14 Февруари, 2020 12:02 714 3

Макрон готви среща между Косово и Сърбия

  • косово-
  • еманюел макрон-
  • сърбия

Той призова за сваляне на митата на косовското правителство

Макрон готви среща между Косово и Сърбия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Френският президент Еманюел Макрон изпрати телеграма до премиера на Косово Албин Курти, в което го поздравяват за заетия пост, съобщи France 24.

Отправя се призив за отмяна на митата за сръбски внос. Подобна молба беше отправена и от американския държавен департамент.

Макрон обяви, че е готов да сътрудничи в диалога между двете страни. Той е готов да организира среща на върха в Париж между Сърбия и Косово.

На нея може да присъстват германският канцлер Ангела Меркел и върховният представител на ЕС Жозеп Борел. Очакват се разговори по темата.

Новите мита затрудняват преговорите между двете страни. Представителите на косовското правителство твърдят, че ще ги свалят, когато получат признание на своя статут.

При споразумение Косово и Сърбия ще могат да започнат преговори с ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАШ БОЙКО

    1 2 Отговор
    Макарона кой го пита.След брекзит иска да се сами на Европейския кон.Хееей макарончо Косово го създадоха САЩ и Турция.Първо с тях се разбери и на големите в работата им не се меши
  • 2 Borislav Popov

    2 1 Отговор
    Makрон се ориентира към сътрудничество със Сърбия. Знае добре сръбски. Макрон говори пред сръбския парламент 30 минути на сръбски език.
  • 3 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    КОСОВАРИТЕ ПОДКРЕПЕНИ ОТ САЩ СЪЗДАДОХА НАЙ-ЖЕСТОКИТЕ МЕСТА ЗА СЕКСУАЛНО НАСИЛИЕ НАД ПЛЕНЕНИ И ОТВЛЕЧЕНИ МОМИЧЕТА И ЖЕНИ !!! АКО БЪДАТ ПОИЗБИТИ И ПОЛИКВИДИРАНИ -КОСОВОРСКИТЕ БАНДИТИ- ЩЕ ИМА ЧАСТИЧНО ВЪЗМЕЗДИЕ ...И ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ -ЗАЕДНО С ДЕЦАТА ИМ !!!!!!!!!!