Last news in Fakti

26 Февруари, 2020 07:58 7 223 8

Извънредно положение в Сан Франциско

  • сан франциско-
  • коронавирус-
  • вирус-
  • извънредно положение-
  • лондън брийд

Властите твърдят, че няма случаи на коронавирус, но мярката е взета, за да се подготви градът за такава възможност

Извънредно положение в Сан Франциско - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Властите твърдят, че в града няма случаи на зараза. Тази мярка е взета, за да се подготви градът за такава възможност, съобщи ТАСС.

Кметицата на Сан Франциско Лондън Брийд обяви извънредно положение в Калифорнийския град поради заплахата от разпространението на новия коронавирус. Това се посочва в изявление, публикувано на официалния уебсайт на кметството.

В документа се твърди, че към днешна дата в Сан Франциско не са регистрирани случаи на заразяване. Посочената мярка е взета, за да се подготви населението за такава възможност. Градските власти заявиха, че "ситуацията в света се променя бързо". „Предвид интензивния пътнически поток между Сан Франциско и континентален Китай, вероятно с течение на времето ще бъдат регистрирани един или повече случаи“, се казва в изявлението.

Извънредното положение ще е в сила за Сан Франциско в продължение на седмица. Решението дали да бъде удължено ще бъде взето от специална комисия. Властите в американските градове и щати обикновено обявяват извънредно положение само в случай на природни бедствия. Това им позволява да искат допълнителни средства и ресурси от федералните власти.

Местен интернет-портал "SFGate" твърди, че няколко болници в града вече оказват медицинска помощ на трима граждани на САЩ, които са се заразили с коронавируса извън страната.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    14 4 Отговор
    И тези ревнаха за нероденият Петко. Накрая цялата истерия ще излезе като при птичия грип. Да се пренасочат едни огромни парични потоци към фатма мафията. До тук заболяването се държи като всеки нормален грип, 2% смъртност и не чак толкова бързо разпросртанение.
  • 2 боцмана

    6 3 Отговор
    Е сега вече ще изкарат ваксината.
  • 3 Frisco

    3 11 Отговор
    На комунетата пак им е криво.

    Коментиран от #6

  • 4 Груйо

    8 6 Отговор
    Сан Франциско е градът с най голяма китайска диаспора, ако не се лъжа нормално е да вземат мерки. Не като малоумните комунисти в Китай, които привикаха доктора, който пръв алармира за вируса и го сплашиха да мълчи.

    Коментиран от #5

  • 5 Робот

    9 5 Отговор

    До коментар #4 от "Груйо":

    Освен това е и столица на педерастията!
  • 6 Лютко

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Frisco":

    Браво много на място и смислено. Да ви имам логоката...
  • 7 Арахангел

    1 2 Отговор
    Отменям /забранявам/ парада за 9 май в Москва, заради целувките на Червения площад и чумата, която може да тръшне лидерите там! Също забранявам целувките и сбирките в Брюксел. Бойко и Путин ще останат нецелунати тази година, а Радев пак няма да присъства на военен парад! 😂😂😂
  • 8 локомотива

    0 0 Отговор
    Айде време е да ги тресне короната.