Last news in Fakti

24 Февруари, 2020 11:19 1 611 6

1769 са заразените с коронавируса извън Китай

  • вирус-
  • коронавирус

Заболяването е регистрирано вече в 28 страни по света

1769 са заразените с коронавируса извън Китай - 1
Снимка: Shutterstock

1 769 души достигна броят на хората, заразени с новия коронавирус извън пределите на Китай, се посочва в ежедневния доклад на Световната здравна организация. Това означава, че само за един ден новите случаи са 367. Заболяването е регистрирано вече в 28 страни.

В Италия броят на заразените достигна 152 души, трима са починалите. Единайсет града в най-засегнатата от епидемията европейска страна са под двуседмична карантина.

В Англия четирима души са дали положителна проба за новия вирус, след като били евакуирани от круизния кораб „Даймънд принсес“, поставен под карантина край Япония, предаде Ройтерс, като се позова на властите. Общият брой на заразените във Великобритания вече е 13, уточниха от английската здравна служба.

В Южна Корея, която е най-засегнатата страна от вируса след Китай, броят на починалите нарасна с двама души и те вече са 7. Новите случаи на заразата са над 160, с което общият брой на заболели в азиатската държава станаха 763.

Близо 130 от новите случаи са свързани с християнска секта. Южна Корея обяви вчера червен код, което е най-високата степен на опасност за общественото здраве.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ismail

    3 7 Отговор
    tamyn da namalee malko hristiqnskata populaciq

    Коментиран от #3

  • 2 Коста

    1 3 Отговор
    Ако плюскат прилепи така щее
  • 3 Асан

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "ismail":

    А мюсюлманската популация като нараства какво????Миризливи и смрадливи чалми само!!
  • 4 ссссссссс

    3 1 Отговор
    Нали всичко бе под контро,требеше се че може да се пътува,евакуира и т.х.Вместо да бяха останали на кораба още 2 седмици си докарахме заразата в Еропа насила с тези евакуаций и безброй евтини екскурзии в "безопасни и здрави "страни.
  • 5 Иван

    3 2 Отговор
    ЦРУ не може ли да иэнамери вирус,който да иэтребва само муслеми?

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    Мусюлманите не ядат прилепи,змии и всичко друго,което мърда...мислете му вие,всеядните животни.