Last news in Fakti

4 Февруари, 2020 18:29 1 309 3

Партията на Орбан отново замразена

  • ес-
  • виктор орбан-
  • унгария

Правата на ФИДЕС в ЕНП не са възстановени

Партията на Орбан отново замразена - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Лидерите на Европейската народна партия решиха да удължат за неопределено време замразения статут на управляващата в Унгария партия, съобщи Политико.

Повечето от лидерите на ЕНП подкрепиха решението на председателя Доналд Туск. Това стана факт по време на конференция на групата в понеделник.

Правата на ФИДЕС бяха замразени през миналата година. Това беше обяснено с идеологични различия и противоречиви политики.

По време на заседанието Туск заяви, че трябва да се намери нова визия за ЕНП. Той предложи специален конгрес по въпроса.

Според него няма да има промени в основните ценности на партията. Унгарският премиер Виктор Орбан вече обяви, че е готов да напусне европейската група.

Той настоява правата на партията му да бъдат възстановени. Очакват се преговори по темата.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мордор

    4 0 Отговор
    Възмутителна дискриминация!
  • 2 Хаджи хаджи Българин

    1 0 Отговор
    Орбан разбира, че му готвят топла бяна от брюкселското правителство на 4я Райх! А наш каун от Банкя дупе дава, за да е на власт!
  • 3 898

    3 0 Отговор
    Хайдеее, унгарозит!