Last news in Fakti

17 Юли, 2020 07:48 1 525 4

Чуждестранните студенти от Европа се освобождават от визовата забрана на Тръмп

  • сащ-
  • студенти-
  • виза-
  • доналд тръмп

През миналия месец президентът на САЩ издаде прокламация, която преустанови влизането на чуждестранни граждани с временни визи

Чуждестранните студенти от Европа се освобождават от визовата забрана на Тръмп - 1

Държавният департамент на САЩ потвърди, че чуждестранните студенти от Европа са освободени от забраната за пътуване, наложена от администрацията на президента Доналд Тръмп. Това е станало чрез меморандум, изпратен до американския конгрес, съобщава "Уолстрийт джърнъл".

Студентите, които вече са получили визи за обучение в Съединените щати, ще могат да пристигнат в страната през есента, както и тези, които отговарят на изискванията за кандидатстване за виза.

"Предоставянето на това освобождаване ще помогне за икономическото възстановяване от пандемията Covid-19 и за засилване на ключовите компоненти на нашите трансатлантически отношения“, се казва в съобщение на говорител на Държавния департамент.

През миналия месец президентът Доналд Тръмп издаде президентска прокламация, която преустанови влизането на чуждестранни граждани с временни визи H-1B, L, H-2B и J поне до края на годината в опит да ограничи имигрантите да получат работа в САЩ по време на индуцираната от коронавирус икономическа криза.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Студент

    1 2 Отговор
    Айде на гурбет
  • 2 Махленска клюкарка

    1 1 Отговор
    Индуцирана??? Това нова дума в българския ли е? Не съм я срещал в тълковния речник. Моля, обяснете ми я. Дид ю миин “предизвикана”?

    Коментиран от #3

  • 3 ******

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Махленска клюкарка":

    Причинявам, предизвиквам. Пример -Остеопорозата може да бъде индуцирана от лекарства.1 . официално въвеждам в длъжност ; ам . воен . зачислявам на военна служба ; 2 . завеждам ( into до ); настанявам ( into в ); 3 . въвеждам , приемам ( в дружество ) ( into ); 4 . ел . индуцирам .
  • 4 gos

    1 0 Отговор
    xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxax