Last news in Fakti

7 Юли, 2020 07:40 1 760 13

САЩ без визи за студенти на дистанционно обучение

  • сащ-
  • визи-
  • студенти

Трябва да бъдат представени удостоверения за лекции на място

САЩ без визи за студенти на дистанционно обучение - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ ще преустановят издаването на визи за чуждестранни студенти, които учат в университети, които ще предлагат само дистанционно обучение, съобщи Франс прес.

Подготвят се указания за временно пребиваващи студенти. Те ще трябва да напуснат страната или да се запишат в университет, който предлага обучение на място.

Университети може да продължаат работа и по двамата модела. Тогава те ще трябва да удостоверят, че чуждестранните студенти са записали възможно най-много присъствени лекции.

Така те ще запазят правото за пребиваване. Визират се визите за академични курсове и професионална подготовка.

Някои американски университети обявиха, че ще предлагат дистанционни лекции за следващата академична година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТтттТ

    9 3 Отговор
    То па некой се е затичал към тая кочина.За последните 5 години, чуждестранните студенти са намалели 3 пъти.А в Азия са се увеличили над 4 пъти.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Becker

    8 0 Отговор
    Някой е преОстановил да редактира статиите.
  • 4 даскал Пандо

    8 1 Отговор
    преУстановят,бе Росенчо !!! преУстановят...Толкова е елементарно ! Така както триете коментарите,трийте си и грешките...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Сливи за смет

    6 0 Отговор
    При УбОчение онлайн все повече население ша пишЪт "преОстановено". Колко либерастично! А на богатите децата са обучавани по стария, "примитивен" метод с учители и през ум не им минава до олиберастят. Е така е! Колко успешно успяхя да затворят над 2-а милиярда души. Значи дресировката на населението успешно върви. Колкото по - неграмотни, толкова по - лесно манипулируеми. А знанието не е за "масите".
  • 7 kjl

    4 3 Отговор
    Ха,ха. Самоизолирайте се и край с кражбата на мозъци, край с хегемонията на научните пазари, край с "велика" америка. Обичам Тръмп. По-тъп управник не можех и да си представя, който ще ликвидира американската империя отвътре. Америка беше това, защото крадеше умните от целия свят, сега с тази политика, бай,бай иновации, бай,бай лицензи и цоцане на всички останали. Обичам Тръмп, по-тъп управник не можех и да си представя.

    Коментиран от #8

  • 8 Stéphanie 🎲

    1 7 Отговор

    До коментар #7 от "kjl":

    Едно време при нашия с проводници и полупроводници 😉.Се правише така както ти си написал.Америка е мечта,цел на почти всеки 5 човек в света.Ти си гении,талант там ти се дава шанс за прогрес ...Объркал си дестинацията или си трол пишеш като такъв .

    Коментиран от #10

  • 9 kjl

    7 0 Отговор
    От тридесет години света е различен, а ние продължаваме да използваме едни и същи клишета за Америка, за Русия, за Китай,.... Нищо вече не е както беше и не можем да я караме с мантрите, че едните са само велики, а другите са само пияници и треторазрядни комунисти. Нито Китай е това което беше преди тридесет години, нито Русия, нито Америка. Това е положението, света се промения и ние , както и те трябва да го приемем.
  • 10 гжгж

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Stéphanie 🎲":

    Бе СтеПке, оди си в Амерата. Там снасяй златните си яйца.

    Коментиран от #12

  • 11 Германик

    2 1 Отговор
    Поздравления,за всички радетели,на дистанционното обучение!!!
  • 12 Stéphanie 🎲

    1 4 Отговор

    До коментар #10 от "гжгж":

    Тук ли си хибриде мой???Чобан ;невежа трол!!!!
    едноклетъчен организъм
  • 13 Визионер

    2 0 Отговор
    За сега е добре... Все още пребиващите там чужди работници и студентите могат да напуснат свободно страната, защото както вървят нещата след някой и друг месец, може и това да не е възможно...!!!