12 Февруари, 2020 11:36 2 149 19

В Каракас: Гуайдо, ти си убиец!

  • хуан гуайдо-
  • николас мадуро-
  • венецуела-
  • каракас

От януари 2019 г. опозиционерът твърди, че правителството на Мадуро е нелегитимно и че той е законен временен президент на страната

В Каракас: Гуайдо, ти си убиец! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ръководителят на опозицията на Венецуела и самопровъзгласен лидер Хуан Гуайдо не е получил топло посрещане от съгражданите си при завръщането си от САЩ в страната си, предаде "Спутник".

Той е бил посрещнат в Каракас от протестиращи, които изразиха недоволството си от лидера на опозицията.

"Аз нося ангажимента на свободния свят, готов да ни помогне да възстановим демокрацията и свободата", написа той във публикация в социалните мрежи.

Това обаче противоречи на разпространени видеа от посрещането му от хората. Гуайдо бе посрещнат от голяма група протестиращи, които скандираха "убиец".

Причината са широките икономически санкции, наложени срещу Венецуела от САЩ през август 2017 г. и януари 2019 г. Според доклад от април 2019 г. от Центъра за икономически и политически изследвания, САЩ санкциите бяха отговорни за "40 000 смъртни случая от 2017-2018 г." във Венецуела.

Гуайдо започна международното си турне в Богота, Колумбия, където се срещна с президента Иван Дюке и изпълни забраната за пътуване, поставена му от президента на Венецуела Николас Мадуро.

От януари 2019 г. Гуайдо твърди, че правителството на Мадуро е нелегитимно и че той е законен временен президент на страната.

След това Гуайдо отиде и в Европа, където бе посрещнат от демонстранти, които призоваха така наречения лидер да бъде даден на съд "за опит за сваляне на демократично избраното правителство" в Каракас.

Той също така изнесе реч на Световния икономически форум в Давос, Швейцария, преди да пътува до Северна Америка, за да посети Канада и САЩ.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп представи Гуайдо като свой специален гост по време на обръщението си за състоянието на Съюза по-рано този месец.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Президент на Венецуела

    46 2 Отговор
    Назначен от САЩ. Как да го посрещнат? Както либийците посрещат американският гражданин Хафтер.

    Коментиран от #2

  • 2 Бесен язовец

    5 43 Отговор

    До коментар #1 от "Президент на Венецуела":

    А как да посрещнат Мадуро - комунистическа подлога на всички диктаторски режими по света и довел венецуелците до просешка тояга с милионна инфлация и липса на лекарства.

    Коментиран от #5, #7

  • 3 Хоакин

    35 0 Отговор
    На гайдата му спукаха меха. Никой не го бръсне за слива.
  • 4 Казуар

    1 24 Отговор
    Така го посрещат тези, които са но трапезата на Мадуро.
  • 5 Гост

    30 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен язовец":

    Няма как да посрещат Мадуро защото той не ходи по турнета и да лъска обувките на американците в пози от политическа камасутра
  • 6 Мирко

    29 0 Отговор
    Номерът на Цион във Венецуела не мина както в Украйна, Либия, Ирак ... Научихме се на мръсните им номера и се вземат мерки. Иде краят на лихваро-военните комплекси.
  • 7 Кравофоб

    23 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен язовец":

    И кой е виновен за това?Кой им нахака санкции?Кали краварите.Нефт им се лочи без пари.А Ирак като го демократизираха направо цъфти.В Либия назначиха правителство и сега и те цъфтят.
  • 8 оня с коня

    4 21 Отговор
    Казвал съм го и ЩЕ ПОВТОРЯ:Подобни Публикации- Препечатки от Руската Преса НЕ СА ЗА УПОТРЕБА извън Границите на Русия- просто не вършат Работа!Самите Руснаци гледат на тях с Пренебрежение,та НИЕ В ЕС ЛИ ще им се вържем?!Затова и Руските управници по "стар Съветски обичай" дръпнаха Шалтера на Интернет,за да не може да се мъти Мозъка на редовия Мужик с "инакомислещо инфо",което предполага че от сега нататък Той ще гледа със зяпнала уста и ще слуша в Захлас само и единствено Щуротиите на товарищ Путин:)И пише в Статията че Гуайдо "се е провъзгласил" за Президент,т.е. се втълпява на читатела че е "Самозванец",а истината че Той е ПРОВЪЗГЛАСЕН от цялата Демокр. световна Общественост- вкл.ЕС и Америка.А толкова ли са глупави Венецуелците че да скандират "Убиец" срещу Гуайдо,изсарвайки го че ТОЙ е виновен за Тоталното ембарго на страната,а не Мадуро?А ето и как става на Практика Номера:ХВЪРЛЯ въпросната Руска ТВ която е Командирована във Венецуела да снима едни 200долара/1 долар там е цяло състояние/ на 200 гладни венецуелски душИ да викат "каквото трябва" ...и Готово!И пак повтарям:Тия руски "Репортажи" не хващат Дикиш в БГ,щото 45г им сърбахме попарата на Руснаците/само сух хляб и гореща вода БЕЗ сирене/,така че са ни ясни ДО БОЛКА!

    Коментиран от #9, #12

  • 9 Реално

    17 0 Отговор

    До коментар #8 от "оня с коня":

    Кон дали е от руската преса или не -няма значение...-има вече клипове в Тубата и можеш да ги видиш.И запомни едно-руснаците са ангелчета спрямо пропагандата на"свободните западни медии"...

    Коментиран от #10

  • 10 оня с коня

    0 11 Отговор

    До коментар #9 от "Реално":

    Четеш,но НЕ РАЗБИРАШ- Обясних как се правят Клипове от Кого и Как.НЯМА да ти блг за мнението,щото ми е Непотребно.

    Коментиран от #11

  • 11 Бай хой

    11 0 Отговор

    До коментар #10 от "оня с коня":

    Конь толкова рев само за да ти разрешат за два месеца да миеш чинии в краварника? Гуйняндо е като теб. Ходи в чужда враждебна към народа му държава. Плюе по страната си и иска чужденците да налагат санкции и да тормозят Народа. Това е предателство на национални интереси а не демокрация.
  • 12 Крали Марко

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "оня с коня":

    Ле леее колко много драскане на глупости... Взе ли си дозата апчета ??
  • 13 jforfk

    11 0 Отговор
    Не мога да разбера какъв дебелокож човек е г-н Мадуро. Ами ако същото стане в САЩ например - да кажем г-жа Клинтън или председателката на камарата на представителите на САЩ Н. Пелоси, излиза на моравата пред Белия дом и уволнява Д. Тръмп и се провъзгласява за президент. Какво ще стане ? Ами ще я застрелят. А ако не го направят то ще я тикнат в затвора доживот. Ами ако Б. Джонсън се провъзгласи за крал на мястото на Н.В Елизабет II какво ще се случи ? Или например някой вземе, че уволни А. Меркел? Та питам защо Гуайдо не е поне в затвора да не говорим застрелян? Най се дразня от аршините. Като за едните не може значи и за други не трябва да е така.
  • 14 миш

    6 0 Отговор
    Абе,аз мислех,че вече е президент на Венецуела.Езък.А,баце е никой.
  • 15 ТОЧКАТА

    6 0 Отговор
    Тоя гадняр,ПРЕВРАТАДЖИЯ!!!!! СЕ Е ВЪРНАЛ И СИ ЛАФИ!!!!!!!и после твърдят че НЯМАЛО ДЕМОКРАЦИЯ ииии...свобода!!!!!!ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА!!!!???????
  • 16 Недообесен Язовец

    9 0 Отговор
    Великият президент Тръмп с щом го разведе за ръка в белия дом го богопомаза за президент на подмандатната територия. лошото е обаче, че венецуелският народ не е още промит от американската пропаганда и ще се защитава. Жалко за кривогледото момче.
  • 17 Сава Радев

    8 0 Отговор
    Рано или късно Гуайдо ще бъде съден за предателство към родината от военен трибунал.
  • 18 El chochone

    9 0 Отговор
    С наглата реклама на Гуайдо, Тръмпи сгреши. Никога в Боливарската република няма да го приемат, защото мразят гринговците.
  • 19 американски боклуци

    6 0 Отговор
    Американския агент Гуайдо ще пробва ли нов преврат във Венецуела?