Last news in Fakti

4 Април, 2020 07:05 5 331 33

Безочие! Тръмп иска пари от американски граждани за предизборната си кампания

  • иво ованов-
  • доналд тръмп-
  • сащ

С оглед моментната ситуация в САЩ, а и по целия свят, такива действия са крайно непристойни

Безочие! Тръмп иска пари от американски граждани за предизборната си кампания - 1
Иво Иванов, снимка: BTV

В предаването на журналиста Сашо Диков ''ЕвроДикоФ'' по ТВ Евроком бе включен на живо от САЩ българският писател Иво Иванов. В телевизионния ефир той съобщи за една изключително егоистична, биеща към наглост, постъпка на американския президент Доналд Тръмп.

Иванов е получил писмо, лично подписано от Доналд Тръмп, в което американският президент, най-откровено казано, проси пари за предизборната си кампания от гражданите на САЩ.

Писателят предположи, че такова писмо са получили всички граждани на Съединените американски щати.

Припомняме, че през есента на настоящата 2020 г. в САЩ трябва да се проведат президентски избори.

Някои информации сочат, че въпросното действие на Тръмп е продиктувано от тежката ситуация, в която се намира бизнеса му, като причина за нея е коронавирусната пандемия.

Писателят Иво Иванов предаде, че в писмото до него е пишело, че ако той помогне финансово на предизборната кампания на Доналд Тръмп, ще получи лична карта, че е негов поддръжник.

Според него тази постъпка на Тръмп е меко казано не добра, защото идва в момент, в който много хора, включително в САЩ, губят работата си. В в същото време, в САЩ има недостиг на респиратори и маски.

Нашенецът разказа на Сашо Диков как Тръмп на пресконферециите, които са по повод на борбата с коронавируса, толкова много не иска да излиза от кадър, че не спазва никаква социална дистанция от другите присъстващи на брифингите. Като освен това, той пипа и лицето си, което е едно от основните неща, които не трябва да прави в условията на настоящата пандемия.

Иво Иванов смята, че в САЩ има липса на лидерство и подготовка за това, което се случва в момента, като добави, че Тръмп е разформировал екипа за борба с пандемии, създаден от предшественика му Барак Обама. Той недоумява и как е възможно да се стигне до това Русия да оказва помощ на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А стига бе

    69 9 Отговор
    Абе бутайте я тази кочина наречена САЩ-защото тия надминаха по абсурд вече и бившият СССР.Сега схващате ли защо Путин е най-влиятелният и уважаван политик в света?

    Коментиран от #27

  • 2 Айде

    41 3 Отговор
    Разтурай.
  • 3 Коко

    43 0 Отговор
    Тоя пише за сорос
  • 4 Упс

    56 4 Отговор
    Пари нема и робите в САЩ трябва да помогнат на робовладелеца хаахаааахахааа по лошо и от комунистите
  • 5 адаша

    58 1 Отговор
    Тоя е тъпанар. Ами питай нашите кококорбашии бе аланкоолу!! Те направо си гепят. Милиони-прас! Милиарди-фрас! Е те така се прави....

    Коментиран от #7

  • 6 Рошко

    42 1 Отговор
    Ами богатите за това са богати щот искат и взимат, тел да му вкараш в ду,,, стружки няма да изкара, то по нищо не се различават от нашите "политици"
  • 7 Усмивката

    45 0 Отговор

    До коментар #5 от "адаша":

    Прав си. Нашите не просят. Нашите направо си гласуват законите , законно да ти вземат парите , без да ти обещават нищо в замяна. До скоро беха поискали от бизнеса да си платят данъците в аванс. Ами какво стана с 5 милиарда изчезнбали незнайно къде.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хрониките на Евразия

    7 22 Отговор
    Путин е виновен-и всички ушанки
  • 10 Паралелен

    28 2 Отговор
    Егоцентричният Тръмп не обърна внимание и дoкaтo прeз нoeмври нa Изтoк в Китaй тaйнo ce прeтoпляшe cвeтoвния бульoн зaбъркaн oт "прилeпи и гущeри" пригoтвeн зa cвeтa, В cъщoтo врeмe нa Зaпaд извeднъж oт нищoтo ce пoяви eднo бoлнo швeдcкo дeтe, бoгaтo cпoнcoрирaнo нeзнaйнo oт кoгo и cтигнaлo нa "мeтлaтa нa вeщицитe" чaк дo OOН зa дa рoни cълзи oт cвeтoвнaтa трибунa и дa e зaгрижeнo пoвeчe oт учeнитe зa cвръхпрoизвoдcтвoтo в Cвeтa и дa oтпрaвя зaплaхи към чoвeчecтвoтo, кoитo вeднaгa cлeд cрeщaтa в Дaвoc прeз януaри 2020г извeднъж нaбрaхa cкoрocт и днec cтaнaхa рeaлнocт САЩ....
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ДЖОТО

    17 0 Отговор
    А нашата МУТРА,няма ли да му прати някой друг милиярд?
  • 13 Сандо

    23 8 Отговор
    Не разбирам от какво толкова се е разгневил този американски гражданин.В САЩ изборните кампании са прекалено скъпи и всеки кандидат търси начини за финансиране в рамките на закона.Ако на тоя човек проблем му е Тръмп,да си каже,да го оплюе,напсува и т.нат.,а писмото да изхвърли,защо ни занимава със своте фобии.
  • 14 Иво е тъпак и смотан левичар

    18 8 Отговор
    Изказването на този елемент само показва липсата му на елементарни познания как работи американската политическа система. Вдеки кандидат набира средства чрез дарения. Защо не коментира как Бърни Сандърд или Джо Байдън набират средства. Тръмп пак ще ги бие смотаните социалистически демократи, независимо от еподемии и пандемии
  • 15 Иво е тъпак и смотан левичар

    10 9 Отговор
    Изказването на този елемент само показва липсата му на елементарни познания как работи американската политическа система. Вдеки кандидат набира средства чрез дарения. Защо не коментира как Бърни Сандърд или Джо Байдън набират средства. Тръмп пак ще ги бие смотаните социалистически демократи, независимо от еподемии и пандемии
  • 16 Грил

    12 2 Отговор
    За сащ знаем, отдавна какво представлява като сбор от привърженици на войни в чужди държави, разрушаване културни и религиозни реплики, убийства на невинни хора.От лимонадения Джо/тръмп/не може да се очаква нищо добро.Не го интересува корона вируса а парите и дали ще го изберат за президент.Най-много заразени от вируса има в сащ.Нямат стратегия за преодоляване на епидемията.Важно е т. нар. американци/кравари е по точно име/да работят и умират.А защо Русия помага:защото има възможност с лекари-епидемиолози,вирусолози пулмолози инфекционисти.Президентът на Русия Владимир Путин е най-уважавания,вменяем и човечен лидер на планетата.За силата на Русия не е нужно да се спори-притежава я.
  • 17 ААА

    11 1 Отговор
    С появата на множество телевизии и електронни медии всеки може да си покаже невежеството публично. След като живее в САЩ би трябвало да е наясно, че там партиите и изборните кампаниите се финансират изцяло от дарения на физически и юридически лица и се спазва строга финансова отчетност при която може да се проследи всеки долар като приход и разход. В България се използва европейският модел при който партиите получават държавно финансиране на база на изборни резултати и реално всички плащат за кампаниите без дори да ги питат. Явно на този господин не му харесва, че има избор дали и колко да даде като финансова подкрепа на някоя партия или кандидат.
  • 18 2452

    1 1 Отговор
    Преди около месец, на 23.02.20, Нова ТВ направи разкритие за четвърт милион лева усвоени с измама от ръководството на УМБАЛ „ Св. Анна“- София от програма за развитие на човешките ресурси на ЕС. Повече от месец дни гледаме наглите усмивки на ръководството на болницата и нулева реакция на МЗ и лично нПа министър Ананиев. Въпроса е коронавируса дали е повод за амнистия за финансови престъпления със средства на ЕС. Дали чадъра не е от по-високо както твърди д-р Москов.
  • 19 Извинявам се...

    2 0 Отговор
    На него не му пука кой ще даде ,, този не от вчера ,, ще намери ,, повярвайте !
  • 20 ****

    3 0 Отговор
    С тези карти които им обещава рижия, ми прилича като дай си парите и ще получиш потупване по рамото,то си е едно и също.

    Коментиран от #21, #32

  • 21 Писател?

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "****":

    И то български? Никому неизвестен цървул.
  • 22 Няма проблем плащам

    0 1 Отговор
    Веднага 10 000 долара да ми даде зелена карта за да емигрирам там и да се оженя и работя
  • 23 Боли ни

    1 1 Отговор
    Фара за САЩ
  • 24 баба

    2 0 Отговор
    Не е възможно Иванов и Диков да са толкова невежи за американската избирателна система. Просто Иво е на хранилката на демократите. Виж на Марчето е простено да демонстрира и публикува невежество. Позволено й е и да пише Ованов, вместо Иванов на горния трети ред.
  • 25 Юлиан

    2 0 Отговор
    Краля на Ню Йорк, който стана президент да проси пари за кампания? На такива заглавия им казва fake news - неистински новини. Не защитавам САЩ или водача им, но пропагандата е от вид детинска лъжа. Възрастни хора сте, но акъла ви не е.
  • 26 Катюша

    3 1 Отговор
    Да се помоли на Путин,може и да му даде,ако слуша..
  • 27 Абе русофил смотан.

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "А стига бе":

    Твоят Путин е едно голямо ништожество и е важен само в Европа. Китай и Си Дзинпин е много по-важен от Путин, и в Европа, и в света. Китай е втора икономическа сила и една от най-развитите държави на земята, твоята Русия е с икономика в размерите на Италия. Смешници.
  • 28 Хьц

    1 0 Отговор
    Всяка жаба да си знае гьола и всеки да си гледа в неговото канче че България е цъфнала и вързала с гол уйй на мегдана да разправя кой какво и т.н.
  • 29 читател

    2 2 Отговор
    стига глупости и измишльотини за Тръмп, може само да дишате прахта след него...
  • 30 Ей соросоид мазен

    1 0 Отговор
    кво ни занимаваш с жалкия си живот или му дай пари или не му давай аре джа
  • 31 ДрОгарят Сталин

    1 0 Отговор
    Тия къде избегахте при краварите сте най големите предатели, българите отишли по Европа и Англия си работят търсят начин за препитание и достоен живот ма вие соруспийте се продавате на краварите и почвате много нагло и арогантно да гледате на нас българите.
  • 32 Не потупване по рамото

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "****":

    а нещо с буквата Х .. Но такива соруспий като тая не заслужават друго.Имате пари а душа имате ли боклуци.
  • 33 Да знааете

    0 0 Отговор
    Това крие нещо по лошо,за гражданите на Сащ,има и филми