Last news in Fakti

7 Февруари, 2020 07:27 4 170 23

Тръмп потвърди: Ликвидирахме още един терорист

  • касим ар рими-
  • ал кайда на арабския полуостров-
  • йемен

Според непотвърдени сведения от Йемен Касим ар Рими е бил убит при въздушен удар с дрон в Мариб

Тръмп потвърди: Ликвидирахме още един терорист - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският президент Доналд Тръмп обяви в четвъртък, че при антитерористична операция на САЩ в Йемен е бил убит лидерът на "Ал Кайда на Арабския полуостров" (АИАП) Касим ар Рими, съобщи Ройтерс.

"Под ръководството на Ар Рими АИАП извърши изключителни насилия срещу цивилни в Йемен и се опитваше да провежда и вдъхновява многобройни нападения срещу Съединените щати и нашите сили", казва Тръмп в изявление.

Американският президент не уточни как е бил убит Ар Рими, но според непотвърдени сведения от Йемен през последните дни терористът е бил убит при въздушен удар с дрон в Мариб.

Съединените щати смятат АИАП за едно от най-смъртоносните крила на "Ал Кайда".

Асошиейтед прес припомня, че Ар Рими пое отговорността за стрелбата в американската военноморска база в Пенсакола през декември миналата година, при която саудитски военен на обучение в САЩ уби трима американски моряци.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    37 25 Отговор
    Мачкай бай Дончо, после захапи и червените терористи.

    Коментиран от #6, #7, #9

  • 2 Географ

    15 31 Отговор
    Иемен е хиляда петстотин шестдесетият щат на САЩ. Това обяснява присъствието на американски, въоръжени сили там.
    Баси, дали пън не беше така?
    Май Иемен няма нищо общо със САЩ и дори нямат обща граница. И нищо не обяснява защто тоя ТУМОР сащ е дал разсейки по целия свят.
    Кой дава право на една държава да се намесва във всяка една област на други, суверенни държави? Че даже и да убива на чужда територия, без да е обявила война на съотвента държава.
  • 3 бат Рамбо е гей

    13 24 Отговор
    То краварите с това темпо - един по един се точиха осем години и още толкова ще минат.
  • 4 някой не разбрал

    27 18 Отговор
    Американците създават терористи и после си ги убиват.
  • 5 Българин

    13 28 Отговор
    Скоро и теб Дони ще убият и ний от България ще се радваме много.
  • 6 Самоеда

    10 12 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Ема те ша го убият Дончо, има милиони долари за главата му и ще го очистят и Путин и Ердоган ще подреждат Близкият Изток Северна Африка
  • 7 Никой

    17 19 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Терорист е този, който използва оръжия за убиване в целия свят. Прилича ми малко на Англия в по-миналия век, когато кралицата е давала право на каперите да нападат всичко живо що плува по моретата
  • 8 Бесния язовец Borislav Popov

    18 12 Отговор
    По случая днес в Рушлямистан ще бъде обявен национален траур!
  • 9 СССР

    16 22 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Ако чужд дрон навлезе в САЩ и ликвидира Помпео, това терористичен акт ли ще бъде?
    Да такъв ще е .
    А когато дрон на САЩ навлезе в чужда държава и убие чужд поданник какво е това? Как се нарича?
    А ти не ставаш за трол. Прекалено беден ти е речниковия запас и прекалено ниско АйКю-то.

    Коментиран от #11, #22

  • 10 Луд

    10 19 Отговор
    Най-големия терористична организация има въоръжени крила в 70 процента от държавите.За съжаление и в България. Убива си на чужда територия ,но понеже го прави с дронове и ракети изглежда достойно.Колко врагове си измислиха не е истина.И от където минат трева не никне(справка Виетнам)
  • 11 Бай Кольо

    21 9 Отговор

    До коментар #9 от "СССР":

    Да, ако Помпео нее обявен за международен терорист и нее избил стотици невинни,да ще бъде терористичен акт. И от кога руските тролове станахте защитници на терористите?

    Коментиран от #15

  • 12 Vor v zakone

    3 3 Отговор
    Zashto na alkashite i bolshevishkite trolove im se dava tribuna... ta tiova syshto e terorizam, tqhnata ideologiq e ne po-malko opasna ot tazi na islqmskite teroristi
  • 13 😈 Сатаната

    6 7 Отговор
    Интересно,кой продава оръжие и убочава терористите ? Май бяха ЦРУ ! Бин Ладен е тяхна рожба,както и брадатите наркомани в Близкия Изток.
  • 14 Наблюдател

    3 6 Отговор
    Накрая ще пратят един дрон и към Кремъл и ще настъпи световен мир.
  • 15 Бачо Киро

    6 5 Отговор

    До коментар #11 от "Бай Кольо":

    Много ти куца международното право братчед, въпреки че съм сигурен, че ти е абсолютно ясно, че САЩ нарушават всички възможни закони, но си дрънкаш да правиш вятър... Искаш да кажеш, че ако друга държава знае за терорист в САЩ (айде, няма да е от правителството, ще вземем от дребните терористи, дето не управляват армията на САЩ), вместо да го координира със САЩ може да си пуска директно дрончета и ракетки връз него на чужда територия? Ма верно ли? Тоя бил трепал на територията на Йемен, че от кога САЩ имат правомощия в Йемен? Бомбенето на сватби в Йемен също не мисля да спада към официалните полицейски действия на Йемен, а е терористичен акт, тогава дали може да мятат ракети по Белия дом, понеже водачите на терористичната организация се намират там? Само пълен идиот може да смята, че който и да било може да извършва военни действия из други страни по собствено усмотрение. Точно затова и на всички им е писнало от САЩ, не защото разни чалми не е трябвало да си ходят, а защото погазват всички закони.

    Коментиран от #21

  • 16 ххх

    0 0 Отговор
    Този не го ли убиха миналия месец?!?
  • 17 Жива да не бях

    3 2 Отговор
    Един от тримата най-големи терористи в света, се кефи че убил работник на свой колега!
  • 18 злобар

    2 0 Отговор
    По голям терорист от тоя дали има ?
  • 19 боцмана

    2 0 Отговор
    На снимката , най много се кефи мангала , но не знае , че е американец втора категория и може би е следващия.
  • 20 АНЕНЕРБЕ

    1 1 Отговор
    АБЕ НЕГОДНИЦИ!!
    КАКВО ПРАВИТЕ в МАРИБ свещенния град на САВСКАТА ЦАРИЦА /МАХРАМ БАЛКИС/.

    АБЕ ВИЕ ГАДИНИ МРЪСНИ ЗА БОГОВЕ ЛИ СЕ ПРИЕМАТЕ?!

    ДА БЯХТЕ ПРОЧЕЛИ ПОНЕ ВАШАТА БИБЛИЯ ЗА ДА ВИДИТЕ КОЙ ЩЕ ВИ СЪДИ И КОЙ ЩЕ ВИ ЗАТРИЕ!!

    Четири години клахте и унищожавахте ИСТОРИЯТА на древната столица на АСИРИЙЦИТЕ - НИНЕВИЯ /Мусул/
    СЕГА ПОГНАХТЕ И НА ГРАДА НА ТАЗИ КОЯТО ЩЕ ВИ СЪДИ - ЦАРИЦАТА ОТ ЮГА !

    МАЙКА ВИ Е ЖАЛНА ИДИОТИ ТАКИВА!
  • 21 Казуар

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Бачо Киро":

    От кога Иран има правомощия да се разпорежда в Йемен. От кога Русия има право да напада съседите си.
  • 22 ССС Р ли си бе? Хахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "СССР":

    Това казва всичко! Държавата в която един сипаничев, недъгав грузинец прати в лагери или изби 20 милиона от своите сънародници. Същата държава, която заради гибелта на икономика и идеология(в която вече малцина вярваха) се разпадна при дирижиран грабеж от същите комуняги и милиционери. През "дивите 90" народа на Русия не взимаше заплати и оенсии с месеци, мизерията и разпада на държавността бяха повсеместни. Младите жени бяха оревърнати масово в прос. итутки които заляха цяла Европа(в България намазахме доста от тези рускини, като те бяха 90% от "труженичките" по хотели и барове) Както каза проф. Иво Христов, депутат от БСП и Русофил: "Руският елит винаги е ненавиждал собственият си народ и за това децата и парите му винаги са били на Запад. Като същия този елит надува една тръба с ресурси в западна посока и прибира тлъсти комисионни, които после държи в западни банки."А когато това са думи на русофил-професор и много образован човек. Всякакви анонимници драскачи могат да се именуват Аналрусофили, защото мислят с тази си част на тялото и бълват лъжи и фантазии за показатели, растеж и величие за които не говори нито един руснак. Никъде в руските медии или изказвания на отговорни фигури от правителството не се чува за такъв просперитет и подем, както в празните бунашки блянове на бг Аналрусофила. Същият този Аналрусофил възхваляваше Русия и я предстсвяше за велика и просперираща, дори и през 90те когато Русия беше кенефа на Европа.

    Коментиран от #23

  • 23 САЩ ли си бе? Хаха

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "ССС Р ли си бе? Хахаха":

    Я па ти! Ама ти нещо не си наред у главата,хем гово,риш за дивият глад през 90 те по времето на Елцин и олигарсите,хем че нямало подем от тогавахайде да питаме Световната банка,на която толкова вярваш, САЩ дълг над 23 трн.,приходи за 2018година 4.3 трн. ,разходи 6.3трн. годишен дефицит 2 трн.т.е. САЩ са натънали с още 2 трн за една година,ама то е така една държава чиито БВП се гради на услугите (80%) и само 19%на индустрия,логично върви към тинята и само голям удар може да я измъкне( разбирай,заграбване,рекет на съюзници,голям конфликт),в същото време бедна Русия,отчита 500 млрд дълг,положителен бюджетен баланс( повече са изкарали, отколкото похарчили) и м/у другото 39% от БВП на Русия се дължи на индустрията