Last news in Fakti

6 Февруари, 2020 15:54 1 084 7

САЩ с кампания срещу китайски шпиони

  • сащ-
  • шпиони-
  • китай

Нова защита за секретна информация

САЩ с кампания срещу китайски шпиони - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ са започнали кампания за премахване на китайски шпионски групи в страната, съобщи Fox News.

Днес се очаква висши американски служители да разкрият подробности за по-нататъшните действия. Това ще бъдат главния прокурор Уилям Бар, директорът на ФБР Кристофър Урай и шефът на контраразузнаването Уилям Еванина.

През миналата година в САЩ са били задържани и изпратени от страната двама китайски дипломати. Кампанията следи все повече китайски държавни служители, бизнесмени и учени.

Счита се, че те може да получат достъп до американски държавни тайни. Вниманието пада основно върху запазване на американски търговски тайни.

Смята се, че от кражба на такива, страната е загубила между $ 300 и 600 млрд. През последните години има значителен ръст на китайската шпионска дейност.

Проучват се и университетски преподаватели.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знам знам🙄

    10 3 Отговор
    Абе само на мене ли ми намирисва на тоталната параноя типична за студената война. То не беха терористи не беха извънземни не беха шпиони. В най скоро очаквам екзорсисти ловци на вещици и убийци на вампири да плъзнат по света. Къде се шегувам къде не баш. Бе кво да праиш новият технологичен световен ред.
  • 2 Пунчо

    10 3 Отговор
    САЩ тотално изтрещяха с тази шпиономания.
  • 3 ПЕНКО

    5 2 Отговор
    ЗАЩО РЕЗУЗНАВАНЕТО И КОНТРАРАЗУЗНАВАНЕТО НА САЩ Е СРЕЩУ ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ПО СВЕТА ???/ ... АЙДЕ БЕЗ АНГЛИЯ - НО В ИРЛАНДИЯ И В НОВА ЗЕЛАНДИЯ И В КАНАДА -Е ФАКТ/ !?!? КОМБИНА С МОСАД ЗА ОТЦЕЛЯВАНЕ -СРЕЩУ ВСИЧКИ .... ЗАЩО !!!???!!!
  • 4 сащ са

    5 1 Отговор
    Крадеца вика дръжте крадеца....
  • 5 боцмана

    5 1 Отговор
    Следва санкция и забрана за влизане на двама китаеца в обора!
  • 6 бай Шиле

    0 0 Отговор
    Тия мръсни китайци не само са шпиони,ами и не спазват човешките права.Разстрелват министри за корупция.А и имат претенции,че Китайско море е китайско и не пускат американски самолетоносачи там.Мръсници.
  • 7 бай Шиле

    0 0 Отговор
    Ами прави са.Установено е,че млад, надарен китайски преподавател в бръшлянов университет е събрал много данни за размера на сутиените на американски студентки.Гад мърсна.Да го заключат в Гуантанамо.