Last news in Fakti

10 Април, 2020 18:00 2 702 11

САЩ разчистват мигранти по време на кризата

  • сащ-
  • мигранти-
  • мексико-
  • тексас-
  • доналд тръмп

Броят на нелегалните пресичания на границата с Мексико е намалял заради ограниченията за пътуване в района

САЩ разчистват мигранти по време на кризата - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

САЩ изгониха над 6300 мигранти без документи на границата си с Мексико, използвайки правомощия в извънредната ситуация с коронавируса, предаде Би Би Си.

Мерките в защита на публичното здраве от 21 март позволяват на властите да заобикалят миграционни закони.

Критици смятат, че ситуацията се използва за затвърдяване на строгите миграционни политики.

Междувременно и броят на нелегалните пресичания на границата е намалял заради ограниченията за пътуване в района.

Наредбата на американския Център за контрол и превенция забранява влизането на чужденци в страната, за които се смята, че представляват „сериозна опасност“ при разпространение на болестта.

Мярката, първоначално наложена за 30 дни, бе необходима за ограничаване на заразите в гранични пунктове или точки на влизане.

САЩ имат най-голям брой потвърдени заразявания – над 460 000 и около 16 500 смъртни случаи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ддддддддддд

    19 5 Отговор
    Скоро ще започнат да бягат обратно...-и това време дойде...
  • 2 Роло

    8 2 Отговор
    А мексиканците носят ли си сапун с тях-щото сащиснаите нямат.А и по един картонен ковчег може да им потрябва.
  • 3 Gen Gurko

    11 1 Отговор
    Само така. Край на толерастията всеки навлек да ходи където си иска.
  • 4 CapedCrusader

    16 1 Отговор
    Всички трябва да бъдат изгонени! Крайно време е вече. Нелегален мигрант ли си в друга държава, трябва да си знаеш мястото и да си благодарен ,че са ти дали подслон. Вместо това те повече права и от хората родени там. Наглост неземна е. Това е голям проблем на Щатите както и на западна Европа. Добре че дойде Тръмп да позатегне положението, че иначе е много на зле работата.

    Коментиран от #10

  • 5 Еееееее

    9 1 Отговор
    Де така да постъпваше и милия ни ЕС еле па и нашите управници.
  • 6 верващ

    4 1 Отговор
    при 300 милиона + . .. тез 6к са нищо .. ама запред дебелите плиткоумни хамериканци - тва сие бая работа
  • 7 Дедо ви

    24 1 Отговор
    Глобализма и отворените граници свършват. Колкото и цинично да звучи, това е полза от коронавирусът. Крайно време е Европа да експулсира милионите завоеватели обратно в държавите им. Така е най-добре както за европейските, така и за държавите от 3-я свят, откъдето докараха милионите нашественици. Италия е пътник - злиза от ЕС, едно от основните съображения, наред със ситуацията с корона вирусът е да може да решава сама кой да може да влиза в Италия и кой да не може. Време за телени мрежи, минирани полета и връщането на Българската Войска. Такова ни е географското положение, че не можем да си позвилим да стоим със свалени гаки и да очакваме благоволението на Султана и обещанието на Баце, че му е приятел. Колкото и минуси да ми ударите, това е ГОЛАТА истина.

    Коментиран от #8

  • 8 слаботоков

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Дедо ви":

    Аз ти ударих ПЛЮС! 😁
  • 9 Geo

    9 0 Отговор
    А какво стана с емигрантите на гръцката граница - как така изчезнаха изведнъж и мисирките нищо не казват.

    Или номера беше само да се покаже колко лош е Путин и Асад и как горките "сирийци" бягат от "ужасите на войната". Само където нямаше сирийци между тях.
  • 10 ha ha ha

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "CapedCrusader":

    Ами те като изгонят всичките,тогава трябва да останат само индианците там бре;))) само те не са имигранти.Всичко останало там е имигрант.

    Коментиран от #11

  • 11 CapedCrusader

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "ha ha ha":

    Това са глупости. Всеки е дошъл от някъде. Дори ние. Тези земи не са били наши преди Кубрат да се засели на тях. Рода на всеки може да се проследи до знайни и незнайни кътчета на света, това е съвсем отделна тема. Въпроса е ,че точно в САЩ , както и в западна Европа , а и при нас мигранти и бежанци се опитват да експлоатират държавата която ги храни. За това и Американците избраха Тръмп. Първо каза,че не е политически коректен и 2ро няма да цепи басма на нелегалните имигранти. В Европа трябва да се случи същото. Не съм против имиграцията, но или бъди човек или заминавай обратно от където си дошъл.