30 Май, 2020 08:35 7 068 55

Безпрецедентна мярка в Минеаполис

  • минеаполис-
  • сащ-
  • полиция-
  • протест-
  • безредици

Американският щат вече е с полицейски час

Безпрецедентна мярка в Минеаполис - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

В Минесота беше въведен полицейски час. Причина са безредиците, които заляха американския град след смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд. Указът за драстичната мярка е подписан в петък вечерта от кмета Джейкъб Фрей.

„Кметът Фрей задейства извънредната мярка, която предполага въвеждането на полицейски час в Минеаполис от 20.00 ч. местно време на 29 май до 06.00 ч. на 30 май, както и за същия часови диапазон събота срещу неделя“, пише в указа. Санкцията при нарушаване на забраната е глоба в размер на 1000 USD, както и лишаване от свобода за срок до 90 дни.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОНТРАТА

    83 13 Отговор
    Много демонратично!
  • 2 Изненада

    62 19 Отговор
    Американците не спят срещу пълзящата диктатура, която държавата им налага от 9/11 насам
  • 3 Запалиха

    58 9 Отговор
    няколко полицейски управления , които изгоряха изцяло , не позволиха с барикади пожарните да стигнат до тях ! Сега с вечерен час ще ги озаптяват ?!
  • 4 Аттила Хун

    61 14 Отговор
    Гледам на живо от йютюб и всичко гори. Миннеаполис вече не е част от САЩ.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Радо

    25 29 Отговор
    Полицейският час не важи за бледоликите предполагам.
  • 7 Обикновен човек

    101 19 Отговор
    Тука пак се изопачава истината ,в САЩ в момента има недостиг на хранителни продукти от първа необходимост ,хората масово остават без работа ,а като остане човек там без работа автоматично остава на улицата понеже не може да си плаща наема ,там не е като тук никои работник не притежава собствено жилище понеже земята е частна собственост на шепа хора и трябва да плащаш за да живееш или ходиш по тяхната земя .И когато човек остане без работа ,без подслон ,гладен без здравеопазване и т.н естествено че ще вдига бунтове ,ще граби и плячкосва магазините за да оцелее ...А това че са "убили" един афроамериканец който е бил безработен и болен с асма и е нямал къде да се лекува понеже е нямал пари е само искрата която е подпалила тези бунтове...Бунтове ще има и за напред и то не само в този щат а в цяла Америка ,това е неизбежно но защо ли никои не споменава истинските причини за това ?

    Коментиран от #10, #11, #23, #33, #36, #48, #55

  • 8 ЦК на ГЕРБ

    72 16 Отговор
    Крайно време е етническите бунтове на патладжаните да бъдат жестоко потъпквани ! През 1994г патладжанът Джей О Симпсън закла бялата си жена и под натиска на патладжаненият ,, Плод-зеленчук,, беше оправдан ! По цял свят патладжаните искат да имат само права,но не и задължения!

    Коментиран от #17

  • 9 Колко от

    49 6 Отговор
    Излезналите на улицата са наистина там заради полицейска бруталност и то в няколко отделни случая? Причините са други и всеки го знае. Просто то случай им така да се каже отвърза ръцете.
  • 10 ЦК на ГЕРБ

    11 41 Отговор

    До коментар #7 от "Обикновен човек":

    Пишеш глупости !
  • 11 Забелязъл.

    29 19 Отговор

    До коментар #7 от "Обикновен човек":

    Ти не си в час и явно си от паразитните нации в България, когато се дадът права и свободи на паразитите става така.
  • 12 балкански варварин

    38 10 Отговор
    демократична свобода по американски! Е на туй ни чака при новия Ред с тия господари.
  • 13 Страничен

    30 14 Отговор
    Нещо меко пипат! За мънгърите трябва здраво омааване!
  • 14 Днес в минеаполис

    42 9 Отговор
    А утре в други градове и щати докато копторът пламне навсякъде и светът си отдъхне.
  • 15 Жълта жилетка

    32 4 Отговор
    Е признавам си, тези с черните жилетки ни надминаха...
  • 16 Активист на БКП

    47 8 Отговор
    Капитализмът води до глад и бунтове!!!
  • 17 Обикновен човек

    47 15 Отговор

    До коментар #8 от "ЦК на ГЕРБ":

    Това не са етнически бунтове това са социални бунтове има разлика. В САЩ афроамериканците имат повече права от белите хора там по конституция са разрешени клубове и барове само за чернокожи ,но клубове и барове само за бели са забранени със закон като проповядване на расизъм,освен това само в индианските резервати е разрешено да се тъгува купува и продава алкохол и цигари без акцизи и данъци и също там марихуаната е легална и не се преследва от закона ,така че малцинствата там имат достатъчно права , но те се борят за оцеляване .А що се отнася до тяхните задължения ,да те са длъжни да работят и допринасят за икономиката на своята страна, но къде да работят,какво да работят???Предприятията дето са работили са закрити заради коронавируса и те остават на улицата без работа без долари без храна ,къде да работят????

    Коментиран от #20, #28, #35

  • 18 Ст Загора

    17 8 Отговор
    е то ние имахме вечерен час даже и без безредици
    демокрация
  • 19 Ххх

    35 0 Отговор
    И гвоздеят на обвиненията е, че дискриминираме ромите.
    А намира ли се в Америка етническа група, която да има само права и никакви задължения?
    Да не плаща данъци, транспорт, електричество? Тук вече нещата са против възможностите.
    Но са такива, включително и заради вашия доклад.
    И за да не пишем и ние доклад за вас, ще попитаме както в онзи виц - "А вие, защо биете негрите ?"
  • 20 Гледай ся

    30 6 Отговор

    До коментар #17 от "Обикновен човек":

    Тръмпи плаща на всеки със социален номер по 500 долара на седмица, за да не работи и да си стои вкъщи. Има заведения само за тъмнозелени и за зелени, за закон не съм чувал, просто негласно си спазват периметъра и не си мешат шапките. Индианците не плащат не само акцизизи, но и данъци, тъй като се смята, че това е местно население и може да прави каквото си иска на негова територия. Лас Вегас е на индианска територия и казината плащат процент на индианците, а не на федералното правителство.
  • 21 Радо

    4 21 Отговор
    Негрите и индианците имат ли право да гласуват в щатите?

    Коментиран от #22

  • 22 Даже

    14 3 Отговор

    До коментар #21 от "Радо":

    И жените имат право да гласуват!
  • 23 ...

    27 7 Отговор

    До коментар #7 от "Обикновен човек":

    те мисирките още ни лъжат в очите , че човека е умрял в болницата, а целия свят видя, че умря на място...
  • 24 радев

    27 14 Отговор
    Американците закъсняха с мерките!Трябваше да изпратят по рано националната гвардия.Не може да се протестира по този вандалски начин.Ако окажеш съпротива при арест полицията използва сила.Ако си беше стоял кротко чернокожия щеше да е жив.Закона е еднакъв и за бели и черни.Само че американските полицаи бият и стрелят за разлика от нашите.
  • 25 Живеещ в САЩ

    42 10 Отговор
    Минавам да ви светна.
    САЩ са с най-висок процент на бедност сред индустриалните държави. Под прага на бедността днес са почти 50 милиона. Около 40 милиона американци получават купони за храна.И положението става все по-лошо.

    Коментиран от #30

  • 26 Азз

    25 5 Отговор
    Скоро ще пламне целия САЩ.
  • 27 ърли

    13 11 Отговор
    черните американци в момента саботират собствената си държава и борбата с короната..след като съда докаже че е нещастен случай
    ще им се изясни че са си запалили контейнерите за боклук излишно
    полицията в момента 2 дена не ги пипа изобщо и са ги оставили да освободят енергията натрупана през време на карантината..
  • 28 Бай Яни

    17 18 Отговор

    До коментар #17 от "Обикновен човек":

    Що за простотии пишеш бре момче, че то заради този вирус само и само да си стоят в къщи да се излежава и пърдят на воля топлите на Америка държавата им превежда всеки месец 1200$..в магазините на Минесота има храна да изхрани цяла България поне за 5 годни напред. Скрий се в увчарника си и не се подава навън.
  • 29 Българин

    21 8 Отговор
    Негрото уж голям ама се оказа кекав, бяха го позатиснали вярно, ама един наш ром тежащ 40 кг, би издържал и повече. Иначе запалиха бая сгради, в тч и полицейски управления и няма разстреляни, това е демокрация! Пробвайте тук да запалите рпу някъде,да ви видя дали няма да има позастреляни?
  • 30 до русиш пропаганден

    12 18 Отговор

    До коментар #25 от "Живеещ в САЩ":

    В САЩ за бедно се счита четиричленно семейство, което има годишен доход под 22 314 долара (около 16 300 евро). Границата за едночленно домакинство е 11 139 долара. Най-многобройни са бедните сред афроамериканското население (27,4%) и латиноамериканците (26,6%).Освен това милиони Американци мечтаят да емигрират в ссср
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 65537

    9 7 Отговор

    До коментар #7 от "Обикновен човек":

    Боли ме "к" за тия американците!Имаш бая пропуски по историята по усвояване на новата земя.И пак ти повтарям боли ме салама за тия !
  • 34 Благой от Софстрой

    28 4 Отговор
    Вместо някои да плюят САЩ да се замислят ,че хората там бранят свободата и правата си по някакъв начин за разлика от БГ.Същите тези бунтари ще станат причина да не могат да въведат задължително ваксиниране понеже голяма част от населението там притежава оръжие и няма да позволи да се гаврят с тях както с нас щото ние сме овце.
  • 35 Бай хой

    32 4 Отговор

    До коментар #17 от "Обикновен човек":

    Ударих ти плюса обаче имам една съществена забележка. Икономическата криза и затварянето на предприятията започна от 10,03,2020. А коронавируса го обявиха в сащ след 01,04,2020 година. Корона вируса не е причина за безработицата а начин да се прикрие краха на икономическата им система или липсата на такава. Спекулата не е система.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 СССРБарета

    14 4 Отговор
    Тоталитарен режим! Русия застава на страната на малтретираните борещи се за свобода американски граждани!
  • 38 Любопитно

    13 2 Отговор
    Добре де ,в крайна сметка разбира ли се , защо ги бият.

    Коментиран от #42

  • 39 Имигрант

    9 6 Отговор
    Да вземем пример от тях, ама надали...
  • 40 Домакин

    16 6 Отговор
    Грешката се нарича Мартин Лутер Кинг. Прекалено много права им дадоха на тъмнозелените.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Мдааа

    5 0 Отговор

    До коментар #38 от "Любопитно":

    Още от началото се знае защо...ама няма кой да чете.
  • 43 минеаPOLICE

    9 0 Отговор
    Всичко е Пунтамара..
  • 44 ко ко бо

    5 4 Отговор
    еи фатки защо ме изтри къде е правото на словото. и аз ли съм афроамериканец
  • 45 а какво става при болшевикитее

    8 8 Отговор
    Трима руски лекари от първа линия на борбата с пандемията мистериозно са паднали от прозорците на болници през последните две седмици, насочвайки общественото внимание към условията, в които работят медиците...
  • 46 Ал Капоне

    7 4 Отговор
    Браво момчета,
    за разлика от нас българите вие всички сте добре въоръжени
    и може да дадете сериозен отпор на ционистко-милитаристичната
    хунта, която ви краде и манипулира от края на Втората
    Световна Война !
  • 47 SHUT A FUCK UP

    17 1 Отговор
    КОГАТО ЧЕРНОКОЖИТЕ ЗАЩИТАВАТ ТЯХНАТА НАЦИЯ,ТЕ СА СМЕЛИ МЪЖЕ.......

    КОГАТО БЕЛИТЕ ЗАЩИТАВАТ ТЯХНАТА НАЦИЯ,ОБАЧЕ......ТЕ СА РАСИСТИ.......????

    Коментиран от #49

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Deathstroke

    2 4 Отговор

    До коментар #47 от "SHUT A FUCK UP":

    Да си прочел някога бял да е робувал на чернокож с векове и да е бил дискриминиран в последствие преди да му се дадат равни права?? Посочи ми в кой период да видя и аз. Българите и до ден днешен таят неистова омраза към турците за неща случили се преди векове и гледат недоверчиво и с неприязън към хора нямащи нищо общо със случилото се, само защото са турци. Та така и черните гледат на белите. Подобни случи са клечката която подпалва кладата.
  • 50 Детстроукс

    3 1 Отговор
    Ще ти дам пример - през Средновековието мнозина бели са ползвани като роби в мюсюлманския свят. Било е престижно да ти слугува отвлечен и продаден в робство европеец. Отделно, комунистическата власт ползваше в казармите и на доста други места обикновени роми или турци като "старши", за да държи под контрол българите, защото тези хора, както и сега, са все предимно без скрупули и са готови на какво ли не. А ако си с бръсната глава, то се подготви навсякъде да те "лекуват" от расизъм, от който даже не се боледува... Във Великобритания може да ходиш с бръсната глава и няма казичене, че си расист, в България не може да ходиш с бръсната глава, защото ти налитат на бой.

    Коментиран от #52

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 ANGKOR WARRIOR

    3 0 Отговор

    До коментар #50 от "Детстроукс":

    Е Будистките монаси расисти ли са дето ходят с бръснати глави просто така изисква Будизма
  • 53 дядо Тошо

    1 0 Отговор
    А вий що бийте негрите

    Коментиран от #54

  • 54 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "дядо Тошо":

    къв ти ,,бой,, Те се ъпдейтваха,все пак е 21 век и направо си трепят!!!!!!по кофтито е че и нас ни имат за негъря.....
  • 55 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Обикновен човек":

    Защото ДЕМОКРАЦИЯТА не се занимава с ,,,обикновените хора,,!!!ТЯ е възникнала в робовладеческото обществ и е била за СВОБОДНИТЕ ХОРА,НЕ ЗА РОБИТЕ!!!!!...тааа затуй е така ,ОБИКНОВЕН ЧОВЕК!!!!!