29 Февруари, 2020 10:01 1 742 13

Талибаните подписват мира със САЩ

  • катар-
  • афганистан-
  • талибани-
  • ашраф гани

Споразумението е част от по-широка стратегия за помиряване на воюващите страни в Афганистан

Талибаните подписват мира със САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Делегация от 31 талибани пристигна в Катар за подписването на споразумение със САЩ за изтегляне на американски войски, което може да сложи край на войната в Афганистан, съобщиха представители на радикалната групировка, цитирани от Ройтерс.

Мирното споразумение между САЩ и афганистанските талибани ще бъде подписано в присъствието на държавния секретар Майк Помпео. То е част от по-широка стратегия за помиряване на воюващите страни в Афганистан и слагане край на най-дългата война на САЩ.

Церемонията по подписването ще се състои в катарската столица Доха.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахха

    19 8 Отговор
    Фащ се насра - договор с талибаните хахаххахаха муахахаххахаба муахахахахха хахахахха хахаххаха хахахахаххайайаха хахахаххах
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Рошко

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "Mitko":

    Здрастииии, и ти си наври биткойните в знаеш къде, ако мн ти се копа, заповядай на лозето ми
  • 4 Спас

    7 17 Отговор
    Край и на тази война. След 40 години руснаците загубиха Афганистан, както рано или късно ще загубят и Сирия.

    Коментиран от #10

  • 5 Игра на полове

    8 1 Отговор
    Просто хей така за статистиката, не се сравнят военните бюджети на двете воюващи армии. Срам и позор за едните. Кои ли? Военните разходи и модерното въоръжение е една заблуда. Да, имаш предимство, но то не винаги е достатъчно за крайна победа. Харчете си парите за образование, здравеопазване, култура и опазване на околната среда. Войните ви не струват разходите които отделяте за рях.
  • 6 До 5

    9 2 Отговор
    Значи, гле сега ква е далаверата: САЩ харчат 700 милиарда, ама тия милиарди са взети от обикновения данъкоплатец. И парите отиват, една част за заплати на военни а друга, по-голяма част в частни фирми за въоръжение. Има и за поддръжка на бази и т.н., но целта е от обществения джоб в частния. Иначе няма друг по-добър и що-годе законен начин да им вземеш парите на хората.
  • 7 стоян георгиев

    4 6 Отговор
    както и се очакваше и талибаните клекнаха.следва разоръжаване и приключване на сагата с тях!подобно на червените кхмери навремето в камбоджа !добра новина за афганистан!

    Коментиран от #11

  • 8 Казуар

    2 1 Отговор
    В Афганистан американците имат 12 - 13000 войници които са далеч недостатъчни да контролират страната, и за това се обучава 300000 правителствена армия. А доколкото се разбра, американците ще се изтеглят по етапно.
  • 9 Иван

    2 0 Отговор
    А сега къде ще започнат следващата война САЩ, като освободят ресурса?
  • 10 787

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Спас":

    Вие сте велики тролове!РФ ли си отиват след 18г. война с козарите? цели 18г. талибаните набиваха обръчите на САЩ и НАТО и сега видиш ли Русия загубила Афган?! Е, няма такива тролове,подготовката в Киев ви се отразява ,направо избихте рибата с фунийки!
  • 11 787

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Не спираш да ръсиш едно и също!Да ти сведат нещо ново! Какви червени кхмери? Какво общо има свалянето на кхмерите със САЩ? Режимът на червените кхмери е свален от Витнам 1979г. На кого предписваш "заслуги"? Просто разчитате на създаденото от вас безмозъчно племе ли? А САЩ както не преговаряха с терористи,взеха че преговарят с движение "Талибан" ,защото не могат да се измъкнат сухи от там,затова!

    Коментиран от #12

  • 12 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "787":

    а ти кво очакваш да напиша ?сега едно после друго след като ти спуснат новите опорки от масква?общото с червените кхмери другарю е че и те като талибаните въпреки че бяха свалени от управлението съществуваха дълги години и водиха партизанска воина.накрая се направи споразумение с тях и те положиха оръжие и влязоха в политиката .в последствие изчезнаха.или си мислиш с малкото мозъче ,че сащ ще оставят зоната на ирак и афганиистан щото някакви индианци са ги уплашили?смях!особено след като те вече не губят никакви воиници в афганистан.загубите през последните години са под 10 човека годишно,което е близко до загубите им да речем в германия или япония!та надаите се ушанките ,то тва ви остава че глупавите и страхливи американци ще избягат !смях!
  • 13 небесно око

    0 0 Отговор
    Тия не са човеци,а лицемери без разум