЯТ НАВСЯКЪДЕ..КАЗА ФРАУ МЕРКЕЛ И ДОПЪЛНИ ГЕНЕРАЛА БОКОВ..