18 Юни, 2020 13:25 1 451 0

Тръмп удължи с още една година санкциите срещу Северна Корея

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • северна корея-
  • ким чен ун

Целта на Вашингтон е да попречи на Пхенян да се сдобие с оръжия за масово поразяване

Тръмп удължи с още една година санкциите срещу Северна Корея - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът Доналд Тръмп удължи с още една година санкциите на САЩ срещу Северна Корея, съобщи пресслужбата на Белия дом в изявление, цитирано от ТАСС.

Санкциите се основават на редица президентски укази, подписани през 2008, 2010, 2011, 2015, 2016 и 2017 г. Целта на Вашингтон е да попречи на Пхенян да се сдобие с оръжия за масово поразяване, предава БТА.

"Рисковете от разпространение на ядрени материали на Корейския полуостров, действията и политиката на правителството на КНДР продължават да представляват заплаха за националната сигурност, външната политика и икономиката на САЩ. Във връзка с това удължавам с една година режима на национално извънредно положение по отношение на Северна Корея", заявява Тръмп, цитиран от Белия дом.

Предишното удължаване на санкциите беше до 26 юни т.г.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА