Last news in Fakti

23 Април, 2020 13:30 1 057 0

Косово в борба за ново правителство

  • косово-
  • правителство-
  • албин курти

Премиерът отхвърля призив на президента

Косово в борба за ново правителство - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Премиерът на Косово Албин Курти отхвърли призив на президента Хашим Тачи, съобщи B92.

Държавният глава настоява за формиране на правителство със сегашния парламент. Страната все още очаква дата за нови избори.

Според Курти консултациите между президента и палраментарно представени партии са незаконнни. Той обяви, че ще сезира за това Конституционния съд.

Опозиционния Демократичен съюз на Косово твърди, че може да събере мнозинство за ново правителство. Партията инициира вота на недоверие срещу правителството на премиера.

Курти заяви, че такъв вот трябва да бъде последван от предсрочни избори. Той смята, че президентът не тълкува по правилен начин конституцията.

Тачи настоява управляващата партия да връчи мандат на нов кандидат за съставяне на правителство. Премиерът твърди, че това може да стане само след избори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА