Last news in Fakti

6 Март, 2020 16:15 2 662 6

Ирански министър обвини „някои страни“, че не са оповестили своите случаи на коронавирус

  • иран-
  • коронавирус-
  • санкции

Министърът на петрола на Иран нападна други страни за това, че не обявили своите потвърдени случаи на коронавирус. Това съобщи CNBC.

Точността на данните на Ислямската република за броя на заразените в страната е поставена под въпрос, като досега са потвърдени 3,513 случая, от които 107 са завършили със смърт.

„Вярвам, че ние обявяваме и декларираме ситуацията си, а някои държави не казват нищо за тяхното положение“, заяви Биджан Намдар Зангане преди днешната среща на ОПЕК във Виена.

Ирански министър обвини „някои страни“, че не са оповестили своите случаи на коронавирус
Снимка: БГНЕС/EPA

Макар да не става ясно кои страни визира иранският министър, Турция и Северна Корея са под близко наблюдение, тъй като твърдят, че нямат положителни случаи на коронавирус.

Зангане също критикува САЩ, твърдейки, че по-високите санкции срещу иранските стоки и услуги пречат на страната да си осигури достъп до жизненоважни храни и лекарства за своите граждани.

Той обяви, че Иран не е получил „съществена помощ от никоя държава“ и обвини в „лъжа“ американския държавен секретар Майк Помпео, който миналата седмица каза, че САЩ са направили предложения за хуманитарна подкрепа на Ислямската република.

„Храна, масло, нефтопродукти, нефтохимикали, желязо, мед - всички те са под санкции. С какви пари можем да купим храна и лекарства за иранския народ,“ каза още Зангане.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха ха

    22 1 Отговор
    Едната е България, не случайно пуснаха децата пак в грипна ваканция и са им казали да не излизат от вкъщи ;)

    Коментиран от #3

  • 2 Питам русофилите и комунистите в Карлуково

    7 11 Отговор
    Българинът е толкова болен човек, че ако се разболее от коронавирус може би даже ще се почувства малко по-добре!! Особено ако е комунист! Какво става с ракетите С-400 за Турция?? Пътуват ли, пътуват ли?? Как вървят доставките, вървят ли, вървят ли?? Дайте по-подробно инфо, докъде са стигнали...?? Взимате ли хаповете по предписание и рецептура и ще доставяте ли на Ердо установките на време??

    Коментиран от #4

  • 3 Дедо ви

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "ха ха ха":

    Тука не се е променило нищо от времето на Чернобил. Винаги управляващите са ни лъгали. И сега е така. Бог да ни пази!
  • 4 Били

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Питам русофилите и комунистите в Карлуково":

    Тебе как те изтърваха от Карлуково?
  • 5 Бойко Борисов

    4 0 Отговор
    Тоя за нас ли говори?
  • 6 Аллллоооо

    0 0 Отговор
    ДОСЕГА СА ПОТВЪРДЕНИ 3,513 случая!!!???!!!