Last news in Fakti

7 Май, 2020 12:08 3 869 23

Венецуелската тв показа двама американци, организирали преврат срещу Мадуро (ВИДЕО)

  • венецуела-
  • преврат-
  • николас мадуро

Люк Денман и Айран Бери са бивши войници от специалните части, като и двамата са служили в Ирак

Венецуелската тв показа двама американци, организирали преврат срещу Мадуро (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Венецуелската държавна телевизия излъчи кадри с американците Айран Бери и Люк Денман, задържани от венецуелските власти в понеделник заради предполагаемото организиране на въоръжено нахлуване във Венецуела и сваляне от власт на президента социалист Николас Мадуро, предадоха Ройтерс и БТА.

Във видеоклип, излъчен по венецуелската телевизия, 34-годишният Люк Денман, родом от Тексас, казва, че е подписал договор с базирана във Флорида компания, която му е възложила задачата да обучи бунтовнически сили, които да извършат нахлуването, в замяна на възнаграждение, достигащо сто хиляди долара.

"Помагах на венецуелците да си върнат контрола върху страната си", заяви Денман.

Денман и Айран Бери са бивши американски войници от специалните части, като и двамата са служили в Ирак. Двамата са работели за компанията "Силвъркорп Ю Ес Ей", основана от бившата "зелена барета" Джордан Гудро, поел отговорност за организиране на въоръженото нахлуване във Венецуела.

Мадуро заяви, че операцията, ръководена от Бери и Денман, е била съгласувана с Вашингтон, като планът е бил нахлуване във Венецуела през карибския бряг. Венецуелският президент обеща, че на арестуваните Денман и Бери ще им бъде осигурен справедлив процес пред венецуелското правосъдие.

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че американските власти нямат нищо общо с планираната атака и че Гудро е разследван от федералните власти на САЩ за трафик на оръжие.

Русия изрази вчера съмнения относно твърденията на САЩ, че нямат общо с опита за организиране на инвазия на Венецуела, предаде Франс прес.

"Твърдението на Вашингтон, че американското правителство няма нищо общо със случилото се във Венецуела през последните дни не звучи убедително", заяви руското министерство на външните работи.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чочо

    87 4 Отговор
    Те САЩ никога ама никога нямат нищо общо, даже и война с Ирак не са водили.

    Коментиран от #5

  • 2 Кондю

    42 3 Отговор
    Като остарее вълкът единак става за смях на кучета.
  • 3 НАПАЛМ

    57 3 Отговор
    ЦИОНИСТКИТЕ КЛОАКИ-САЩ И ИЗРАЕЛ СА НАЙ ЛОШОТО НЕЩО СЛУЧВАЛО СЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО В ЦЯЛАТА МУ ИСТОРИЯ

    Коментиран от #15

  • 4 KurNic

    51 2 Отговор
    Няма начин, така ще го извартят, че ще го изкарат че Путин се меси в изборите в Полша.
  • 5 Чичо

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Чочо":

    Неееее ,нищо.
  • 6 слаботоков

    26 0 Отговор
    Да ги бесят !
  • 7 До посолството на фащ

    31 1 Отговор
    Пак ли вие бе рецидивисти престъпни.
    Защо ли света не е учуден от факта,че ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ се намесвате във вътрешните дела на суверенна държава и се опитвате да манипулирате на задкулисно ниво.
    И сега ще се изправи оня вашия жълтия вселенски мозък-лекуващия рак с дезинфектант и ще изпружи джуки напред казвайки,че зад всичко това стои Китай и нинджите от Huawei.
  • 8 Behemoth

    23 1 Отговор
    Тия са го притиснали ...или те съдим за трафика или организираш преврат във Венецуела ...ако се провалиш не те познаваме...
  • 9 оня с коня

    1 32 Отговор
    След като САМО 2-МА АМЕРИКАНЦИ са в състояние да организират Преврат срещу Мадуро,не е трудно да се предположи че 4-МА биха стъкмили респективно и 2-ПЪТИ по Ефективен преврат.А КОЛКО Американци живеят в Америка и ако решат да махат Мадуро от властта ,няма ли просто да го грабнат ни ръце и да го хвърлят в Морето?А ако Правителството на САЩ като Световен фактор ном.1 както във военно,така и в икономическо отношение реши да Елиминира Масуро ДИРЕКТНО ЧРЕЗ СИЛА ,няма ли да го направи това "Само с Поглед"?А за да е Мадуро ВСЕ ОЩЕ на Стола си явно САЩ имат нещо в Предвид,но какво точно не е ясно,защото...Неведуми са пътищата Американски:)

    Коментиран от #12, #13, #18, #22

  • 10 В.В.

    16 0 Отговор
    Браво ,Ники. Това показва че имаш държава,армия и всичко работи...Той и Б.Б има дела в Ч хия,ама го туриха на висок пост. Та тъй и с Гудро...Това няма никакво значение....Един братчед управлява толупска фирма на друг,скойто не си говорел от години,,а и даже като дете го биел. .Хахаха..Рижавият смотко се оправдава.. Справедлив процес иска света..
  • 11 Сатаната

    17 1 Отговор
    САЩ искат петрола , за човешките нищожества не им пука за това са мои чеда
  • 12 Емо Чолаков ти ли си бе

    11 0 Отговор

    До коментар #9 от "оня с коня":

    Ха ха ха ха ха ха ха ха ха
  • 13 898

    15 0 Отговор

    До коментар #9 от "оня с коня":

    Това са тежки девиации на затворен в тухления си апартамент човек!
  • 14 Бесен Язовец

    14 0 Отговор
    Кви са тези рошави крави? Нищо чудно че губят всички войни с такива рошави ,, спец части"!
  • 15 robin

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "НАПАЛМ":

    Забрави Британия,европейския им сателит.
  • 16 някой си

    10 0 Отговор
    Янките отново се ос.аха!
  • 17 бат Рамбо е гей

    11 1 Отговор
    Краварите пак ядоха бой. Нова версия на залива на прасетата. Венецуелците ги ступали като прани гащи .
  • 18 Коня с оня

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "оня с коня":

    В същост са хванали 13 човека,сигур са били повече даже.Двама са ги показали пред публиката. И стига ствоята пропаганда,не вървиш има доста по авторитетни источнице на информация от колкото твоите бълнувания.
  • 19 не може да бъде

    5 1 Отговор
    Струва ми се ,че на такива инциденти в България им казваме -да се насадиш на пачи яйца.Американците в подобни случай проявяват гьон-суратлък,дето никъде другаде не може да се открие - само в
    Косово и донякъде в Украйна.Лошото е че много хора доста бързо си затварят очите след случката и забравят,а някои даже оправдават тези действия!
  • 20 ПЕНКО

    3 2 Отговор
    ОТДАВНА СПОДЕЛЯМ ,ЧЕ ЗАПЛАШЕНИТЕ ОТ САЩ ДЪРЖАВИ -ТРЯБВА ДА СЕ БОРАТ С ВРАГЪТ СИ САЩ НЕ НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ , А НА НЕГОВА !!!!
  • 21 Статията

    4 1 Отговор
    Статията не е пълна. От Венецуела съобщават за извършен атентат на електропреносната мрежа, при който има загинали в опита на властите за задържат терористите. След първия убит се натъкват на американската следа. Сега в НАТО е обявена награда за този който предложи план как да бъде обвинен Путин.
  • 22 Отново грешиш.

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "оня с коня":

    Докато Китай и Русия поддържат Мадуро,краварите не смеят да пръднат. Сша точат лиги за петрола на Венецуела,но ще го духат.
  • 23 Соня

    0 0 Отговор
    Мадуро , колко им плати на тези " американци " за да кажат това , което си им казал ???