Last news in Fakti

19 Юни, 2020 14:50 1 779 9

Лагард към лидерите на ЕС: Спадът в икономиките ви е драматичен

  • ес-
  • ецб-
  • криза-
  • лагард

Тя е призовала лидерите да се споразумеят относно възстановителния план възможно най-бързо

Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард е казала на лидерите на Европейския съюз в петък, че спадът в икономиките им е драматичен, призовавайки ги по-бързо да предприемат възстановителни мерки. Това заявиха източници на Reuters.  

Лагард се е обърнала към лидерите на ЕС чрез видеоконференция, за да обсъдят възстановяването от кризата.

"Икономиката на ЕС преживява драматичен спад", е заявила тя, според източниците.

Лагард е обяснила, че през второто тримесечие икономиката на еврозоната се е насочила към „рязък спад“ от около 13%, повтаряйки прогнозите на ЕЦБ за спад на БВП от 8,7% през 2020-а и възстановяване от 5,2% през 2021-а.

Според информацията, тя е изтъкнала, че пълните ефекти от кризата все още не са се проявили изцяло на пазара на труда и че нивото на безработица в еврозоната може да достигне 10%.

Лагард е призовала лидерите да се споразумеят относно възстановителния план възможно най-бързо и е обяснила, че финансовите пазари са сравнително спокойни поради очакванията блокът да действа.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    7 2 Отговор
    тоя Кон не спря да ни се подиграва...
  • 2 Тито

    5 1 Отговор
    Тази е все голяма оптимиска ама какво я чака само тя си знае.разпада е много наблизо.
  • 3 Съветски Съюз и Евро Съюз не е ли

    1 2 Отговор
    КОМУНА ? Превърнала се в още по-коварно , брутално разюздано Криминална ? Не е ли ту новияг строй КРИМИНАЛИЗЪМ ? Сега ще избираме вместо Бойко Али Баба - Цв. Василев, или Васил Божков ? Не сме ли Чалнати в главите ?
  • 4 Диверсант

    6 1 Отговор
    Когато ЕЦБ престане да бъде филиал на Дойче банк тогава можем да говорим за някаква обединена Европа. Засега сме колония на фашистка Германия
  • 5 Вместо да строим ЗАВОДИ и Икономика

    4 0 Отговор
    Ние живеем на Помощи от ЕС.Ние и сега едва КРЕТАМЕ а как ще я караме след като Германия ни откачи от влака ? А тъй НЕ бе при разпадането на Съюза.Някога бяхме 28ми в Света .
  • 6 Очаква ни светло бъдеще !

    2 1 Отговор
    Да си е/еш майката ! Народа ни е ст.ашно Завързан в мисловната дейност, та ако ще и декан от Алмаматер да е ! Всичко е ШЛАКА !
  • 7 Журналистити ни от ТV екрана яко пудрят

    3 0 Отговор
    С ДДТ масата и я тикат към Дебилизъм ! Затова ги класифицират като Прес-ститутки ! Не разбираме ли че УЖАСЪТ ще е всеобщ и всички са част от него. Защо режат клона на който всички седим!
  • 8 Кой у нас се занимава с Образованието на

    0 0 Отговор
    НАЦИЯТА - НАСЕЛЕНИЕТО ни ? И как ? Слави, Лафазанов, Маги. Случайно ли те са толкоз дълго пред екрана и с какво просвещават населението ? Наука, Култура, Морал ? Или да не казвам , ти сам знаеш !
  • 9 Преди Лагард да поеме МВФ

    1 0 Отговор
    Там бе Доменик Строс Каан и му скършиха в Ню Йорк врата. Така че дори когато го извеждаха с белезници , нямаше право и " Гък" да каже. "Керпедена "бе тъй здраво затегнат , че дори ще се откажеш и от майчиното мляка ! Защо ? Защо Лагард го замени 2011та , а днес нашата кокошка Кристалина Георгиева? Калинки след калинки а ако не си КАЛИНКА - белезници като на юДоменик Строс Каан. Но Люба Плезич и Дремджиев и другите лайкучки от екрана мълчат.