Last news in Fakti

14 Юни, 2020 10:42 3 018 68

Путин: Светът щеше да е по-лош и опасен със слаба Русия

  • владимир путин-
  • русия

Русия не е просто страна, а отделна цивилизация, каза Путин

Путин: Светът щеше да е по-лош и опасен със слаба Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

"Светът би бил по-лош и по-опасен, ако Русия не се беше възстановила и не беше заела достойното си положение в него". Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю в анонса на програмата "Вести Недели", съобщи РИА Новости.

Преди това Путин нарече Русия не просто страна, а отделна цивилизация, която трябва да се развива на базата на най-модерните технологии. Той отбеляза, че ако Русия нямаше своя собствена база, страната нямаше да има високотехнологични оръжия, каквито още няма друга държава в света.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално е

    68 24 Отговор
    100 % прав.Защото англосаксите от Сащ и Британия щяха хептен да мародерстват и избиват хора по целият свят.

    Коментиран от #26

  • 2 Браво

    50 22 Отговор
    Голем е ВВ Путин-най големият
  • 3 игор

    24 53 Отговор
    И кой щеше да анексира околните държави?

    Коментиран от #10, #24, #35

  • 4 неутрален

    25 55 Отговор
    вчера се заканваше че ще атакува с ядрени ракети всеки който не му е приятел(съюзник), днеска светът бил по хубав щото имали насочени ядрени ракети !!! луда работа !!!

    Коментиран от #6, #8, #11, #13

  • 5 Факт

    45 23 Отговор
    Силна Русия= Силна България.

    Коментиран от #67

  • 6 Лъжеш троле

    54 8 Отговор

    До коментар #4 от "неутрален":

    Я не лъжи-Путин каза,че ако има пряка агресия към Русия може и да използват ядреният си арсенал за отговор.

    Коментиран от #63

  • 7 Дамммммм

    46 15 Отговор
    Не случайно е най-влиятелният политик в света-адекватен и трезвомислещ.
  • 8 БОЗА

    39 8 Отговор

    До коментар #4 от "неутрален":

    "Руcия щe бъдe гoтoвa дa изпoлзвa ядрeнo oръжиe, aкo тaкoвa или другo oръжиe зa мacoвo пoрaзявaнe бъдe изпoлзвaнo cрeщу нeя или нeйнитe cъюзници, a cъщo в cлучaй нa нeядрeнa aгрecия cрeщу Руcкaтa фeдeрaция, кoятo би зaплaшвaлa cъщecтвувaнeтo нa държaвaтa и възмoжнocттa зa нaнacянe нa oтвeтeн ядрeн удaр. Тoвa ce кaзвa в пoдпиcaн oт Путин укaз зa ocнoвитe нa държaвнaтa пoлитикa в oблacттa нa ядрeнoтo възпирaнe." Я пак...ей лъжете,дори,когато лъжете...не е лесно да си русофоб-требе и акъл...
    ;-)
  • 9 Бесен Язовец

    40 8 Отговор
    Добре че е президент на Руската Федерация Владимир Владимирович Путин, иначе ако беше друг отдавна щеше да замирише на кравешко печено!
  • 10 Гост

    36 8 Отговор

    До коментар #3 от "игор":

    Отворко, кои цели държави е анексирана Русия, ще ни светнеш ли?
  • 11 Крем Бочко

    36 9 Отговор

    До коментар #4 от "неутрален":

    Неутрален по пол ли си? Винаги е твърдял, че ще отвърне с определрн ядрен арсенал на всеки който нападне руската държава. На този или тези които ПЪРВИ нападнат! Ако от Полша например излетят от американска военна база военни самолети и бомбандират цели в Русия, то тази база ще бъде унищожена. Може официално Полша да не е обявила война на Русия, но след като нейната територия се използва за плацдарм.....то сори продажни поляци. Покрай базата ще паднат и цивилни. Нормално. Така и за продажна България и сите останали. Просто не нападайте Русия.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Иван

    27 9 Отговор

    До коментар #4 от "неутрален":

    Ако някоя държава атакува Русия ядрено и не ядрено, да, тогава тя е неприятел на Русия. Но не всички неприятели на Русия, колкото и да им се иска, ще я атакуват. А ответен удар ще получат само ония неприятели, които са допуснали грешки в сметките си, посягайки на Русия.
  • 14 стига глупости

    16 35 Отговор
    смешна е Русия в момента, тиранична, хаотична, несправедлива държава, държава на крайности, за 4 откраднати рулона тапети, руската полиция убива човек в Уралския край, а онзи олигарх изля 20 000 тона дизел в девствената природа, и за него нищо, тоя Путин е карикатура, само го гледа навъсено на оня олигарха, и си драска нещо в бележника, много му е важно явно да си запише нещо, точно в този момент, смешки, като в някой анимационен филм им е цялата работа

    Коментиран от #36, #40

  • 15 JEFF

    15 29 Отговор
    Вярно, че е отделна цивилизация според неговите критерии за такава. Огромна територия населена с ниско качествени хора.

    Коментиран от #23, #56

  • 16 Борис Годунòв

    20 9 Отговор
    Путин е най-големият държавник в днешна Европа и достоен наследник на всички велики личности в руската история. Днес, с Владимир I Велики и Мария I Велика, Русия изглежда по-силна от всякога!
  • 17 оня с коня

    9 16 Отговор
    Тия същите приказки в най-различни варианти се говореха непрекъснато от Предшествениците на Путин когато имаше СССР и Варшавски договор.Разликата е че СЕГА Вярването в подобни Глупости е по Желание,докато тогава бе ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.
  • 18 иван от горубляне

    13 22 Отговор
    Шокиран съм от мненията на повечето читатели - величаят една страна, която все още е в миналия век, върна развитието на страната ни с 50 години, окупира ни без причина, ограби ни златото и архивите и установи мракобесен комунизъм на всички нива, преследваше интелигенцията и управляваше България чрез ДС. И днес тук се намира многобройна руска агентура, която, в някои случаи, успешно дърпа конците. Срам за България, че има толкова много родоотстъпници!!!

    Коментиран от #37

  • 19 az #Победа75

    17 5 Отговор
    Прав е! Освен това заявлението за "отделна цивилизация" е подготовка на общественото мнение, както в РФ, така и по света, че Москва ще бъде центъра на един от бъдещите макрорегиони в света след като т.н. глобалния модел на световното устройство умря.
  • 20 Краси

    12 7 Отговор
    Русофил съм и симпатизант на Путин но ми се струва, че руската олигархия работи с англосаксите и вече му се изплъзва. Ще разсипят Русия за пореден път. Необходими са сталински мерки срещу тях!!!

    Коментиран от #21

  • 21 оня с коня

    7 11 Отговор

    До коментар #20 от "Краси":

    Нещо недомисляш нещата и подценяваш Руските Олигарси.Бъди сигурен че те са се подготвили предварително и при евентуални Сталински мерки на Путин ще го контрират с Ленински.Мдааа...!

    Коментиран от #25

  • 22 Ленин съм

    4 14 Отговор
    Ако стана знаеш ли каква друга цивилизация ще ти дам Марш на Амбразурата Помешчико недорасъл Враг на Народа
  • 23 Краси

    14 4 Отговор

    До коментар #15 от "JEFF":

    Абе тиквеник такъв, ти виждал ли си руснак някога??? Чети бе! Най малкото си задай вупроса как ги има толкова време на света, след кати ги мислиш за "глупави"?
  • 24 РЕАЛИСТ

    12 3 Отговор

    До коментар #3 от "игор":

    Едно време по история ни учеха, че Германия анексирала територии от Франция, Чехия и Полша. Добре звучеше тази дума "анексирам" После разбрах, че думата се използва, когато някой иска да си върне собствени територии заграбени преди това. България е от малкото държави граничеща във всички посоки със заграбени собствени територии. Добре би било един ден да си ги анексираме, пък няма значение, кой какво казва.
  • 25 РЕАЛИСТ

    12 2 Отговор

    До коментар #21 от "оня с коня":

    Ти май забравяш, че някои от олигарсите вече се опитаха и им се случи голяма случка. Справка: Березовски, Ходорковски и т. н
  • 26 ЦРУ

    9 19 Отговор

    До коментар #1 от "Реално е":

    ТЪПЧооооооо…..САЩ …..ВИНАГИ...ВИНАГИ...ВИНАГИ са помагали на Раша ! През 30-те по молба на Сталин ...САЩ ИНДУСТРИАЛИЗИРА СССР ……...през ВСВ САЩ СПАСИ СССР от Хитлер със помощи ..оръжие суровини през северният морски път …+ 150 милиона БОТУШИ !!!! при разпада на СССР ..със ХРАНИ и долари ги спасиха от ГРАЖДАНСКА ВОЙНА и КАНИБАЛИЗЪМ ...сега се очертава нова спасит. операция....заради НЕКАДЪРНАТА ПОЛИТИКА в Кремъл....Жужи ще го БЕСЯТ на Червеният Площад !

    Коментиран от #41, #42, #43, #44, #46

  • 27 Сталинист

    5 10 Отговор
    Но щеше да е по-добър без обрязаните като човекът от снимката мислещ се за голямата работа и говорещ ''за Светът'' като за нещо ''негово по принадлежност''! Всички обрязани комунисти и русофили ще бъдете отведени /насилствено депортирани/ някои и по етапен ред в концлагери край Белене за да построите атомната централа, срещу паница боб и две филии хляб на ден и като я построите, ще ви водим организирано на последната ви баня.
  • 28 Пропуска че

    5 6 Отговор
    без Русия, исляма намаше да успее да влезе в Източна Европа. Щяха да продължат да се размазвт в нас. А и в другите завзети райони. В превод - света без силен ислям и западняци, ще е прекрасен, и заради предателството на руснаците, и без тях също. Избраха слабите и извратените, защото Тракийска България не ги прие.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 JEFF до 23

    2 9 Отговор
    Краси, бих бил щастлив, ако никога не бях видял руснак. Живял съм там .
  • 31 другарят

    6 4 Отговор
    Абсолютно е вярно това, което казвате другарю Путин! Що се отнася до "отделната цивилизация"... аз мисля че сте една от Европейските цивилизации, ама, щом вие казвате..

    Коментиран от #32

  • 32 ЦРУ

    9 11 Отговор

    До коментар #31 от "другарят":

    Правилният отговор е - : " РАША е съвсем отделна от цивилизацията СЕВЕРОАЗИАТСКА МОНГОЛОИДНА КОЧИНА ...която заради гена си ..само КРАДЕ НАПАДА..ЗАВОЮВА...СЪСИПВА.....и т.н. !
  • 33 Усмивката

    6 3 Отговор
    Светът би загубил основа , ако я нямаше България. Тя е все на дъното
  • 34 Мария

    12 3 Отговор
    Президента на РФ ,определенно е най великият политик на нашето съвремие,само като погледнем къде беше Русия през 1999г. и къде е сега и коментара е излишен,пък и той е главният виновник за тоталният колапс на САЩ,държавата която през 1999г. беше в апогея на силата си,грабеха и мародерстваха по цял свят и доларите валяха,социалното им положение беше стабилно,редовно се плащаха помощите и купоните за храна на онези 150млн. бедни амери,дългът малък,е сега 20 години по късно,не без любезното съдействие на Путин,нещата се промениха,апетитите им за Либия,Венецуела,Сирия бяха отрязани,доларите немаляха и това веднага рефлектира в социалната им политика,натрупани огромни вътрешни и външни дългове за изхранване на бедните и в един момент балона се спука,от немотия и глад хората започнаха да обират хранителните магазини,ми то само с купони за храна не се живее и резултата е логичен

    Коментиран от #45, #50

  • 35 много питаш

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "игор":

    Който анексира Тексас, Калифорния, Ню Мексико , Аризона, Невада и Юта.
  • 36 фърфалан

    7 2 Отговор

    До коментар #14 от "стига глупости":

    А къде бият и убиват арестуваните негри ? Днес нов случай на убийство. На полицаите нервите не издържат от многото ядене на понички.
  • 37 само за протокола

    7 3 Отговор

    До коментар #18 от "иван от горубляне":

    За краварите ли говориш ?

    Коментиран от #39

  • 38 другарят

    9 2 Отговор
    Без Русия Слънцето нямаше да изгрява другарю Путин, а Османската империя на, която и евахте майката още щеше да съществува в мрак!
  • 39 Идиоти

    4 2 Отговор

    До коментар #37 от "само за протокола":

    За Бушмените За тях става въпрос

    Коментиран от #48

  • 40 стига смешки

    8 3 Отговор

    До коментар #14 от "стига глупости":

    А перчема де се кри няколко дена. Стоя в бункера сякаш има вражеско нападение. Защо не се разходи сред хората за да почувства народната любов ? А гигантските пожари там които не можаха да овладеят ? Перчема гледаше ли лошо ? Колко народ евакуираха ?
    А петролния разлив в Йелоустон ?
    Опасност от поредна екокатастрофа в САЩ, след като заради спукан петролопровод на ExxonMobil хиляди барели нефт се изляха в р. Йелоустоун.
    Засегнат е приблизително 40-километров участък от реката, който принадлежи към природен резерват. Местните власти пък предприеха временна евакуация на населението по крайбрежието заради опасност от експлозии.
  • 41 дуам за два шекела

    11 2 Отговор

    До коментар #26 от "ЦРУ":

    На 3 декември 1917 година се провела специална конференция с участието на САЩ, Англия, Франция и съюзните им страни, на която било прието решение за разграничаване на зоните на интереси на териториите на бившата Руска империя. Като зона на влияние на Англия били определени Кавказ и южноруските области, на Франция — Украйна и Крим. Американците щели да вземат Сибир, а японците искали да получат част от Далечния изток.
  • 42 правя го в синагогата

    8 3 Отговор

    До коментар #26 от "ЦРУ":

    На 1 август 1918 година английските войски дебаркирали във Владивосток. Пак там през август пристигнали американците. Пак през август американци, англичани и французи превзели Архангелск. Интервентите обявили военно положение, въвели военнополеви съдилища, за времето на окупацията те изнесли 2686 хиляди пуда различни товари на обща сума над 950 милиона златни рубли. Плячка на интервентите станал целият военен, търговски и риболовен флот на Севера. Американските войски изпълнявали наказателни функции. Над 50 хиляди съветски граждани (повече от 10 % от цялото подконтролно население) били хвърлени в затворите на Архангелск, Мурманск, Печенга, Йоканга. Само в Архангелския губернски затвор били разстреляни 8 хиляди души, 1020 са умрели от глад, студ и епидемии.
  • 43 много си смотан ей

    6 3 Отговор

    До коментар #26 от "ЦРУ":

    В Приморието американците са вършили удивителни по своята безчовечност действие, а остров Руски, където тези дни се провежда срещата на върха на АТИС, станал концентрационен лагер, където докарвали пленници. Имало и други лагери на смъртта, където американците унищожавали местното население, но лагерът, създаден на остров Руски, просъществувал по-дълго от другите – до октомври 1922 г. Изтощените в лагера хора давили до острова, поединично и заедно на цели баржи, като връзвали ръцете им с бодлива тел.
  • 44 още глупости знаеш ли

    7 4 Отговор

    До коментар #26 от "ЦРУ":

    Има свидетелства, че вече след завършване на интервенцията, един от водолазите, работейки на потопените обекти край остров Руски, се натъкнал на една от тези баржи, в която „стояли, като живи, вързани хора“. Шокиран от видяното, водолазът полудял.

    А и самият генерал Гревс, командващ американския експедиционен корпус, по-късно признал: „от тези райони, където се намираха американските войски, ние получавахме съобщения за убийства и изтезания на мъже, жени, деца…“
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 що не се скриеш някъде

    6 4 Отговор

    До коментар #26 от "ЦРУ":

    Не по-малко откровен в своите спомени е и полковникът от сухопътните войски на САЩ Мороу, който се оплаква, че горките му войници … „не можели да заспят, ако не са убили някого през този ден (…) Когато нашите войници вземаха в плен руснаци, те ги караха на гара Андрияновка, където вагоните се разтоварваха, пленниците бяха довеждани до огромни ями, край които ги разстрелваха с картечници“. „Най-забележителният“ за полковник Мороу бил денят, „когато били разстреляни 1600 души, докарани с 53 вагона“.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 гост 49

    4 1 Отговор

    До коментар #39 от "Идиоти":

    И аз така си помислих че за краварите говориш .
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 456

    4 6 Отговор
    Абе този запъртък върти,суче и все до оръжията опира.Тези примитиви освен с "безаналогови" боклуци,няма с какво друго да се похвалят,а имат претенции,че са отделна цивилизация.Аз лично смятам,че без Русия,Светът щеше да е едно много по-добро място за живеене.

    Коментиран от #57

  • 52 брей

    4 3 Отговор
    Много е активна ватната пропаганда днес.
  • 53 кибик

    4 1 Отговор
    Държава, като Русия, народ като руснаците, не е възможно да се управляват по друг начин, освен диктатура. Като гледам, май и ние сме същите.

    Коментиран от #58

  • 54 А бе

    0 2 Отговор
    Ами точно и затова в момента света е лош!
    Не трябва да се правят такива признания,всички виждаме че Русия не върви добре,но когато президента им заговори така,не е на хубаво!
  • 55 Цървул

    4 0 Отговор
    Откакто се разбра,че най-много милиардери има там,трябва да им се признае,че са отделна цивилизация...ама криворазбрана:-)
  • 56 Сандо

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "JEFF":

    Я виж ти,един расист се пръкна!Къде спят правоверните НПО-та?
  • 57 Сандо

    3 1 Отговор

    До коментар #51 от "456":

    Ами иди в добрия Запад,тъкмо ще участваш в установяването на новата справедливост и,може би,нова цивилизация.
  • 58 Borislav Popov

    4 4 Отговор

    До коментар #53 от "кибик":

    За каква диктатура говориш,руснаците имат същите свободи,каквито в цяла Западна Европа има,друг е въпроса,че краварите след 2004г. ,когато разбраха че няма да им играе по свирката започнаха да го недолюбват и сочат за враг,за разлика от Елцин/ЛЮБИМЕЦ НА КРАВАРИТЕ И ИМА ЗАЩО/ при чието управление те узурпираха чрез ралични компании националните богатства на Русия и точеха на воля,така както и до момента става и у нас,при Путин това се промени,краварите бяха наритани и нац. богатства върнати на руски компании,няма как в Русия на Путин краваря да купи електроцентрала и да продава на убиственно високи цени/2-3 по скъп от произведеният от руски електроцентрали/ произведеният ток,това се случва само в държави васали,чиито властимащи са продали интереса на народа си

    Коментиран от #59

  • 59 кибик

    3 1 Отговор

    До коментар #58 от "Borislav Popov":

    О, моля за извинение! В Русия може да изказваш мнението си публично, особено ако е различно. Никой не преследва журналисти, било то и в чужбина. Там управлението е на принципа на плурализъм и демокрация. Президентът се избира чрез свободни избори. Даже народът иска да се сменят по някое време с премиера или да се промени конституцията така, че президентът да е вечен.

    Коментиран от #60

  • 60 Borislav Popov

    1 1 Отговор

    До коментар #59 от "кибик":

    И кво излиза,ми че то и у нас така,премиера се избира чрез свободни избори,народа таз година иска да е примиер ,догодина кмет,после може и началник пожарна да го изберат,стига глупости,ДА,безспорно властимащият може да предложи някаква поправка в закона,това го има навсякъде по света,но народа си казва тежката дума

    Коментиран от #62

  • 61 истината

    5 3 Отговор
    Какво й е силното пък на русия ? Имат ядрени оръжия и за това са все още някакъв фактор.Военната им сила е пълен фарс и изостанналост.Силите на тоя свят са две и това са САЩ и Китай.Реално там е баланса,а дали русия е слаба или силна отдавна не е от значение.
  • 62 кибик

    0 1 Отговор

    До коментар #60 от "Borislav Popov":

    Накрая стигнахме до консенсус. Нали това написах и аз? Че сме същите.
  • 63 ннаивника

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Лъжеш троле":

    руските ядрени ракети са насочени и срещу българия, а сега пляскайте с ръчички >>>>>
  • 64 Хаха

    2 0 Отговор
    Празни мисли на един празен човек.
  • 65 ПЕНКО

    0 4 Отговор
    "СЛАВА НА РУСИЯ " !!! ПЕТ РЕГИОНА В СВЕТА НАМАШЕ ДА ИМАТ НА КОГО ДА СЕ ОПРАТ- СРЕЩУ ГАДОСТИТЕ НА САЩ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ !!! НАДЯВАМ СЕ "ЖЪЛТИЯ" ИЗТОК ДА СМАЖЕ ЗАПАДНАТА ГАДОСТ НА ЦИОНИСТИТЕ -СЕМИТИ - ДОЛАРОВИ " ГОСПОДАРИ " - ЧРЕЗ ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ / ДНЕС БИВШИ / !?!?!?!?
  • 66 Хаджиментов

    3 2 Отговор
    Никой няма нищо против силна Русия. Нормалните хора са против агресивна Русия.
    Русия наистина е отделна цивилизация. За съжаление не е на нивото на нашата.
  • 67 Истината

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Факт":

    Точно обратното е !
  • 68 ЦРУ

    2 1 Отговор
    Раша е била сила......когато е управлявана от НЕМЦИ ….ФАКТ НЕОСПОРИМ (Петър Велики...Екатерина Велика )…...Когато се управлява от рашки….винаги важи правилото.казано от техният мин.-председател В Черномирни - " Искахме да направим нещо добро - получи се както винаги " !!! Тази година БГ МИНАВАМЕ по БВП на човек Раша ….както ВСИЧКИ БИВШИ соц.страни + Литва.Латви и Естония !!! Под " мъдрото " ръководство на Жужи ...МРЗ е равностойна на 209 лв !!! Жужи се крие в бункера ЗАЩОТО ще го бесят на Червеният Площад !!!