Last news in Fakti

13 Февруари, 2020 19:02 3 280 10

Република Сръбска ще се отдели от Босна и Херцеговина

  • босна и херцеговина-
  • милорад додик-
  • република сръбска

Милорад Додик недоволен от решение на Конституционния съд

Република Сръбска ще се отдели от Босна и Херцеговина - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Република Сръбска пое по пътя на оттегляне от Босна и Херцеговина. Това заяви представителят на президентството в страната Милорад Додик, цитиран от ТАСС.

Той заяви, че това развитие вече е започнало. Според Додик това е единственият вариант за района.

„Това не може да бъде спряно от САЩ или други страни. Дейтанското споразумение се разпада, заради влиянието на други страни. Ние или ще се отделим или ще се претопим в рамките на тази страна. Не мисля, че имаме свобода тук“, заяви Додик.

Той е недоволен от решението на Конституционния съд, да остави контрола над земеделска земя в района в Босна и Херцеговина, а не да го прехвърли на сърбите. По-рано политици от Република Сръбска спряха работата си в републиканската сфера.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    24 40 Отговор
    Сърболяците като не им харесва, да с хващат пътя и право Сърбия да си ходят. Пак гледат да разпалят някакъв конфликт на балканите, чифутите им с чифути.

    Коментиран от #4

  • 2 Петър

    43 11 Отговор
    Босна и Херцеговина е една измислена държава от САЩ, разпадането и е естествен процес.

    Коментиран от #9

  • 3 Милан

    22 26 Отговор
    Обичам СЪРБИЯ!!!!
  • 4 Иван

    14 16 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Мършляк,сърбите да си стоят там по родните эеми,а муслемските бошняшки сунитски ислямисти да эаминават эа Италия,Швейцария,Англия,Турция,САЩ и Сауд Арабел.............босанските животни да не се пробват эа Албания,эащото албанците няма да ги приемат.

    Коментиран от #5

  • 5 Borislav Popov

    26 14 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    Мършляк, сърбите са най големи крадци на чужди земи, от нас крадоха, крадоха, сега и от Босна иска да крадат. Босна и Херцеговина не е вчерашна държава и сърбите като не им оттърва да живеят по тяхните закони, да си ходят у Сърбия и там да живеят по сръбските.

    Коментиран от #7

  • 6 Изет Бегович

    4 16 Отговор
    Щом така се раздават земи то тогава и помаците и Турците ще поискат земи от България
  • 7 Петро

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    Това се отнася и за българите в България. Който не му отърва, да заминава
  • 8 Петричлия с рода в Струмица

    9 0 Отговор
    Ей разсипаха държавата си тия и това е! Как по времето на Тито и Милошевич,и Туджман, и Изетбегович бяха по затворите! Тогава муслиман,хрват или србин нямаше никакво значение,бачкаха си кой по Австрия,Германия ,че даже и по USA! В Германия приятно кранист на строеж е взимал по 1800 ДМ, в Любляна 1300ДМ и ми вика: А обясни ми ,за чий ми е да одим по швабско да си кълчим езикот,като може у Словению да си живеем много по-добре! Тоя човечец,е черногорец с къща в Улчин,та е свикнал с красотите!
  • 9 Сараево

    6 17 Отговор

    До коментар #2 от "Петър":

    Глуфак.Сараево е град който съществува от векове ,преди християнски град и над 500 г.е северния Цариград на Османскага империя.Превода по турски на Сараево е Цариград.Босна не е създадена държава от САЩ ами хората сами си извоюваха свободата с помощта на Турция.Междудругото има и около 100 български леша които отидоха в Босна да трепат мюсюлманите за пари ,само че сега нямат паметници и си бъбрят с гаргите

    Коментиран от #10

  • 10 СПЕЦНАЗ

    10 2 Отговор

    До коментар #9 от "Сараево":

    Колко десетки хиляди славяни - сърби, хървати, черногорци, българи, босненци бяха избити от шиптарите и радикализираните помаци в Босна и Херцеговина, Косово?