23 Март, 2020 08:55 1 589 4

Първи смъртен случай от коронавирус в Чехия

  • чехия-
  • коронавирус-
  • починал-
  • пациент-
  • жертва

Починалият пациент е на 95 години

Първи смъртен случай от коронавирус в Чехия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Чехия отбеляза първи смъртен случай, дължащ се на коронавируса, предаде AFP, цитирайки публикувано съобщение в Туитър на здравния министър Адам Войтех.

Засегнат от коронавируса пациент почина в Чехия за първи път, съобщи министърът. Той уточни, че 95-годишният пациент е бил приет в болница на 18 март и е имал и други предишни проблеми.

Досега в Чехия, която има население от 10,7 милиона души, са регистрирани 1120 случая на COVID-19. Шестима пациенти са излекувани. По-рано Войтех съобщи, че 74 заразени с коронавируса са били приети в болница. От тях 19 са постъпили в интензивно отделение.

Близо 340 хиляди души в световен мащаб към този момент са заразени с коронавирус, а жертвите са над 14 700. Най-засегнатите държави са Италия, Китай, Иран и Испания. Властите в България потвърдиха, че към този момент в страната ни има 190 заразени с новия вирус.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    15 2 Отговор
    И това е новина, Боже, Боже... Човека е умрял от старостта си или от другите заболявяния, но грипа е виновен.. Аман от журналисти със сензационни новини

    Коментиран от #2

  • 2 А бе пич

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Вземи прочети малко болестта кои удря най-много и какво влошава и тогава коментирай от какво е умрял човека. Аман от такива като теб, които се мислят за недостижими и подценяват болестта.

    Коментиран от #3

  • 3 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "А бе пич":

    Да, ако не бе вируса щеше да си живее до 150 години човечецът. Лош вирус

    Коментиран от #4

  • 4 Шляхтиц

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Най-малко още 150 години, а можеше и повече......