10 Март, 2020 23:50 1 477 6

САЩ: Косово да покаже ангажимент към мира

  • сащ-
  • мита-
  • косово

Призив от Дейвид Пердю

САЩ: Косово да покаже ангажимент към мира - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Косово трябва да отмени митата срещу Сърбия. Това заяви американският сенатор Дейвид Пердю, цитиран от B92.

Според него, ако страната не се ангажира с мира в региона, САЩ могат да преразгледат своето присъствие там. Косово вече обяви частична отмяна на митата, но не е ясно кога те ще бъдат напълно отменени.

„Американски представители помагат за запазването на мира в региона. Косово трябва да премахне тези мита и да покаже своя ангажимент към мира, защото иначе може да се изтеглим от там“, заяви Пердю.

САЩ съдействат в преговорите между двете страни. При успех, те ще могат да кандидатстват за ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асан 😡

    3 0 Отговор
    Неискам Бдж товарни превози да бъдат приватизирани
  • 2 Пилот на МиГ 23 имал среща с НЛО 83 г

    2 3 Отговор
    Този път комунизмът наистина си отива! Бъдете нащрек пазете се и ценете парите си, но не много защото това е равносилно на смърт! Европа, Русия, Китай, Америка вървят към комунизъм, не тръгвайте след тях!

    Коментиран от #3

  • 3 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пилот на МиГ 23 имал среща с НЛО 83 г":

    Точно Европа върви към комунизъм с модата на Зелените либерали, а от другата страна прогресивно увеличаване на влиянието на десните партии? В Русия комунистите отдавна са бита карта, последните избори за президент доказаха това. В Америка наистина има някакво заиграване с комунистическите идеи сред младите, но за се говори за някакво масово движение е смешно. За китайския комунизъм по-добре да не отваряне дума, сложна тема ще да бъде за Вашата глава .
  • 4 Трудовакъ

    4 1 Отговор
    Косово? Няма такава държава! ООН не е признавала Косово за държава, дори и някои страни - членки на ЕС не я принават. Направили са го само тези страни, които имат политически и икономически интереси от съществувнето на такина тертории - фантоми.
  • 5 Аха

    2 1 Отговор
    Колкото турците са за мир толкова и косоварите.
  • 6 Цариброд

    1 1 Отговор
    За Косово може за Западните покрайнини не може или няма кой да си ги поиска Хърватска отдавна си е преостъпила своя дял безвъзмезно на България,но нашите политици не искат официално да подпишат Думи на хърватски виш политик ,,Я не разумем Ви бугари шта за народ сте да е ваше и да га нечете,,Но тук не е виновен народа ,а бг политици,те ни създават такъв имидж в чужбина