Last news in Fakti

14 Май, 2020 16:31 3 489 10

Защо Помпео посети спешно Ерусалим?

  • сащ-
  • израел-
  • майк помпео-
  • бенямин нетаняху

Появата на държавния секретар на САЩ в Израел идва в напрегнато време за страната, която е под карантина

Защо Помпео посети спешно Ерусалим? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Държавният секретар на САЩ Майк Помпeо беше на изненадващо 8-часово посещение в Израел. В Ерусалим той се срещна с израелския премиер Бенямин Нетаняху, след което потвърждавайки солидните двустранни отношения, не обясниха защо Помпео, който за първи път от над два месеца пътува в чужбина, е почувствал нужда да се види лично с Нетаняху точно в разгара на глобалната здравна криза заради пандемията от коронавируса.

Появата на държавния секретар на САЩ в Израел, който от януари не е бил посещаван от виден чуждестранен гост, идва в напрегнато време за страната, която е под карантина, а отношенията с палестинците са крайно изострени заради обявеното намерение на израелските власти да анексират обширни части от окупирания Западен бряг.

В момента израелски войници издирват убийците на войник, загинал вчера от голям камък, хвърлен от покрив по време на операция на армията в село на Западния бряг. При акцията бе убит и палестински младеж.

Още преди визитата в израелските медии се появиха съобщения, че именно намеренията на Израел за анексиране на Западния бряг е главната причина за спешното пътуване на Помпео. След срещата му с Нетаняху обаче и двамата не споменаха този въпрос.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ръмпези

    15 2 Отговор
    НЕЩО ИШИАСЪТ ИЛИ ДИСКОПАТИЯТА МУ СЕ ОБАДИ...ТАКА Е....ВСЕКИ СИ ИМА ГОСПОДАР...

    Коментиран от #9

  • 2 Юсуффф

    18 2 Отговор
    НА КИЛИМЧЕТО И ЧЕЛО В ЗЕМЯТА.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Иван

    4 1 Отговор
    Почва ТСВ.
  • 5 ТАЗИ

    13 0 Отговор
    СТОЙКА СЕ КАЗВА "БАНКЯ", ОРИГИНАЛНИЯТ ИЗПЪЛНИТЕЛ Е ОЩЕ ПО СГЪНАТ !
  • 6 Готвят нещо ново

    7 0 Отговор
    Сегашното е малко.
  • 7 Рошко

    8 0 Отговор
    Ами нищят новия световен ред, сигурно му се оплакал от Китай путин и ердоган и сега е в немилост, езнае какво да очаква евреина, само как се е навел наглеца, за пари и милост всичко ше направим
  • 8 Е как защо?

    10 0 Отговор
    Да обсъдят коя е следващата държавица за бутане.😂😂😂😂😂
  • 9 fbi

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ръмпези":

    Кой на кого е господар като не знаеш историята 14.05 1948 Израел обявява независимост отишъл му е на крака да чества независимостта ...Държавата Израел (на иврит: מדינת ישראל, Medinat Yisrael) е основана на 14 май 1948 г. след близо две хиляди години еврейска диаспора и след 55 години усилия за създаване на еврейско отечество (Ционизъм)
  • 10 Транзистор

    4 1 Отговор
    Нищят как да смажат палестинските протести след незаконната анексия на земите им и как пак да го играят добрите израелски граждани и терористите-палестинци. А "акциите" на военните им са си живи репресии. Да живее апартейда в 21 век! Демократичния, оправдан апартейд.