Last news in Fakti

9 Март, 2020 14:05 840 1

ЕС е готов да бъде посредник между Косово и Сърбия

  • ес-
  • косово-
  • сърбия

Европа привества решението на косовското правителство

ЕС е готов да бъде посредник между Косово и Сърбия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европа е готова да посредничи в диалога между Косово и Сърбия. Това заяви ръководителят на офиса на ЕС в Косово Наталия Апостолова, цитирана от косовския портал Lajmi.net.

Представители на ЕС приветстваха решението на Косово за отмяна на завишените мита за внос от Сърбия. Очаква се това да отвори диалога със сръбското правителство.

САЩ настояват за постигането на споразумение между двете страни. То може да отвори преговори за тяхното членство в ЕС.
„Приветствам първата стъпка за премахването на митата от страна на косовския премиер Албин Курти. Трябва да се създаде среда за възобновяване на диалога.

Западните Балкани са европейски приоритет е важно да сме близо до тях. Там обаче трябва да се справят с някои реформи, особено в сферата на основни принципи“, заяви Апостолова.

Представители на Косово обявиха частично премахване на митата, като то може да бъде пълно при споразумение за статута на държавата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кой68

    1 1 Отговор
    EU или САЩ ?След като нищо не се случва без благословията на чичо Сам........Да очакваме едно голямо -НИЩО-.