Last news in Fakti

29 Февруари, 2020 08:53 3 889 19

Гардиън: България е изпратила допълнително войници по границата с Турция

  • жандармерия-
  • граница-
  • турция-
  • бежанци-
  • мигранти

Решението на турските власти принуди Гърция и България да укрепят границите си

Гардиън: България е изпратила допълнително войници по границата с Турция - 1
Снимка: БГНЕС

Британският вестник „Гардиън“ коментира събитията около мигрантския граничен натиск на Балканите. Стотици бежанци в Турция започнаха да пристигат по границите на страната с Гърция и България в петък след като Анкара внезапно оповести, че няма повече да блокира пътя им към Европа, пише изданието, като отбелязва, че гръцката полиция е използвала димни гранати на един от граничните постове, а България е изпратила допълнително сили по границата с Турция.

Решението на турските власти принуди двете съседни държави да укрепят границите си след като техните правителства заявиха, че няма да позволят никой да премине на тяхната територия, пише електронното издание на „Гардиън“.

Изданието отбелязва, че по турския телевизионен канал NTV са показани кадри на хора, вървящи през полета с раници и торби, които казват, че са се опитали да прекосят границата с България при Капъкуле, но не са били пуснати. Цитиран е гръцки правителствен служител, че бежанците няма да бъдат допуснати, защото те са „нередовни мигранти“, а премиер Кириакос Мицотакис е казал, че е пределно ясен, че "незаконните влизания в страната няма да бъдат толерирани".

„Гардиън“ пише, че българският премиер Бойко Борисов също е засилил мерките по границата с изпращането на войници, гранична полиция и жандармерия.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Усмивката

    24 6 Отговор
    Допълнителни..?Шкембе боевода и един набеден полицай ли са допълнителните войници. А,,, забравихме и Симеонов.
  • 2 Снайперист

    21 3 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 прока

    30 5 Отговор
    Всичко това което става с бежанците е от двуличната политика на краварите и ЕС,на нас остава само да приготвим питките и солта за посрещане на гостите си от Сирия,Афганистан,Ирак,Иран,Пакистан и Африка.

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Усмивката

    9 17 Отговор

    До коментар #5 от "прока":

    Топката е в Русия и Турця. Какво са ти криви краварите.Ти като Борисов . Костов му е крив во вечни времена.а една проститутка му разказа играта.Когато топката бе в краварите , те били вновни. Сега пак те ли
  • 8 До Усмивката

    6 5 Отговор
    Ти си много рядко неумен борисов.Чудя се,след толкова години краварски терор и окупации по света,какво не е ясно.Какво бе бойко!?..или по скоро плевналиевчо.Това,да си проз проз ..та чак тиква ли бе!?!ква русия ква турция!?

    Коментиран от #10

  • 9 Факти

    27 1 Отговор
    Само вчера 151 емигранта са преминали в гръцко по море на Самос и Лезбос. Ердо е пуснал безплатни автобуси за да ги извозват до Одрин.Всички орки 95% са млади мъже и тук таме жена с дете.Всички знаем,че същите орки няма да останат в България,но самото им минаване през България и зулумите, които ще направят са достатъчни да ни вгорчат живота.Така,че престанете да пишете мъдрите си мисли ами помислете как да се вдигнем и защитим.Нито на шкемебето нито на който и да е политик му дреме за нас.И, ако те имат пари да си купят дом по целят свят то ние нямаме освен това, което имаме и трябва да защитаваме.

    Коментиран от #15, #16

  • 10 Усмивката

    6 6 Отговор

    До коментар #8 от "До Усмивката":

    За швейцарците, за шведите , за датчаните,новежцте за испанците, французите ....защо няма краварски терор ,,,.. бе умнико.
  • 11 Ром ама кубински

    19 3 Отговор
    Спрете да ги наричате бегълци!Тълпа спуснала се към Европа като скакалци.Не знам Западна Европа дали може да приюти всички амуджи по света.
  • 12 Комшията

    17 4 Отговор
    Боко Боко какви войски какви пет лева. Ние вече държава нямаме той щял да праща войски. Защо не пратиш сега Валери Симеонов твоя любимец под прикритие той най добре знае как се спира бежански поток. Той направо с голи ръце ще се пребори с тях, а й оградата е непоклатима с тия комарници където ги монтира Валката и прибра милионите, пиле не може да префърка камоли бежанци. Нали с тия мрежички спряхме и чумата по свинете, лудата крава,птичия грип сега и коронавируса. Европа трябваше да са ни взели още преди 100 години и се га може би никой нямаше да знае че е имало Европейски съюз.
  • 13 Рошко

    14 2 Отговор
    Гардиън знае ли, дали имаме армия,

    Коментиран от #17

  • 14 smeh

    12 3 Отговор
    Сега е момента България да си влезе в истинската роля - Да пази Европа от Азиатски нашествия. Историята показва, че ние винаги сме били тук, още от Римско време. И ако ЕС не благоволи да ни е стабилен гръб ще им припомня, че по време на Османското нашествие, когато Ватикана не се застъпва за нас навреме, "пробива" на Исляма стигна чак до Австрия. И поглеждайки в момента населението на Близкия изток, ако се втурне насам, първа спирка ще им е на Айфеловата кула в Париж.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 И аз да кажа

    8 3 Отговор

    До коментар #9 от "Факти":

    Е, и какво толкова има да го мислиш...полиция и жандармерия на браздата, като напънат- два реда гумени куршуми в краката, ако са настоятелни-по един пълнител на АК-то и като им пуснат кръвчицата на стотина парчета, останалите ще се върнат със свински тръс обратно, може да си сигурен.За застраховка -на 10км от границата патрули от четата на Динко със свинските опашки и бухалките..па удри, па върти-наред, нема женско, нема мАжко, наред. Да видиш как ще забравят и за ЕС, и заПЕС, и за БЕС. А, и да се затвори границата с оправданието за короната, и да видиш как ше изтръпне Ердо а истанбулчани ше маат зелен лук от 200 лиретки/връзката...Та нещата са измислени и със сигурност и до там ще се стигне, ако геврекчията не се усети, че сам си го слага в три кАта.После, като утихнат нещата, товари турски гастарбайтери на самолетите и обратно в анадола, да видиш после сеир,как ще реват като сарански мечки, като ги напънат кюрдеците по анадолските чукари.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Име

    4 3 Отговор
    Гардиън, що не питате вашето правителство и кралицата за съдбата на"горките" мигранти от Кале? Да си ги прибере Великобритания, да прояви човещина, махнаха "джунглата" французите и ги пръснаха из цяла Франция
  • 19 Krali Marko

    5 3 Отговор
    Нямат работа по христовите земи тия мюсулмански орди.