11 Юни, 2020 14:56 1 638 5

Венецуела призова за промени в икономиката

  • венецуела-
  • николас мадуро-
  • икономика

Николас Мадуро иска алтернатива

Венецуела призова за промени в икономиката - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Венецуела обяви необходимост от по-хуманни икономически действия, съобщи РИА Новости.

Обръщението дойде по време на видео конференция на високо равнище. Призивът към международната общност беше за зачитане на традициите на народите.

Търси се алтернатива на неолибералния модел. Николас Мадуро предлага нов съюз за интеграция на страните от региона.

Той смята, че при такова положение, международната общност трябва да е по-добронамерена в икономическата сфера. Президентът вече призова за сваляне на ограниченията за неговата страна.

Според опозицията, инфлацията продължава да е на много високи нива, докато правителството твърди, че спада. Правителствени представители не публикуват официални данни.

За това и парламентът води своя статистика. Правителството вече повиши заплатите и обяви купони за храна за гражданите.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БСП МЕЧТАТЕЛ

    4 1 Отговор
    МАДУРО ДА ДОЙДЕ ТУК - ДА НИ УПРАВЛЯВА ПОНЕ 2 ГОДИНИ, ЧЕ ОРЕШАРСКИ СЕ СКРИ НЯКЪДЕ .
  • 2 Софиянец

    2 0 Отговор
    Да дойде Мадуро тук,ама няма да се получи.Тези нашите,ще вдигнат F/kite,които ни "изпратиха" краварите и ще думнат самолета още преди да е кацнал на летище София.Иначе ще вземе и тук да вдига заплати.Ааайде де!!!
  • 3 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    ВСИЧКАТА МЪКА НА НАРОДИТЕ ПО СВЕТА Е СЛЕДСТВИЕ НА ЕВРЕЙСКАТА -СЕМИТСКА- ЦИОНИСТКА БАНКОВА СИСТЕМА НА САЩ И ДОМИНАЦИЯТА НА ИЗПОЛЗВАНИЯ ЗА ЦЕЛИТЕ ИМ ДОЛАР !!!! АКО НАРОДИТЕ ИСКАТ ДА СЪЩЕСТВУВАТ -ТРЯБВА ДА ПРЕМАХНАТ ДОЛАРА И ШЕКЕЛА И ЦИОНИСТИТЕ ---- ЕВРЕИТЕ СА ГЕНИИТЕ ВОДЕЩИ ЧОВЕЧЕСТВОТО !!!!!!!!!!!!
  • 4 Краси

    1 0 Отговор
    Пенко,мнооого съм съгласен с теб.
  • 5 Хасан

    1 0 Отговор
    Венецуела е като младо яре подгонено от глутница вълци ..докато не оплячкосат природните богатства няма да оставят на мира ..ако Мадуро беше дал златото и петрола на концесия на западни фирми щеше да бъде арабски шейх