Last news in Fakti

15 Май, 2020 17:20 4 733 19

Тръмп е пешка в игра на Русия и Китай

  • рам емануел-
  • доналд тръмп-
  • сащ

Рам Емануел с критика към президента

Тръмп е пешка в игра на Русия и Китай - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Американският президент Доналд Тръмп е пешка в игра на руското и китайското правителство. Това заяви бившият кмет на Чикаго Рам Емануел, цитиран от Вашингтон Пост.

Той е критичен към действията на президента за изпращане на свои бюлетини при гражданите по време на първичните избори. Това е факт, въпреки че държавният глава е противник на дистанционното гласуване.

„Знам, че президентът иска да запази правото на руснаците да гласуват. Искам да се уверя, че американците също ще могат да гласуват. Мисля, че той е пешка в руските и китайските действия за подкопаването на доверието към американското правителство. Президентът се грижи за Русия, но нека се грижи и за американците“, заяви Емануел.

Според него Тръмп няма доверие към гласуването по пощата, заради своите обтегнати отношения с шефа на Amazon Джеф Безос. Вече тече дебат за това как ще се проведат президентските избори.

Според Емануел с действията си Тръмп отслабва доверието на американците към правителството.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    44 8 Отговор
    То за евреите (Рам Еди-кой-си) всички сме пешки, но забравят, че доста пешки стават царици! Критиките на евреин срещу Тръмп ми го издига в очите!

    Коментиран от #11

  • 2 Даммммм

    36 12 Отговор
    Еми пешка ще е-и американците трябва да свикват вече с новата им позиция в гео-политиката.
  • 3 Шляхтиц

    15 24 Отговор
    Руснаци ГО поставиха на този пост, Китайците ще го преместят на друга позиция. Точно както в играта шах ...... Лошото в цялата тази история е, че Дони играе пешка ......
  • 4 ужас

    14 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Американският президент Доналд Тръмп е пешка в игра на руското и китайското правителство. ТАЯ ГРАМАТИКА УЧИ ЛИ СЕ, НЕ СЕ ЛИ УЧИ....? ЛОШО. ЩО ЗА НЕГРАМОТНО СЪСТАВЕНОИЗРЕЧЕНИЕ. "ПЕШКА В ИГРА".
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Българан Балкански

    21 3 Отговор
    Много ме кефи Тръмп как кара демократите левтисти да си бият гъзовете в тавана от бяс. ГМОбамите са за каторга. В Сибир.
  • 7 Юсуффф

    25 2 Отговор
    Тръмп очевидно им бърка в зад....те на ционистите та тези за това вият в общ хор.
  • 8 Нов ред

    24 2 Отговор
    Пренарежда се световния ред но за баш тиквата няма стол.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Професор

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Това изобщо не е верно. Има евреи-патриоти и ционисти, които подкрепят Тръмп на 100%. Има евреи-неомарксисти, като този, които са глобалисти и се борят за ликвидирането дори и на собствената си държава Израел в името на победата на глобалния социализъм. У нас също е така: има българи, които се борят активно за ликвидирането на собствената си страна. Те я мразят, българите все са им виновни, искат да нямаме собствени закони, собствени граници, собствена валута, собствени училища и университети. Трябва да сме глобални граждани. Има и други, които сикат да си запазят отечеството и държавата си. Има и трети, които не разбират нищо и пригласят на който е по-вокален. Наричаме ги "полезни идиоти", или "вредни идиоти", според това на кого пригласят в момента. Ти си прецени от кои си.
  • 12 Във един момент търпението велико

    7 1 Отговор
    На Тръмп ще се изчерпи.И много държави от Европа ще го подкрепят.
  • 13 другарят

    11 4 Отговор
    Ало мисирките спрете се бре кухи лейки! Това че някоя откачалка в Америка участва в предизборната надпревара и говори глупости, не значи че и ние трябва да знаем тук за това.
  • 14 ЕЕЕ

    11 3 Отговор
    Дам, полюсите взеха да се обръщат....световният шериф Америка губи ли губи позиции, а Русия и Китай започват да се възползват.Много добре!

    Коментиран от #15

  • 15 Политика

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "ЕЕЕ":

    Е да но на Путин му се губят едни парички при тиквата, какво правим, пак кърък заради кухи тикви.

    Коментиран от #16

  • 16 Америка ще помогне този път

    1 9 Отговор

    До коментар #15 от "Политика":

    България не е сама.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Хлъц

    1 0 Отговор
    Има много признаци,че тече безмилостна битка- не борба,за надмощие между неолибералния глобалистки модел,който господства от десетилетия, и се крепи единствено от банкстерския елит през борсови спекулации и валутни машинации,и другото ново крило на тримата Големи" - Тръмп,Путин,Си! Притивостоянието един срещу друг,е димна завеса,докато Тръмп не дублира стола си в бялата къща,а Путин не прокара Референдум за промени в Конституцията на Русия.Същото е и при Си.Той трябваше да проведе партийни чистки,именно в средите на т.н" комсомолци- заели и заемащи висши позиции в партията,пряката власт,и бизнеса.И на тримата им попречи Короната.Но те, асиметрично използваха короната за поетапно елиминиране на другата групировка. " Пицагейт" и ареста на холивуския мега звезда- режисъор беше старта.Ако глобалистите успеят да елиминират с избори,провокирани протести Тръмп и Путин, ще подчинят целия свят за не повече от пет години.Оттам всяка теория,колкото и налудничаво да звучи към момента е напълно осъщесвима..Ваксинация с чипиране,пълно премахване на кеш парични знаци,и преминаване към цифрова валута( една в цял свят) единно правителство,което те ще избират.Дано човечествто се усети,че тук не става въпрос за противопоставяне на геополитически играчи,а за оцеляване на човечеството.Загубят ли тези- тримата( а битката е жестока- да се изправиш срещу стотици трилиони зелендаш) пръснати в света,голяма част" подарени" на правителства,бизнес,и борсови играчи) светът няма да бъде