Last news in Fakti

5 Февруари, 2020 08:34 4 146 27

САЩ заплашват с нови санкции "Северен поток - 2"

  • северен поток-2-
  • газ-
  • газопровод-
  • газпром-
  • русия-
  • санкции

Газопроводът има за цел да достави руски газ в Европа, изолирайки територията на Украйна

САЩ заплашват с нови санкции "Северен поток - 2" - 1
Снимка: Shutterstock

САЩ обмислят да засилят натиска върху "Северен поток - 2", ако Русия завърши изграждането на газопровода в Балтийско море, заявиха дипломатически източници от Вашингтон, цитирани от немското издание "Ханделсблат".

Съобщава се, че Камарата на представителите и Сенатът са готови да приемат още един законопроект, който ще даде възможност на администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп да наложи поредната серия от санкции срещу газопровода, който има за цел да достави руски газ в Европа, изолирайки територията на Украйна.

Преди това строителството на газопровода „Северен поток - 2“ беше спряно в Дания, след като през декември 2019 година швейцарската компания Allseas прекрати работата си по неговото изграждане на юг от Борнхолм (датски остров в Балтийско море). Този ход дойде след предупреждението на Вашингтон, че компанията може да се сблъска с "непреодолими правни и икономически санкции, които биха могли да застрашат съществуването ѝ", ако продължи изграждането на газопровода.

От своя страна Русия заяви, че решението на компанията Allseas е взето под нарастващия натиск от "незаконни американски санкции", добавяйки, че оттеглянето на компанията от проекта няма да "възпрепятства" намерението на Кремъл да завърши газопровода. Президентът Владимир Путин пък прогнозира забавяне на строителството на "Северен поток - 2" с няколко месеца заради санкциите на САЩ.

Друг подизпълнител на проекта - германската енергоснабдителна компания Uniper, също изрази увереност, че газопроводът за транзит на природна газ скоро ще бъде финализиран въпреки наложените от САЩ санкции във връзка с проекта.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borkata Glupev

    30 0 Отговор
    Е нали США ще им достави :D ХЕХЕХЕ

    Коментиран от #4

  • 2 ДДРОнег

    24 2 Отговор
    Санкциите са много удобен инструмент на политиците - никаква работа не вършат, но изглеждат сякаш влага
  • 3 Момчето

    40 2 Отговор
    САЩ защо не бутнат хотелите на плажа на С.Бряг, те са незаконни, на синчета на ДС-та - да разкажат на Херо Мустафа че това са парите на персионерите и тя може да "помоли" премиера да ги бутне

    Коментиран от #5

  • 4 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Borkata Glupev":

    За закуска почвай ги
  • 5 Чарлс Дарвин

    13 2 Отговор

    До коментар #3 от "Момчето":

    Най-добре да ги бомбят с новите Ф16-ки
  • 6 VVV

    25 5 Отговор
    Ето затова ни трябва европейска армия ;) Ако ще купуваме европейски оръжия защо да нямаме наша армия ??? Само армиите на Русия и Франция могат да са нужната ни сила против външни влияния
  • 7 Анонимен

    39 2 Отговор
    САЩ все повече се държат като световен шериф но времето им свършва.

    Коментиран от #11

  • 8 Кики

    36 2 Отговор
    Незнам на руснаците как им издържат нервите.всяко натиаскане си има предел после тишина

    Коментиран от #15

  • 9 KAVKAZ POWER

    1 1 Отговор
    санкции = body blow
  • 10 боцмана

    36 2 Отговор
    Вместо да налагаш санкции без никакво юридическо покритие , пусни на пазара по евтин газ. Смятам , че всяка що годе мислеща за народа си управа ще купи по евтиното , затова я има и тази пазарна икономика. Не може да се изтъпанчиш пред света и да кажеш , аз ще внасям газ в която държава и на каквато цена си искам. Не става, който е*а , е*а , Европа си вдигна гащите!

    Коментиран от #18

  • 11 Голем смях

    1 4 Отговор

    До коментар #7 от "Анонимен":

    КОГА?
  • 12 Бай хой

    22 3 Отговор
    Нови санкции? Почему? Ааааако старите явно не действат. А още кой е агресора? И каква работа имат краварите да се месят в Европа? Това е явно обявяване на война на ЕС. Пробват се да задушат Европейския съюз икономически след военната окупация.

    Коментиран от #17

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ххх

    22 3 Отговор
    Щатите си правеха криви сметки, че руската газ ще върви само през Украйна и Полша - послушни маши в американските ръце, с които до безкрайност да извиват ръцете и да диктуват условията на руснаците. Е, не им се получава. Преди няколко дена гледах заглавие на статия, как САЩ щели да ограничават китайското влияние. Борбата им срещу руското не е спирала. Непрекъснато обвиняват руснаците, че използват енергийните си ресурси за налагане на политическо влияние. А самите Съединени щати да не би да правят нещо друго ? По любимите им двойни стандарти - каквото на тях е позволено, на другите не е. Много им е мъка, че не направиха света по американски, според техните разбирания. Но въпреки това е ясно, че няма да се откажат да преследват целта си.
  • 15 тишина

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Кики":

    ....тишина...
    ...ядрена тишина...
  • 16 Balgarin

    1 8 Отговор

    До коментар #13 от "СВТ40 ссср":

    Spokoino be lainar.potgotvya se Dr.GAN VIDENOB da stane min-- predsedatel I USA nema da se namesvat vav vatreshnite raboti na zavisima Balgaria ot Rusia I rusifilistizite.Samo Gan VIDENOB e neobhodim na Ziganskoto BSP.

    Коментиран от #19

  • 17 тишина

    13 1 Отговор

    До коментар #12 от "Бай хой":

    Трудно ЕС ще воюва срещу задокеанските си господари.
    Проблема е, че американците имат множество боенни бази, редовна войска и ядрени бомби В европа.
    Все едно човек с колан с експлозиви да воюва срещу този, който държи спусъка на експлозивите...
    ... но ще видим ...
  • 18 м26

    12 3 Отговор

    До коментар #10 от "боцмана":

    Трудно ще си вдигне гащите.
    Трябва американците да си инзесат военните бази и ядреното оръжие от територията на ЕС. Едва тогава може да се нядяваме, че ЕС би си вдигнала гащите.
  • 19 СВТ40 ссср

    10 1 Отговор

    До коментар #16 от "Balgarin":

    Пиши на БЪЛГАРСКИ лайнарче, че да ти го начукам в устата.
  • 20 Истината

    7 1 Отговор
    e, че нови санкций са предвидени и за Турски поток.
  • 21 Перничанин

    15 1 Отговор
    Агресори, само се мешат в чужди външни и вътрешни дела, разположили са се навсякъде военно,,евала на Русия че не им цепи басма, и че е въоръжена безаналогово, и ако не беше така до сега да е последвала съдбата на Авганистан, Ливан, Либия, Виетнам, Сърбия, Ирак, Пакистан, Хирошима, Боливия, Корея, Панама, Куба, Поерто Рико, Гватемала,Камбоджа и др, дори и София и била бомбандирана
  • 22 ⚡ Хрониките на Евразия

    3 9 Отговор
    Путин срочно трябва да започне строителство на Северен поток 3 .
    Този няма да го бъде ...😉
  • 23 Доставки

    5 1 Отговор
    С терористичните си мерки, Сащ най-много да постигна спирането на целият си флот за доставки на петролни продукти, поради опасност от потъване!
  • 24 ****

    10 3 Отговор
    Тези дибили от сащ сами настройват Европа да застане срещу тях,а лицемерно им се представят за партньори които ги подкрепят.А Европа стои страхливо в ъгъла и не смее да реагира,да не би случайно сащ да се обиди,това си е доброволен слугинаж от Европа.

    Коментиран от #25

  • 25 Гост

    11 2 Отговор

    До коментар #24 от "****":

    Европа е окупирана и военно и икономически от САЩ и не може да гъкне! Ще прави какво й разпореди Господаря! Отделно, Европа НЕ Е единна! Уж има ЕС, но всяка коза е за своя крак, така че още по-лесно става за Господаря да я управлява и манипулира! Така е и така ще бъде! Пример: БГ. Делим се на леви, десни и какви ли още не, но всъщност, ядем каиша всеки Божи ден.
  • 26 Не Цените

    0 0 Отговор
    И Гащите ще си свалят!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.