Last news in Fakti

2 Май, 2020 08:50 2 453 29

Над 1800 нови жертви на коронавируса в САЩ за ден

  • covid-19-
  • коронавирус-
  • сащ

Америка е страната с най-голям брой жертви

Над 1800 нови жертви на коронавируса в САЩ за ден - 1
Снимка: Shutterstock

Общо 1883 души са починали в САЩ за последните 24 часа вследствие на коронавируса, показват данни на университета "Джонс Хопкинс", цитирани от Франс прес.
С това общият брой на жертвите в САЩ достигна 64 709 души.

Америка е страната с най-голям брой жертви, но като процент от населението си Белгия, Испания, Италия, Великобритания и Франция са засегнати по-тежко, отбелязва БТА. Новите данни показват тенденция към спад, след като през последните три дни в САЩ бяха регистрирани между 2000 и 2500 смъртни случая.

В САЩ са открити над 1,1 милиона заразени с Ковид-19. Близо 165 000 от тях са обявени за излекувани.
Пикът на болестта в САЩ беше достигнат в средата на април. Оттогава страната е блокирана на "плато", от което не успява да слезе, отбелязва АФП.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    14 8 Отговор
    На българските медици не са изплатени обещаните 1000 лв. И ТИ, БЪЛГАРИНО, БЕЗДУШНО КРОТУВАШ НА ДИВАНА?????

    Коментиран от #3

  • 2 Математик от БАН

    12 24 Отговор
    Русия вече е на трето място след САЩ по брой на активно болни и критично болни интубирани. Трябва наистина да си с основно образование ако не можеш да изчислиш за 1 минута, че Русия ще настигне и задмине САЩ по броя на заразените и смъртни случаи точно след 16 дни и 10 часа, а икномиката и е върната назад до нивото на 1949 година. Не изхвърляйте маските защото идва втората вълна! Чакаме Русия да ни помоли за помощ и имаме готовност да изпратим 20 военни погребални багера за Москва.

    Коментиран от #4, #12, #16, #17, #18

  • 3 Математик от БАН

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    и на мен, но не си бутам работата където знам че няма да ми платят
  • 4 Крайно време

    13 7 Отговор

    До коментар #2 от "Математик от БАН":

    е да решиш дали си Опорна точка или Математик от БАН... Другото си е за психиатър - раздвоение на личността, неадекватни коментари....

    Коментиран от #5

  • 5 Математик от БАН

    6 18 Отговор

    До коментар #4 от "Крайно време":

    Важна е бройката на смъртните случаи в Русия и твоята психиатрия е безсилна в борбата с коронавируса! Пий си хапчетата редовно и не слушай доцента със странен произход:):) Ние българите можем да помогнем на братята руснаци с тези погребани багери защото са ни ''освободили'' от турско робство, въпреки, че не виждам да сме освободени от такова, но това е друга тема където направо ''ще те заровя като с погребален багер в околностите на Москва'' :):)
  • 6 ърът

    11 0 Отговор
    Всички знаят, че това си е Пунта Мара.
  • 7 Можеш да

    9 7 Отговор
    пишеш ОСВОБОДИЛИ без кавички. Преди руснаците да се намесят не сме имали държава а след това сме имали. Абе вие логика не учите ли тоя БАН, или вие само пишете.

    Коментиран от #9

  • 8 брей

    20 2 Отговор
    Непрекъснато другарите от Герб намесват Русия и Президента Владимир Путин,с надеждата да има починали повече от Сащ.За Сащ тепърва започва разплащането ,за убитите невинни граждани от Сирия,Ливан ,Ирак, ,Иран ,Либия.Ще платят с лихвите ,за да се научат ,че войни в чужди държави се наказват свише.Още повече ,че са страна без религия.Има секти.Дори неграмотните и не четящи като Бойко Борисов ,Екатерина Захариева, Цвета Караянчева, недоразуменията Спас Гърневски /писал стихотворения за БКП /и Тома Биков са разбрали ,че лъжи, войни убийства,не водят до никъде.На Херо Мустафа не може да се гледа сериозно-мюсюлманка,кюрдка,без образование на дипломат и никога не е била посланик в друга страна;България е първата.А Бойко Борисов ни свърза точно със Сащ.

    Коментиран от #11, #13

  • 9 Математик от БАН

    8 13 Отговор

    До коментар #7 от "Можеш да":

    Не е лошо да си завършиш поне основното образование някъде вечерно. Имали сме държава още когато руснаците са били блуждаещо номадско племе и сме им изпратили даже и учители, които да ги научат да четат и пишат в шатрите им, след лов и риболов с лъкове и стрели. Проблема е, че вие неграмотните не осъзнавате колко сме по-напред от тях в много неща и се срамувате да се наречете българи, а наричате себе си със странното наименование русофили.
  • 10 ай сиктер бе

    3 7 Отговор
    Малко са! Дай Боже повече! 👎
  • 11 Математик от БАН

    3 14 Отговор

    До коментар #8 от "брей":

    Прав си донякъде, но Русия също причини мнооого жертви там и настига САЩ:)
  • 12 слаботоков

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Математик от БАН":

    Вземи си и един багер за тебе!
  • 13 слаботоков

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "брей":

    Браво! Много точно си го написал! Но едва ли ще те разберат щото са кухи лейки! !!😀
  • 14 Това е положението

    6 6 Отговор
    Първо сме имали а после сме нямали, и така докато дошли руснаците да си гонят некви техни си геополитически цели и в процес да ни освободят. И имам вече образование, вечерно и рабфак, надявам се да са достатъчни за позиция математик в БАН, като гледам нивото

    Коментиран от #19

  • 15 дядо Койчо

    10 0 Отговор
    Абе оня рижия нали им каза да пият белина и прах за пране! Ако го слушат ще се оправят по-бързо! !
  • 16 До тиквата от БАН

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "Математик от БАН":

    Нека видим фактите до днес, 07:00! Носители САЩ - 1131500 , Русия - 114500. Починали САЩ - 65800, Русия - 1200. Активно болни в САЩ - 904000, в Русия - 100000. В критично състояние в САЩ - 16500, Русия - 2300. По активно болни Русия е на 4 място след САЩ, Великобритания и Италия. По критично болни Русия е на 5 място след САЩ, Франция, Иран и Испания. Сметалото ти е за смяна...
  • 17 До тиквата от БАН

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Математик от БАН":

    Нека видим фактите до днес, 07:00! Носители САЩ - 1131500 , Русия - 114500. Починали САЩ - 65800, Русия - 1200. Активно болни в САЩ - 904000, в Русия - 100000. В критично състояние в САЩ - 16500, Русия - 2300. По активно болни Русия е на 4 място след САЩ, Великобритания и Италия. По критично болни Русия е на 6 място след САЩ, Бразилия,Франция, Иран и Испания. Сметалото ти е за смяна...
  • 18 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Математик от БАН":

    Образованието няма никакво значение когато от злост към Русия си измисляш паник новини и се информираш само от либералните им медии. Докторската, лекувала Навални от Зеленката, с която го заляга преди време, също вдига пара и търчи от болница на болница да разправя как властите не се справят с положението.
  • 19 Гост

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "Това е положението":

    Извинете, но да разчитате да се ориентирате в днешните Гео процеси само на Рабфака, който сте завършили преди 30-40 години е странно. Тези, от нас, които са студирали много добре знаят, че във всяка група от курса има читанки-папагали, взимащи си успешно изпитите, без да имат грам самостоятелна мисъл.
  • 20 А ти какво си студирал

    3 0 Отговор
    Щото аз освен от рабфак имам и 4 разряд за шлосер.

    Коментиран от #27

  • 21 Оф ного учен ного нещо

    1 1 Отговор
    Тия процеси драги са се случили преди около 150 години
  • 22 Townboy

    2 6 Отговор
    Понеже мерките които взе Боко дават резултат и смъртността у нас е ниска, много българи включително и "специалистът" доцент Мангъров ниглежират заплахата от ковид 19 и действията на Н.О.Щ. Фактите гиворят че можеше да сме като САЩ, Италия или Испания. На диваннаа армия от хейтъри нищо не е е достатъчно добро.

    Коментиран от #23, #28

  • 23 любопитен

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Townboy":

    Ти креватен хейтър ли си?
  • 24 Математик от БАН

    3 3 Отговор
    Харесва ми това, че в България не се употреби методът на доцента със странен произход и доста съмнително образование. Този метод беше използван в Ню Йорк и Лондон и видяхме резултата. Но ми харесва и това, че Русия използва и копира точно този метод като в България и се запазиха за по-дълго време живи. Но тук вируса вече мутира и въпреки, че нищо не е спирано освен моловете, театрите, казината и ресторантите официално беше прекратена карантината, а вирусът там в момента набира скорост и е във вихъра си. Трябва наистина да си с основно образование ако не можеш да изчислиш за 1 минута, че Русия ще настигне и задмине САЩ по броя на заразените и смъртни случаи точно след 16 дни и 8 часа, а икномиката и е върната назад до нивото на 1949 година. Не изхвърляйте маските защото идва втората вълна!

    Коментиран от #25

  • 25 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #24 от "Математик от БАН":

    напълно подкрепям мнението ви!
  • 26 Никой

    0 0 Отговор
    Мислете за България, че веднъж пуснат ли се юздите колата отива в трапа
  • 27 Рабфак

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "А ти какво си студирал":

    Рабфак записваха некадърници, чиито родители ги пробутваха без изпити, а с връзки. Рабфак значи работнически факултет.Уж /учеха и работеха/ Влизаха шлосери, излизаха от университетите пак шлосери
  • 28 Не може

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Townboy":

    Не! Не можеше, защото ние не сме тъпи като краварите, че да чакаме някой да благоволи да ни каже, какво да пием когато вдигнем температура, а отиваме в аптеката и си купуваме познатите противовирусни препарати и не чакаме 5дни с температура в къщи и да ни казват по телефона: пий парацетамол и като започнеш да се задушаваш ела да те изследваме за К-19.

    Коментиран от #29

  • 29 И аз питам

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Не може":

    Не действали познатите антивирусни, ама сега действали. Вчера ам.учени ,,открили''ново лекарство, което днес вече е готово. Хининовите препарати били много вредни, а как хора с заболяване ги пият цял живот.