Last news in Fakti

6 Май, 2020 10:51 2 713 27

Тръмп: Край на работната група за борба с COVID-19

  • доналд тръмп-
  • covid-19

Американският президент свиква извънреден икономически щаб

Тръмп: Край на работната група за борба с COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Междуведомствената работна група, създадена от Белия дом с цел борба срещу новия коронавирус в САЩ, ще прекрати дейността си и ще бъде заменена с друга, която ще се съсредоточи върху икономическото възстановяване на страната. Това заяви вчера президентът на САЩ Доналд Тръмп по време на посещение във фабрика за медицински предпазни маски в щата Аризона, съобщи Ройтерс.

Тръмп потвърди този план в отговор на въпрос на репортери, след като вицепрезидентът Майк Пенс, който оглавява кризисния щаб, заяви по-рано, че Белият дом обмисля да прекрати работата му, уточнява dir.bg.

"Майк Пенс и неговата работна група свършиха много работа, но сега гледаме на нещата под малко по-друга форма. Тази форма е безопасност и възобновяване /на икономическата дейност/ и ние ще създадем една друга група, която вероятно ще се занимава с това", заяви Тръмп.

Запитан дали обявява "мисията изпълнена" в борбата срещу коронавируса, Тръмп каза: "Не, изобщо не е така. Мисията ще е изпълнена, когато всичко приключи".

Президентът отбеляза, че водещият национален експерт по инфекциозни заболявания Антъни Фаучи и координаторът на Белия дом за борбата срещу коронавируса Дебора Брикс ще останат съветници след като кризисният щаб бъде разформирован.

"Те ще влязат в новата група, заедно с други медици и експерти в тази област", посочи Тръмп и добави: "Ние не можем да държим страната си затворена през следващите пет години".
По време на визитата си във фабриката за медицински маски N95 в град Финикс, щата Аризона, самият Тръмп, както обикновено, не носеше маска, за разлика от работниците около него. Още в началото на април той заяви, че няма намерение да изпълнява препоръките на здравните власти за носене на маска.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    16 9 Отговор
    Браво
  • 2 опорна точка

    12 18 Отговор
    А Путин кога ще излезе от бункера? Кога!?

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Хи хи хи

    18 6 Отговор

    До коментар #2 от "опорна точка":

    Когато излезеш и ти.
  • 4 доцент Мангъров

    6 28 Отговор
    Мечтата ми е да стане масово заразяване и да задръстя болниците , като в Италия и Испания и да почнат да мрът като кучета пред болниците и в домовете си
  • 5 Бай Дончо кореняк от Трън

    19 8 Отговор
    Бай Дончо още началото на март ви каза, че всичко е една голема пунтамара, ама реши да напечата некой и друг трилион, че иде глад и мизерия.

    Коментиран от #10

  • 6 Бай Яни

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "опорна точка":

    Когато избие половината население на Москва и се отърве от опозицията☠️☠️😉✌️🥃

    Коментиран от #7

  • 7 Ха ха ха ха ха

    11 4 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Яни":

    Яни, Яниииии, ти има ли с какво да мислиш?? Опозиция от 2% е много страшна опозиция да знаеш:))))
  • 8 fatal bazooka

    4 8 Отговор
    Браво на Тръмп 👍.Няма друг избор,трябва да се адаптираме да живеем с тази чума.Ако излезе ваксина до година ,все така ли ще седим затворени ? Вижте това :
    https://youtu.be/BvtLUXiDyIo

    Коментиран от #11

  • 9 волен сидеров

    9 5 Отговор
    Тръмп ще е втори мандат -И ТОВА ЩЕ Е НАЙ ДОБРИЯТ СЦЕВАРИЙ-дойдат ли демократите дупе да ни е яко с рептилите с ниво 2д или 3д -мъка ще е за Не осъзнатите .ТАКА ЧЕ БЕЗ СТРАХ ,МОЛЕТЕ СЕ И МИСЛЕТЕ ПОЛОЖИТЕЛНО ЗА ДА ДОЙДЕ ХУБАВОТО НОВО ВРЕМЕ БЕЗ РОБСТВО
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Иииии

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "fatal bazooka":

    Каква ваксина за вируси, които мутират светкавично??? Една голяма лъжа на фармацевтичната мафия... Всичко е бизнес...

    Коментиран от #12

  • 12 fatal bazooka

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "Иииии":

    Нали това пиша !!!! Хората трябва да работят да обмислят нова стратегия .Да не си опасен за теб и за другите , не може безконечно така у дома .Не може един вирус да е по-умен от човека.Опасен да ,не съм професор не мога да дам конкретен отговор....
  • 13 JEFF

    5 4 Отговор
    Едва ли някой не знае, че вирусът и изкуствено създаден и умишлено разпространен с цел съсипване икономиките на ЕС и САЩ. Въпреки всички опити за това , тези икономики ще се справят с загубите .

    Коментиран от #16

  • 14 Басри Алиев

    2 1 Отговор
    Тази нова група вероятно ще е от експерти тулупи,заради естеството на вируса.......
  • 15 слаботоков

    4 4 Отговор
    Абе кви работни групи бе! Да пият белина и кислоу! !! Може сода каустик и ще се оправят!!!😀😀😀😀
  • 16 Хммм

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "JEFF":

    По скоро за разрушаване на икономическата система в световен мащаб, защото тя не може да продължава така. И не става въпрос само за някакъв си ЕС и САЩ. Малко преди обявяване на епидемията ФЕД на пожар се събраха през нощта и заковаха лихвените проценти на нулата. А такива безпрецедентни мерки си е равно на "ядрена война". Балона не могат да го удържат вече... И трябваше спешно да се предприемат мерки.
  • 17 Питам си

    3 3 Отговор
    А си помислете защо бай Дончо свиква спешно икономически експерти...? Това не ви ли говори,че американската икономика е в колапс-и сега един вирус ги направи почти фалит? Как така уж най-силната икономика-печатеща парите си като тапетите-някакъв си вирус ги притисна толкова яко...? Или икономиката им е въздух под налягане-или вируса наистина е унищожителен елемент за икономиките..-макар че силно ме съмнява

    Коментиран от #18

  • 18 Не си прав

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Питам си":

    Там всичко е на кредит .Къщи,коли ,бизнес помисли за 2, 3 месеца като не влязат пари в банките ?Заплати не се превеждат....?

    Коментиран от #19

  • 19 Тъй де

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Не си прав":

    Еми точно де-твоите думи доказват казаното от 17 ти коментар-измислена и фалшива икономика са-нищо друго

    Коментиран от #20, #21

  • 20 Попитай някой банкер

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Тъй де":

    Ако имаш познат ще ти обясни.Не си прав.

    Коментиран от #24

  • 21 Икономиката е сложна материя

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "Тъй де":

    Учи се с години.Не е дървени философи.Като не разбираш не пиши глупости .Смешно е .
  • 22 Обикновен човек

    2 0 Отговор
    Вируса е създаден в лабораторията на Пентагона форт "Детрик" А що се отнася до американската ваксина предпочитам да се зарязя умишлено от короната отколкото да ме ваксинират с американска ваксина защото така имам шанс да оцелея! Спомнете си епидемията с Ебола в Африка тогава от такава недоработена американска ваксина загиват девет от десет бедни африканчета после случаят се потулва!!!!!
  • 23 Гражданин.

    1 0 Отговор
    Интересно като чипирани почти всички държави бяха карантинирани и сега още не еi, отминала пандемията и решават да я отменят под строй?,_ Т ова говори ли В и нещо друго?
  • 24 Попитах Пол

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Попитай някой банкер":

    Рон Пол -дългогодишен член на Конгреса на САЩ от републиканската партия.Кандидат за президент през 2008г .
    " САЩ се разпада! САЩ живеят на заети пари ,цялата система е илюзия ,изградена на корпоративен и личен правителствен дълг.Това е икономика на балоните"! край на цитата.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.