Last news in Fakti

29 Юни, 2020 11:03 6 794 5

Спряха голям отряд наемници напът за Либия

  • либия-
  • триполи-
  • халифа хафтар-
  • файез сарадж

Правителството на националното съгласие обвинява судански групировки, че изпращат наемници в Либия да се бият за неговия противник - маршал Халифа Хафтар

Спряха голям отряд наемници напът за Либия  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сто двадесет и двама судански наемници, пътуващи за Либия, за да вземат участие в либийския конфликт, бяха задържани от суданските власти, предаде АФП, цитирана от БТА

Франс прес се позовава на суданската информационна агенция Суна, която цитира говорител на суданските паравоенни Сили за бързо реагиране.

Либийското Правителство на националното съгласие, признато от ООН и базирано в Триполи, обвинява судански групировки, че изпращат наемници в Либия да се бият за неговия противник, маршал Халифа Хафтар.

Според доклад на ООН, публикуван през декември миналата година, няколко въоръжени групировки от Судан и Чад, които граничат с Либия, са се сражавали миналата година в Либия на страната на маршал Хафтар, но също така и на страната на Правителството на националното съгласие.

Суна разпространи на интернет сайта си видеоклип, показващ десетки млади мъже, седнали на земята и заобиколени от членове на силите за сигурност, качили се на военни автомобили.

Според Суна видеозаписът е направен в град Ел Генейна, столицата на суданската провинция Дарфур-запад, разположена на границата с Чад и Либия.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 писарушка

    2 0 Отговор
    "..под ръка и подръка --- но само на път .." ;)
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 4 Отговор
    светът се управлява от психопати
  • 3 Фен

    6 3 Отговор
    Оставете ги да се оправят сами.Избиват се араби и суданци .Какво ви пука.
  • 4 Санчо

    10 0 Отговор
    "На път" са две думи и се пишат отделно една от друга, урокът за малки думи се учи във втори клас...
  • 5 ПЕНКО

    5 3 Отговор
    ТОВА Е САМО ЗА МОМЕНТ !!! ПОЛОВИНАТА ОТ ТЕЗИ В АВТОМОБИЛИТЕ СА РОДНИНИ НА ТЕЗИ ,КОИТО "СЕДЯТ" !?!?!? ТУРЦИЯ Е САМА СРУЩУ АРАБИТЕ И ТЕХНИЯТ "БАСТИОН " - КИТАЙСКО -ИНДИЙСКА - РУСИЯ !!!!