Last news in Fakti

11 Февруари, 2020 15:05 1 215 4

Тежки сблъсъци в сърцето на Бейрут

  • ливан-
  • бейрут-
  • саад харири-
  • хасан диаб

Сълзотворен газ и водни оръдия срещу протестиращите в центъра на ливанската столица

Тежки сблъсъци в сърцето на Бейрут - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ливанските сили за сигурност използваха сълзотворен газ и водни оръдия срещу протестиращи, които се опитаха да не допуснат депутати и министри да стигнат до парламента за вот на доверие към новото правителство на премиера Хасан Диаб, предаде Ройтерс.

Депутатите трябва да гласуват днес политическо становище на кабинета, което предупреждава за „болезнени стъпки“ за решаване на финансовата криза в страната.

Опитвайки се да осуетят вота стотици протестиращи се събраха рано сутринта в центъра на Бейрут, където органите на реда са блокирали всички улици към барикадирания парламент.

Ливан е една от най-тежко задлъжнелите страни в света, а ситуацията се е влошила заради корупцията и безхаберието на властта, смятат демонстрантите, които са на улицата от миналата есен.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    1 3 Отговор
    В Ливан сунити и шиити са се дпговорили ако президента е шиит министър председателя да е сунит или обратното за да няма сърдити! Тия протестиращите или са шиити или сунити не знам президента от коя формация е!
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор
    насилието ражда насилие

    Коментиран от #4

  • 3 Рошко

    0 2 Отговор
    Израел е виновен
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.